TEST BANK PERRY MATERNAL CHILD NURSING CARE 5TH EDITION1. Question Name: 0001 Century Maternity Nursing
Type: MC Objective: CH 01: 21st Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
When providing care for a pregnant woman, the nurse should be aware that one of the most frequently reported maternal medical risk factors is:
*
A. Diabetes mellitus. B. Mitral valve prolapse (MVP). C. Chronic hypertension. D. Anemia.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale: ANS: A The most frequently reported maternal medical risk factors are diabetes and hypertension associated with pregnancy. Both of these conditions are associated with maternal obesity. There are no studies that indicate MVP is among the most frequently reported maternal risk factors. Hypertension associated with pregnancy, not chronic hypertension, is one of the most frequently reported maternal medical risk factors. Although anemia is a concern in pregnancy, it is not one of the most frequently reported maternal medical risk factors in pregnancy.
2. Question Name: 0002 Century Maternity Nursing
Type: MC Objective: CH 01: 21st Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
To ensure optimal outcomes for the patient, the contemporary maternity nurse must incorporate both teamwork and communication with clinicians into her care delivery, The SBAR technique of communication is an easy-to-remember mechanism for communication. Which of the following correctly defines this acronym? A. Situation, baseline assessment, response
*
B. Situation, background, assessment, recommendation C. Subjective background, assessment, recommendation D. Situation, background, anticipated recommendation
Correct Answer: B
Explanation/Rationale: ANS: B The situation, background, assessment, recommendation (SBAR) technique provides a specific framework for communication among health care providers. Failure to communicate is one of
1 | P a g ethe major reasons for errors in health care. The SBAR technique has the potential to serve as a
means to reduce errors.
3. Question Name: 0003
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The role of the professional nurse caring for childbearing families has evolved to emphasize:
A. Providing care to patients directly at the bedside.
B. Primarily hospital care of maternity patients.
*
C. Practice using an evidence-based approach.
D. Planning patient care to cover longer hospital stays.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
Professional nurses are part of the team of health care providers who collaboratively care for
patients throughout the childbearing cycle. Providing care to patients directly at the bedside is
one of the nurse’s tasks; however, it does not encompass the concept of the evolved professional
nurse. Throughout the prenatal period, nurses care for women in clinics and physician’s offices
and teach classes to help families prepare for childbirth. Nurses also care for childbearing
families in birthing centers and in the home. Nurses have been critically important in
developing strategies to improve the well-being of women and their infants and have led the
efforts to implement clinical practice guidelines using an evidence-based approach. Maternity
patients have experienced a decreased, rather than an increased, length of stay over the past 2
decades.
4. Question Name: 0004
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
A 23-year-old African-American woman is pregnant with her first child. Based on the statistics for
infant mortality, which plan is most important for the nurse to implement?
A. Perform a nutrition assessment.
B. Refer the woman to a social worker.
C. Advise the woman to see an obstetrician, not a midwife.
*
D. Explain to the woman the importance of keeping her prenatal care appointments.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
2 | P a g eConsistent prenatal care is the best method of preventing or controlling risk factors associated
with infant mortality. Nutritional status is an important modifiable risk factor, but a nutrition
assessment is not the most important action a nurse should take in this situation. The patient
may need assistance from a social worker at some time during her pregnancy, but a referral to a
social worker is not the most important aspect the nurse should address at this time. If the
woman has identifiable high-risk problems, her health care may need to be provided by a
physician.
However, it cannot be assumed that all African-American women have high-risk issues. In
addition, advising the woman to see an obstetrician is not the most important aspect on which
the nurse should focus at this time, and it is not appropriate for a nurse to advise or manage the
type of care a patient is to receive.
5. Question Name: 0005
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
During a prenatal intake interview, the nurse is in the process of obtaining an initial assessment
of a 21-year-old Hispanic patient with limited English proficiency. It is important for the nurse to:
A. Use maternity jargon in order for the patient to become familiar with these terms.
B. Speak quickly and efficiently to expedite the visit.
C. Provide the patient with handouts.
*
D. Assess whether the patient understands the discussion.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
Nurses contribute to health literacy by using simple, common words; avoiding jargon; and
evaluating whether the patient understands the discussion. Speaking slowly and clearly and
focusing on what is important increase understanding. Most patient education materials are
written at too high a level for the average adult and may not be useful for a client with limited
English proficiency.
