and Answers Latest (Verified Answers)
1). Acid-balanced shampoos
Ans: Best for color treated hair.
2). Instant condtioners
Ans: Treatment used to add moisture and protein to hair.
3). Tissues
Ans: Made of cells similar in shape, size, structure, and function.
4). Freeform blowdrying
Ans: Quick and easy hair drying method commonly used technique at home.
5). Freeform drying acheievement
Ans: Build fullness into the style allowing hair to fall in nature lines of the cut.
6). Blowdryer distance from head
Ans: 6 to 10 inches.
7). Pediculosis capitis
Ans: Head Lice
8). Alopecia
Ans: Technical term for hair loss.
9). Shaving movements
PaperStoc.com Page 1 of 19
, Ans: 14.
10). Backhand shaving strokes
Ans: 2, 6,9, and 12 (optional).
11). Reverse freehand strokes
Ans: 5,10,13, and 14.
12). Reverse backhand strokes
Ans: Neck shave and sideburns.
13). Straight razor balance
Ans: Weight and length of blade relative to the handle.
14). Grind of razor
Ans: Shape of Razor after ground; concave and wedge.
15). Grind of shear
Ans: Flat grind of associated with German shears: Hollow ground blades seen in
convex shear styles.
16). Hot towel prohibition
Ans: Chapped, blistered, thin, sensitive, pustuled, abrasive, and lesioned skin.
17). Acne
Ans: Skin disorder; chronic inflammation of sebaceous glands; commonly occur on
face, back, and chest.
PaperStoc.com Page 2 of 19
, 18). Primary colors
Ans: Basic or true colors that can't be created by mixing; red, yellow, and blue.
19). Secondary colors
Ans: Created by mixing equal amounts of primary colors; orange, green, and violet.
20). Epicranius
Ans: Broad muscle consisting of occipitalis and frontalis; cover top of skull.
21). Buccinator
Ans: Muscle between upper and lower jaw compressing the cheeks which expel air
through the lips.
22). Pathogen
Ans: Harmful bacteria.
23). Bloodborne pathogens
Ans: Disease causing bacteria or viruses that's carried through the body in blood or
bodily fluids.
24). 3 levels of decontamination
Ans: Sanitation, disinfection, and sterilization.
25). Sanitation and disinfection
Ans: Most used in the barbershop.
26). Percentage of alcohol used to disinfect.
Ans: 70%.
27). Percentage of isopropyl alcohol used as a antiseptic
PaperStoc.com Page 3 of 19