Questions with correct Answers
1). Pericardium
Ans: epithelium: outer sac around heart: secretes lubricating fluid to protect the heart
from getting bumped up as it beats
2). Epicardium
Ans: epithelium: outer layer of heart, inside pericardium
3). Myocardium
Ans: cardiac muscle: muscle that contracts when the heart beats
4). Endocardium
Ans: epithelium: lines inside of heart chambers
5). Right atrium
Ans: heart chamber; receives blood from vena cavas
6). Right ventricle
Ans: heart chamber; sends blood to lungs
7). Left atrium
Ans: heart chamber; receives blood from pulmonary veins
8). Left ventricle
Ans: heart chamber; sends blood to body; largest and strongest chamber
Vena cava
PaperStoc.com Page 1 of 3