Correct 100%(RATED A)
1). What is the minimum working clearance from an electrical panel under 600 v?
Ans: 36"
2). Voltage drop in wire is a function of:
Ans: Wire gauge, Length of wire, Current flow in the wire
3). A 12-volt direct current, 13-watt fluorescent light is controlled by a photocell. the average
daily on-time is 12 hours per day. how many watt-hours are consumed by the light on an
average day?
Ans: 156
4). Where may you use nonmetallic-sheathed cable?
Ans: inside floors and walls
5). What is the maximum permitted distance between convenience outlets in kitchens?
Ans: 12'
6). The minimum permitted size fixture wire is:
Ans: No. 18
7). What is an erickson coupling used for?
Ans: to connect two sections of rigid conduit when one section cannot be turned
8). The smallest size grounding conductor permitted for service entrance is:
Ans: No. 8 copper
PaperStoc.com Page 1 of 14
, 9). For an electric appliance with a 17.5 a load, the overcurrent device must not exceed:
Ans: 25 amps
10). A 5 kw appliance is used for 5 hours. at $0.014 per kwh, the cost of running the appliance
is:
Ans: $0.35
11). If the plumber accidentally cuts installed wires, to whom should you report the problem?
Ans: general contractor
12). What is the maximum distance to an outlet from any point along the wall behind a kitchen
counter?
Ans: 24"
13). Which of the following materials is not corrosive?
Ans: enamel
14). 65 street lights are fed by a 2275-volt series circuit. what is the voltage across each light?
Ans: 35 V
15). What do you not take into consideration when doing load demand calculations?
Ans: small portable heating and cooling appliances
16). The symbol represents a:
Ans: relay coil
17). A fixture that weighs more than ______ must be supported independently of an outlet box.
Ans: 50 lb.
18). After installing a new a/c how would you test it?
PaperStoc.com Page 2 of 14