6. Question Name: 0006
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
When managing health care for pregnant women at a prenatal clinic, the nurse should
recognize that the most significant barrier to access to care is the pregnant woman’s:
A. Age.
B. Minority status.
C. Educational level.
*
D. Inability to pay.
3 | P a g eCorrect Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
The most significant barrier to health care access is the inability to pay for services; this is
compounded by the fact that many physicians refuse to care for women who cannot pay.
Although adolescent pregnant clients statistically receive less prenatal care, age is not the most
significant barrier. Significant disparities in morbidity and mortality rates exist for minority
women; however, minority status is not the most significant barrier to access of care. Disparities
in educational level are associated with morbidity and mortality rates; however, educational
level is not the most significant barrier to access of care.
7. Question Name: 0007
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
What is the primary role of practicing nurses in the research process?
A. Designing research studies
B. Collecting data for other researchers
*
C. Identifying researchable problems
D. Seeking funding to support research studies
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
When problems are identified, research can be conducted properly. Research of health care issues
leads to evidence-based practice guidelines. Designing research studies is only one factor of the
research process. Data collection is one factor of research. Financial support is necessary to
conduct research, but it is not the primary role of the nurse in the research process.
8. Question Name: 0008
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
When the nurse is unsure about how to perform a patient care procedure, the best action would
be to:
A. Ask another nurse.
B. Discuss the procedure with the patient’s physician.
C. Look up the procedure in a nursing textbook.
*
D. Consult the agency procedure manual and follow the guidelines for the procedure.
4 | P a g eCorrect Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
It is always best to follow the agency’s policies and procedures manual when seeking
information on correct patient procedures. These policies should reflect the current standards
of care and state guidelines. Each nurse is responsible for her own practice. Relying on another
nurse may not always be safe practice. Each nurse is obligated to follow the standards of care for
safe client care delivery. Physicians are responsible for their own client care activity. Nurses may
follow safe orders from physicians, but they are also responsible for the activities that they as
nurses are to carry out. Information provided in a nursing textbook is basic information for
general knowledge. Furthermore, the information in a textbook may not reflect the current
standard of care or individual state or hospital policies.
9. Question Name: 0009
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
From the nurse’s perspective, what measure should be the focus of the health care system to reduce
the rate of infant mortality further?
*
A. Implementing programs to ensure women’s early participation in ongoing prenatal care
B. Increasing the length of stay in a hospital after vaginal birth from 2 to 3 days
C. Expanding the number of neonatal intensive care units (NICUs)
D. Mandating that all pregnant women receive care from an obstetrician
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
Early prenatal care allows for early diagnosis and appropriate interventions to reduce the rate of
infant mortality. An increased length of stay has been shown to foster improved self-care and
parental education. However, it does not prevent the incidence of leading causes of infant
mortality rates, such as low birth weight. Early prevention and diagnosis reduce the rate of
infant mortality. NICUs offer care to high-risk infants after they are born. Expanding the number
of NICUs would offer better access for high-risk care, but this factor is not the primary focus for
further reduction of infant mortality rates. A mandate that all pregnant women receive obstetric
care would be nearly impossible to enforce. Furthermore, certified nurse-midwives (CNMs) have
demonstrated reliable, safe care for pregnant women.
10. Question Name: 0010
Century Maternity Nursing
5 | P a g e
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th editionAlternative and complementary therapies:
A. Replace conventional Western modalities of treatment.
B. Are used by only a small number of American adults.
*
C. Recognize the value of clients’ input into their health care.
D. Focus primarily on the disease an individual is experiencing.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
Many popular alternative healing modalities offer human-centered care based on philosophies
that recognize the value of the patient’s input and honor the individual’s beliefs, values, and
desires. Alternative and complementary therapies are part of an integrative approach to health
care. An increasing number of American adults are seeking alternative and complementary
health care options. Alternative healing modalities offer an holistic approach to health, focusing
on the whole person, not just the disease.
11. Question Name: 0011
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
A 38-year-old Hispanic woman delivered a 9-pound, 6-ounce girl vaginally after being in labor for
43 hours. The baby died 3 days later from sepsis. On what grounds would the woman potentially
have a legitimate legal case for negligence?
A. She is Hispanic.
B. She delivered a girl.
*
C. The standards of care were not met.
D. She refused fetal monitoring.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
Not meeting the standards of care is a legitimate factor for a case of negligence. The client’s race
is not a factor for a case of negligence. The infant’s gender is not a factor for a case of
negligence. Although fetal monitoring is the standard of care, the client has the right to refuse
treatment. This refusal is not a case for negligence; however, informed consent should be
properly obtained, and the client should sign an against medical advice form for refusal of
any treatment that is within the standard of care.
12. Question Name: 0012
6 | P a g e
Type: MC
Objective: CH 01: 21stCentury Maternity Nursing
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
A newly graduated nurse is attempting to understand the reason for increasing health care
spending in the United States. Her research finds that these costs are much higher compared with
other developed countries as a result of:
*
A. A higher rate of obesity among pregnant women.
B. Limited access to technology.
C. Increased usage of health care services along with lower prices.
D. Homogeneity of the population.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
Health care is one of the fastest growing sectors of the U.S. economy. Currently, 17.4% of the
gross domestic product is spent on health care. Higher spending in the United States compared
with 12 other industrialized countries is related to higher prices and readily accessible
technology along with greater obesity rates among women. More than one third of women in
the United States are obese. Of the U.S. population, 16% is uninsured and has limited access to
health care. Maternal morbidity and mortality are directly related to racial disparities.
13. Question Name: 0013
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The term used to describe legal and professional responsibility for practice for maternity nurses is:
A. Collegiality.
B. Ethics.
C. Evaluation.
*
D. Accountability.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS:
D
Accountability refers to legal and professional responsibility for practice. Collegiality refers to a
working relationship with one’s colleagues. Ethics refers to a code to guide practice. Evaluation
refers to examination of the effectiveness of interventions in relation to expected outcomes.
14. Question Name: 0014
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Through the use of social media technology, nurses can link with other nurses who may share
similar interests, insights about practice, and advocate for patients. The most concerning pitfall
for nurses using this technology is:
7 | P a g e*
A. Violation of patient privacy and confidentiality.
B. Institutions and colleagues may be cast in an unfavorable light.
C. Unintended negative consequences for using social media.
D. Lack of institutional policy governing online contact.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
The most significant pitfall for nurses using this technology is the violation of patient privacy
and confidentiality. Furthermore, institutions and colleagues can be cast in unfavorable lights
with negative consequences for those posting information. Nursing students have been expelled
from school and nurses have been fired or reprimanded by their Board of Nursing for
injudicious posts. The American Nurses Association has published six principles for social
networking and nurses. All institutions should have policies guiding the use of social media, and
nurses should be familiar with these guidelines.
15. Question Name: 0015
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
An important development that affects maternity nursing is integrative health care, which:
A. Seeks to provide the same health care for all racial and ethnic groups.
*
B. Blends complementary and alternative therapies with conventional Western treatment.
C. Focuses on the disease or condition rather than the background of the client.
D. Has been mandated by Congress.
Correct Answer: B
Explanation/Rationale:
ANS: B
Integrative health care tries to mix the old with the new at the discretion of the client and
health care providers. Integrative health care is a blending of new and traditional practices.
Integrative health care focuses on the whole person, not just the disease or condition. U.S. law
supports complementary and alternative therapies but does not mandate them.
16. Question Name: 0016
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Recent trends in childbirth practices in the United States indicate that:
A. More than 15% of mothers had late or no prenatal care.
B. The percentage of Hispanics, non-Hispanic African Americans, and Caucasians who received
8 | P a g eprenatal care was essentially the same.
*
C. Births occurring in the hospital accounted for 99% of births.
D. Cesarean births have been declining as a percentage of live births.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
Almost all births occur within the hospital setting. Only 5.2% of Caucasians mothers had either
late care or no care. There are disparities in the receipt of prenatal care by ethnicity: 12.2% of
Hispanic women and 11.8% of non-Hispanic black women received either late or no prenatal
care. The percentage of cesarean births is increasing.
