answers, rated A+. VERIFIED.
1). Excitatory synapses make the post-synaptic cell less likely to fire.
Ans: False
2). The neural tissues are:
Ans: Spinal cord, sensory neurons, and brain
3). How do the glial cells (i.e., myelin sheath) speed up the firing of neurons?
Ans: The cell wraps extensions of a fatty insulating substance (myelin) around the
axons of neurons.
4). The action potential is:
Ans: A result of the movement of ions.
5). Receptors are made from membrane-bound polyribosomes.
Ans: True
6). List the 4 types of glial cells and list a phrase to describe their function.
Ans: Microglia: cleans up cellular debris- Astrocytes: support and repair neurons-
Schwann Cells: myelinates axons of the neurons in the PNS- Satellite: form the brain-
blood barrier within the CNS
7). Acetylcholine exocytosed from the presynaptic cell travels to the postsynaptic cell to start
the action potential in the postsynaptic cell.
Ans: True
8). When the presynaptic cell contacts a muscle cell, the synapse area is called a motor end
plate.
PaperStoc.com Page 1 of 12
, Ans: True
9). Potassium ions are at high concentrations inside of cells including in neurons.
Ans: True
10). The membrane potential (resting potential) is largely set by the na-k- atpase pump.
Ans: True
11). Draw an action potential in the axon of a neuron and indicate which ions flow into the
neuron and out of the neuron as the action potential passes at the point where the
electrodes are in the cell. be sure to assign on the y-axis the mv of each of these areas.
this should be as described in my lectures.
Ans:
12). Fast neurons as described in lecture are fast because they are surrounded by a type of
glial cell that results in a myelin coating.
Ans: False
13). Voltage-gated ion channels open when a protein binds to the receptor.
Ans: False
14). The cell body refers to the part of the neurons that begin at the dendrites and extend to the
axon terminal.
Ans: False
15). Only pre-synaptic neurons are coated with myelin.
Ans: False
16). The post-synaptic cell can be:
Ans: In glands, muscle cells, neurons
PaperStoc.com Page 2 of 12