Update.
1). 8.33 meters is the full wavelength in air for what rf frequency?
Ans: 36 MHz
2). Decimal 164 would appear as what in binary?
Ans: 10100100
3). A resistor has color stripes yellow, violet, violet, silver. it is?
Ans: 470 MegOhm +/- 10%
4). What is the total capacitance of three capacitors valued at 100uf, 100uf and 50uf when
connected in series?
Ans: 25 pf
5). What is the ripple frequency of a full wave single phase bridge rectifier operated at 60 hz?
Ans: 120 Hz
6). What emits a voltage when heated or cooled?
Ans: Thermocouple
7). Adding the binary numbers 101011 and 001110 will give you what result?
Ans: 111001
8). A component that reduces in resistance as it is heated.
Ans: A negative temperature coefficient thermistor
An autotransformer
PaperStoc.com Page 1 of 22
, 9).
Ans: has a single winding
10). A dual trace oscilloscope differs from a single trace in that only the dual trace scope:
Ans: alternates sweeps
11). If an rf signal voltage is reduced by 6db it is then :
Ans: half the original size
12). Applying positive voltage to the p end and negative to the n end of a germanium diode:
Ans: will forward bias it
13). You would probably prefer a digital vom over an ordinary analog meter:
Ans: for most accuracy
14). You should expect the video amplifier in a radar or tv receiver to have a frequency
response of:
Ans: 0-6 MHzd
15). The radio communication mode that utilizes the basic frequency and one of the side
bands:
Ans: is called "SSB"
16). When using fiber optic to transfer a signal, the light must:
Ans: enter the "cone of acceptance"
17). The energy stored in a coil is measured in:
Ans: Henrys
PaperStoc.com Page 2 of 22
, 18). The telephone communication term "cellular" refers to:
Ans: small geographic areas covered by each base station
19). Integrated circuit failures often exhibit:
Ans: open or short conditions
20). Which of these would you normally choose to cause an led to light?
Ans: 3 VDC
21). A capacitor (3/8"x1/8" ceramic or mica) marked 47k is:
Ans: 47 pf +/- 10%
22). A "digital storage oscilloscope":
Ans: uses micro processing and memory to allow close analysis of signal.
23). Carbon microphones are much like variable:
Ans: resistors
24). An antenna that is longer than another:
Ans: will have a lower resonant frequency
25). An 8 bit binary code allows how many logical combinations.
Ans: 256
26). An inductor in an electronic circuit:
Ans: resists AC current flow
27). A printer directly connected to a personal computer would use what kind of connection?
Ans: usb or parallel centronics
PaperStoc.com Page 3 of 22