17. Question Name: 0017
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Recent trends in childbirth practice indicate that:
A. Delayed pushing is now discouraged in the second stage of labor.
B. Episiotomy rates are increasing.
C. Midwives perform more episiotomies than physicians.
*
D. Newborn infants remain with the mother and are encouraged to breastfeed.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
Breastfeeding is encouraged for newborns immediately after birth. Delayed pushing is
encouraged for several reasons. Episiotomy rates are declining. Midwives perform fewer
episiotomies than physicians.
18. Question Name: 0018
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The nurse caring for a pregnant client should be aware that the U.S. birth rate shows which trend?
*
A. Births to unmarried women are more likely to have less favorable outcomes.
B. Birth rates for women 40 to 44 years old are beginning to decline.
C. Cigarette smoking among pregnant women continues to increase.
D. The rates of maternal death owing to racial disparity are elevated in the United States.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
9 | P a g eANS: A
Low-birth-weight infants and preterm birth are more likely because of the large number of
teenagers in the unmarried group. Birth rates for women in their early 40s continue to
increase. Fewer pregnant women smoke. In the United States, there is significant racial
disparity in the rates of maternal death.
19. Question Name: 0019
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Maternity nursing care that is based on knowledge gained through research and clinical trials is:
A. Derived from the Nursing Intervention Classification.
*
B. Known as evidence-based practice.
C. At odds with the Cochrane School of traditional nursing.
D. An outgrowth of telemedicine.
Correct Answer: B
Explanation/Rationale:
ANS: B
Evidence-based practice is based on knowledge gained from research and clinical trials. The
Nursing Intervention Classification is a method of standardizing language and categorizing care.
Dr. Cochrane systematically reviewed research trials and is part of the evidence-based practice
movement. Telemedicine uses communication technologies to support health care.
20. Question Name: 0020
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The level of practice a reasonably prudent nurse provides is called:
*
A. The standard of care.
B. Risk management.
C. A sentinel event.
D. Failure to rescue.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
Guidelines for standards of care are published by various professional nursing organizations.
Risk management identifies risks and establishes preventive practices, but it does not define
the standard of care. Sentinel events are unexpected negative occurrences. They do not establish
10 | P a g ethe standard of care. Failure to rescue is an evaluative process for nursing, but it does not define
the standard of care.
21. Question Name: 0021
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
During a prenatal intake interview, the client informs the nurse that she would prefer a midwife to
provide her care during pregnancy and deliver her infant. What information would be most
appropriate for the nurse to share with this patient?
A. Midwifery care is available only to clients who are uninsured because their services are less
expensive than an obstetrician. Costs are often lower than an obstetric provider.
*
B. The client will receive fewer interventions during the birth process.
C. The client should be aware that midwives are not certified.
D. Delivery can take place only at the client’s home or in a birth center.
Correct Answer: B
Explanation/Rationale:
ANS: B
This patient will be able to participate actively in all decisions related to the birth process and is
likely to receive fewer interventions during the birth process. Midwifery services are available to
all low-risk pregnant women, regardless of the type of insurance they have. Midwifery care in all
developed countries is strictly regulated by a governing body, which ensures that core
competencies are met. In the United States, this body is the American College of Nurse-
Midwives. Midwives can provide care and delivery at home, in freestanding birth centers, and in
community and teaching hospitals.
22. Question Name: 0022
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
While obtaining a detailed history from a woman who has recently emigrated from Somalia, the
nurse realizes that the client has undergone female genital mutilation (FGM). The nurse’s best
response to this patient is:
A. “This is a very abnormal practice and rarely seen in the United States.”
B. “Do you know who performed this so that it can be reported to the authorities?”
C. “We will be able to restore your circumcision fully after delivery.”
*
D. “The extent of your circumcision will affect the potential for complications.”
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
11 | P a g e“The extent of your circumcision will affect the potential for complications” is the most
appropriate response. The patient may experience pain, bleeding, scarring, or infection and may
require surgery before childbirth. With the growing number of immigrants from countries
where FGM is practiced, nurses will increasingly encounter women who have undergone the
procedure. Although this practice is not prevalent in the United States, it is very common in
many African and Middle Eastern countries for religious reasons. Responding with, “This is a
very abnormal practice and rarely seen in the United States” is culturally insensitive. The
infibulation may have occurred during infancy or childhood. The client will have little to no
recollection of the event.
