• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 738 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Business Law And the Regulation of Business 11th Edition by Richard A. Mann - Test Bank

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 738 pagina's

Business Law And the Regulation of Business 11th Edition by Richard A. Mann - Test Bank

Voorbeeld van de inhoud

,Chapter 1—Introduction to Law


TRUE/FALSE

1. American jurists and Supreme Court Justices Oliver Wendell Holmes and Benjamin Cardozo defined
law as “a rule of civil conduct prescribed by the supreme power in a state, commanding what is right,
and prohibiting what is wrong.”

ANS: F DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Nature of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

2. The common law system is used in most of Europe, Scotland, and Latin America.

ANS: F DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Critical Thinking TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

3. The primary function of the law is to maintain stability in the social, political, and economic system
while simultaneously permitting change.

ANS: T DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Critical Thinking TOP: A-Head: Nature of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

4. Substantive law creates legal rights and duties.

ANS: T DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Critical Thinking TOP: A-Head: Classification of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

5. The Constitution provides that federal statutes are paramount to state constitutions and statutes.

ANS: T DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

6. The burden of proof in a criminal case is preponderance of the evidence.

ANS: F DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Classification of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

7. The law does not change; it is based on unchanging and universal truths.

ANS: F DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Nature of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

8. The main categories of the law are (a) substantive and procedural, (b) public and private, and (c) civil
and criminal.

, ANS: T DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Classification of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

9. Law is an instrument of social control.

ANS: T DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Introduction
KEY: Bloom's: Knowledge

10. Under the civil law system, adversaries initiate and conduct litigation.

ANS: F DIF: Difficulty: Moderate NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Analysis

11. A judge deciding a common law case typically must follow decisions of similar cases previously
decided..

ANS: T DIF: Difficulty: Moderate NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Analysis

12. The United States Constitution establishes the principle of judicial review, which is the principle also
called “separation of powers.”

ANS: F DIF: Difficulty: Moderate NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Analysis

13. Since the end of the nineteenth century, case law which developed from court opinions has been the
primary source of new law and ordered social change in the United States.

ANS: F DIF: Difficulty: Moderate NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Comprehension

14. A constitution restricts the powers of the government and specifies the rights and liberties of the
people.

ANS: T DIF: Difficulty: Moderate NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Comprehension

15. The Uniform Commercial Code is a federal law that applies to commercial transactions among the
states.

ANS: F DIF: Difficulty: Moderate NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Comprehension

16. Laws passed by Congress are the supreme law of the land in the United States and take precedence
over the United States Constitution.

, ANS: F DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

17. The final arbiter as to the constitutionality of laws passed by Congress or by the legislature of a state is
the Supreme Court of the United States.

ANS: T DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Knowledge

18. The common law system of law uses the inquisitorial system of determining disputes.

ANS: F DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Comprehension

19. Rodriguez and Compton asked a court for reformation of their contract based on a mutual mistake.
They seek an equitable remedy.

ANS: T DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Comprehension

20. The principle of stare decisis gives stability to our system of jurisprudence.

ANS: T DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Comprehension

21. Once a court has decided a case, the principle of stare decisis precludes correction of erroneous
decisions.

ANS: F DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Comprehension

22. Civil law systems, as found in the State of Louisiana and countries such as Scotland, depend on
comprehensive legislative enactments.

ANS: T DIF: Difficulty: Moderate NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Analysis

23. The business law topics of contracts, agency, property, and trusts are governed primarily by the
common law.

ANS: T DIF: Difficulty: Moderate NAT: BUSPROG: Analytic
STA: AICPA: BB-Legal TOP: A-Head: Sources of Law
KEY: Bloom's: Comprehension

24. Administrative agencies create more legal rules and decide more controversies than all the legislatures
and courts combined.

Documentinformatie

Studie
Geüpload op
19 januari 2024
Aantal pagina's
738
Geschreven in
2022/2023
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$28.59

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
evileye251
4.2
(25)
Verkocht
178
Volgers
74
Items
2318
Laatst verkocht
1 week geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen