Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 137 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank For Database Systems Design, Implementation, & Management 14th Edition By Carlos Coronel, Steven Morris |All Chapters, 2024|

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 137 pagina's

Test Bank For Database Systems Design, Implementation, & Management 14th Edition By Carlos Coronel, Steven Morris |All Chapters, 2024|

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank
Database Systems
Design, Implementation, &
Management


14th Edition
By
Carlos Coronel, Steven Morris

,Chapter 01: Database Systems
True / False

1. Data and information are essentially the same thing.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 1-2 Data versus Information
LEARNING OBJECTIVES: 01.01 - Define the difference between data and information

2. Data processing can be as simple as organizing data to reveal patterns.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 1-2 Data versus Information
LEARNING OBJECTIVES: 01.01 - Define the difference between data and information

3. Data is the result of processing raw facts to reveal its meaning.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 1-2 Data versus Information
LEARNING OBJECTIVES: 01.01 - Define the difference between data and information

4. When data are entered into a form and saved, they are placed in the underlying database as knowledge.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 1-2 Data versus Information
LEARNING OBJECTIVES: 01.01 - Define the difference between data and information

5. Data constitute the building blocks of information.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 1-2 Data versus Information
LEARNING OBJECTIVES: 01.01 - Define the difference between data and information

6. Metadata describe the data characteristics and the set of relationships that links the data found within the database.
a. True
b. False

Page 1

,Chapter 01: Database Systems

ANSWER: True
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 1-3 Introducing the Database
LEARNING OBJECTIVES: 01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and why they are
valuable assets for decision making

7. The only way to access the data in a database is through the DBMS.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 1-3a Role and Advantages of the DBMS
LEARNING OBJECTIVES: 01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and why they are
valuable assets for decision making

8. Database programming languages receive all application requests and translate them into the complex operations
required to fulfill those requests.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 1-3a Role and Advantages of the DBMS
LEARNING OBJECTIVES: 01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and why they are
valuable assets for decision making

9. The DBMS reveals much of the database’s internal complexity to the application programs and users.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 1-3a Role and Advantages of the DBMS
LEARNING OBJECTIVES: 01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and why they are
valuable assets for decision making

10. One disadvantage of the DBMS is that it increases the risk of data security breaches.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 1-3a Role and Advantages of the DBMS
LEARNING OBJECTIVES: 01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and why they are
valuable assets for decision making

11. An operational database is sometimes referred to as an enterprise database.
a. True
b. False
Page 2

, Chapter 01: Database Systems

ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 1-3b Types of Databases
LEARNING OBJECTIVES: 01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and why they are
valuable assets for decision making

12. A data warehouse can store data derived from many sources.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 1-3b Types of Databases
LEARNING OBJECTIVES: 01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and why they are
valuable assets for decision making

13. Structure is based on the type of processing to be performed on the data.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 1-3b Types of Databases
LEARNING OBJECTIVES: 01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and why they are
valuable assets for decision making

14. Corporations use only structured data.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 1-3b Types of Databases
LEARNING OBJECTIVES: 01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and why they are
valuable assets for decision making

15. Field refers to a collection of related records.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 1-5b Computerized File Systems
LEARNING OBJECTIVES: 01.04 - See how modern databases evolved from file systems

16. Structural dependence exists when it is possible to make changes in the file structure without affecting the application
program’s ability to access the data.
a. True
b. False
ANSWER: False
Page 3

Gekoppeld boek
 image
CARLOS. CORONEL, Steven Morris Database Systems
Uitgever: 2022 ISBN: 9780357673034 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
19 februari 2024
Aantal pagina's
137
Geschreven in
2023/2024
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$16.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
examtestsbank
3.8
(4)
Verkocht
52
Volgers
33
Items
69
Laatst verkocht
7 maanden geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen