Practice Ch 1 & 2 Study Guide Rated A+
1). The ten rights
Ans: Right Drug
Right Dose
Right Time
Right Route
Right Patient
Right Reason
Right Documentation
Right Evaluation
Right Patient Education
Right to Refuse
2). Five steps of the nursing process
Ans: 1) Assessment/data collection
2) Diagnosis (nursing)
3) Planning
-goals
-outcomes
4) Implementation - including patient education
5) Evaluation
3). Drug names
Ans: chemical, generic, trade
4). Drug names: chemical
Ans: provides the exact description of medication's composition
5). Drug names: generic
Ans: official or non-proprietary name, often derived from chemical name
PaperStoc.com Page 1 of 11
, 6). Drug names: trade
Ans: also known as brand or proprietary name. This is the name under which a
manufacturer markets the medication.
7). Drug classification
Ans: Categorization based on various characteristics, including the chemical structure
of a drug, the action of a drug, and/or the therapeutic or anatomical use of a drug
8). Pharmacological principles
Ans: Pharmaceutics
Pharmacokinetics
Pharmacodynamics
Pharmacogenomics
Pharmacotherapeutics
Pharmacognosy
Pharmacoeconomics
Toxicology
9). Pharmaceutics
Ans: the study of how various dosage forms influence the way in which the drug
affects the body
10). Pharmacokinetics
Ans: what the body does to the drug ADME (absorption, distribution, metabolism,
excretion)
11). Absorption
Ans: -Bioavailability
-First pass effect
-Routes: enteral, sublingual, buccal, topical, transdermal, inhalation route, and parenteral.
12). Bioavailability
Ans: A measure of the extent of drug absorption for a given drug and route (from 0% to
100%).
PaperStoc.com Page 2 of 11