Complete Solutions
1). * i took my notary test in dayton, ohio (montgomery county).
* this quizlet was the one that prepared me the most.
* the actual test is 45 questions. then you fill out a blank copy of a title, where the seller
enters their info, where the buyer enters their info and mileage, and then where the notary
fills in their info.
* don't forget to use the stamp provided to put the notary stamp on the title at the end of the
test.
Ans: Good Luck!
2). Qualifications to be a notary in ohio:
Ans: * American citizen
* At least 18 years of age
* Qualified/registered to vote at every election in county of residence
3). An ohio notary is a public officer of:
Ans: The State of Ohio
4). An ohio notary is commissioned by:
Ans: The Secretary of the State
5). How many persons may the secretary of state appoint and commission as notaries?
Ans: As many as he/she deems necessary
6). What should the applicant provide for the secretary of state in order to be appointed?
Ans: A certificate from a judge that he is of good moral character, a citizen of the
county in which he resides, knowledge that the applicant has necessary qualifications or
has passed an examination. In larger counties, committees of lawyers aid in determining
this and present to a judge (Ex- Montgomery County requires: written form of application,
PaperStoc.com Page 1 of 10
, under oath, and a passing grade on an exam. If requirements are fulfilled, the committee
presents to a judge for approval)
7). Term length for a notary:
Ans: 5 years
8). Term length for a notary if he/she is an attorney:
Ans: Valid as long as they are a resident of Ohio or their principal place of business is
in Ohio
9). Consequences of violating the oath of office:
Ans: * Removed from office by the Court of Common Pleas of the county in which he
resides.
* The person so removed shall be ineligible for reappointment.
10). Describe the seal of a notary:
Ans: * Coat of arms of the state of Ohio within a circle one inch (1") in diameter
* Surrounded by the words "notary public," "notarial seal," or words to that effect
* The name of the notary public
* The words "State of Ohio"
11). True / false:
the seal may be of either a type that will stamp ink or one that will emboss it.
Ans: True
12). If the notary's name does not appear on the seal, what should he/she do?
Ans: Have his/her name printed, typewritten, or stamped in legible printed letters near
his/her signature on each document he/she signs
13). What else does a notary need to discharge his/her duties?
Ans: An official register (journal)
14). What happens to the official register upon death, removal, etc.?
PaperStoc.com Page 2 of 10