Care Questions
1). Epidermis
Ans: top layer of skin
2). Dermis
Ans: inner layer of skin + collagen
3). Dermal-epidermal junction
Ans: separates dermis and epidermis
4). Names for pressure ulcers
Ans: pressure sore, decubitus ulcer, or bed sore
5). Tissue ischemia
Ans: death of skin bc lack of blood flow
6). Blanching
Ans: skin goes pale when pressed then goes back to pink when released (think nails)
7). Risk factors for pressure ulcer development
Ans: Impaired sensory perception
Impaired mobility
Alteration in LOC
Shear
Friction
Moisture
8). Friction
PaperStoc.com Page 1 of 6
, Ans: *superficial / visible injury*
= the mechanical force exerted when skin is dragged across a coarse surface (such as
bed linens)
9). Shear
Ans: *internal injury*
= affected by the amount of pressure exerted, the coefficient of friction between the
materials contacting each other, and the extent to which the body makes contact with the
support surface
10). Classification of pressure ulcers
Ans: Stage I
Stage II
Stage III
StageIV
Unstageable
11). Stage i pressure ulcer
Ans: intact skin with nonblanchable redness
12). Stage ii pressure ulcer
Ans: *partial thickness skin loss* involving epidermis, dermis, or both (can be a scab,
bloody, or blister)
13). Stage iii pressure ulcer
Ans: full thickness tissue loss with *visible fat*
14). Stage iv pressure ulcer
Ans: full-thickness tissue loss with *exposed bone, tendon, or muscle*
15). Necrosis
Ans: tissue death
PaperStoc.com Page 2 of 6