Correct Answers
1). "do unto others as you would have them do unto you" is called
Ans: the Golden Rule
2). A short saying dealing with ethical values that would equally benefit both parties is the
definition of a
Ans: "Maxim of Ethical Reciprocity"
3). The silver rule is
Ans: Don't treat someone in a way that you would not want to be treated"
4). According to matthew henry, in addition to christ coming to earth to be the atonement for
our sins which allows believers to be saved from a life of damnation, there were also many
other results of jesus living on the earth. he was the greatest authority on how to act.
Ans: True
5). According to the matthew henry commentary, there are three distinct meanings of the
golden rule. which one is not one of those meanings?
Ans: In most instances, treating others the way you would want to be treated is
justifiable; however, there are many times when personal self-esteem must be gratified
6). Your parents, or guardians, are probably the most influential people in your life. this
influence might be positive or negative, but it still is a strong influence.
Ans: True
7). In esther 4:14, mordecai gave esther some much-needed encouragement when she was
made queen of persia and wondered about her own safety, not to mention her efforts in
trying to save the entire jewish population. he asked her a question that made her stop and
think about why all of this was happening to her. what words of encouragement did he say?
PaperStoc.com Page 1 of 8
, Ans: "Who knows whether you came to this position as queen for such a time as this?"
8). The bible is clear about the kinds of things we should say. there is no room for gossip, and
we are encouraged to always have a kind word.
Ans: True
9). Jonathan and david and ruth and naomi are examples from the bible of
Ans: beautiful friendships
10). In the lesson, a suggestion was made about how to enter any new relationship. what was it?
Ans: try to find the good in other people
11). Matthew henry's commentary on matthew 7:12 states that in addition to christ coming to
earth to be the atonement for our sins which allows believers to be saved from a life of
damnation,
Ans: Christ also gave us an example of how we should act
12). The bible is not exactly clear on the way we should act or the kinds of things we should say,
but we can gather a few hints if we read and study the bible enough.
Ans: False
13). There is a powerful song written about what to do when we don't know what to do. the
words are, "when i don't know what to do, i'll ____________.
Ans: speak your praise
14). A maxim of ethical reciprocity is
Ans: a short saying with ethical values that would equally benefit both parties
15). Dating, in the true sense of the word, is
Ans: spending time with one person exclusively with a purpose of looking for courting
potential
PaperStoc.com Page 2 of 8