She would have considered this to be a normal milestone during her growth and development.
The International Council of Nurses has spoken out against this procedure as harmful to a
woman’s health.
23. Question Name: 0023
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
To ensure patient safety, the practicing nurse must have knowledge of the current Joint
Commission’s “Do Not Use” list of abbreviations. Which of the following is acceptable for use?
A. q.o.d. or Q.O.D.
B. MSO4 or MgSO4
*
C. International Unit
D. Lack of a leading zero
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
The abbreviations “i.u.” and “I.U.” are no longer acceptable because they could be misread as
“I.V.” or the number “10.” The abbreviation “q.o.d. or Q.O.D.” should be written out as “every
other day.” The period after the “Q” could be mistaken for an “I”; the “o” could also be mistaken
for an “i.” With MSO4 or MgSO4, it is too easy to confuse one medication for another. These
medications are used for very different purposes and could put a client at risk for an adverse
outcome. They should be written as morphine sulfate and magnesium sulfate. The decimal point
should never be missed before a number to avoid confusion (i.e., 0.4 rather than .4).
24. Question Name: 0024
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
*
Healthy People 2020 has established national health priorities that focus on a number of
maternal- child health indicators. Nurses are assuming greater roles in assessing family health
and providing care across the perinatal continuum. Therefore it is important for the nurse to be
aware that significant progress has been made in:
A. The reduction of fetal deaths and use of prenatal care.
12 | P a g eB. Low birth weight and preterm birth.
C. Elimination of health disparities based on race.
D. Infant mortality and the prevention of birth defects.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
Trends in maternal child health indicate that progress has been made in relation to reduced
infant and fetal deaths and increased prenatal care. Notable gaps remain in the rates of low birth
weight and preterm births. According to the March of Dimes, persistent disparities still exist
between African Americans and non-Hispanic Caucasians. Many of these negative outcomes are
preventable through access to prenatal care and the use of preventive health practices. This
demonstrates the need for comprehensive community-based care for all mothers, infants, and
families.
25. Question Name: 0025
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
*
*
*
Which interventions would help alleviate the problems associated with access to health care
for maternity patients (Select all that apply)?
A. Provide transportation to prenatal visits.
B. Provide childcare so that a pregnant woman may keep prenatal visits.
C. Mandate that physicians make house calls.
D. Provide low-cost or no-cost health care insurance.
E. Provide job training.
Correct Answer: ABD
Explanation/Rationale:
ANS: A, B, D
Lack of transportation to visits, lack of childcare, and lack of affordable health insurance are
prohibitive factors associated with lack of prenatal care. House calls are not a cost-effective
approach to health care. Although job training may result in employment and income, the
likelihood of significant changes during the time frame of the pregnancy is remote.
26. Question Name: 0026
Century Maternity Nursing
Type: MC
Objective: CH 01: 21st
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Which of the following statements indicate that the nurse is practicing appropriate family-centered
care techniques (Select all that apply)?
A. The nurse commands the mother to do as she is told.
13 | P a g e*
*
B. The nurse allows time for the partner to ask questions.
C. The nurse allows the mother and father to make choices when possible.
D. The nurse informs the family about what is going to happen.
E. The nurse tells the patient’s sister, who is a nurse, that she cannot be in the room during the
delivery.
Correct Answer: BC
Explanation/Rationale:
ANS: B, C
Including the partner in the care process and allowing the couple to make choices are
important elements of family-centered care. The nurse should never tell the mother what to do.
Family- centered care involves collaboration between the health care team and the client.
Unless an institutional policy limits the number of attendants at a delivery, the client should
be allowed to have whomever she wants present (except when the situation is an emergency
and guests are asked to leave).
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Objective: CH 02: Community Care: The Family and Culture
1. Question Name: 0001
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
A married couple lives in a single-family house with their newborn son and the husband’s
daughter from a previous marriage. On the basis of the information given, what family form best
describes this family?
*
A. Married-blended family
B. Extended family
C. Nuclear family
D. Same-sex family
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
Married-blended families are formed as the result of divorce and remarriage. Unrelated family
members join together to create a new household. Members of an extended family are kin, or
family members related by blood, such as grandparents, aunts, and uncles. A nuclear family is
a traditional family with male and female partners and the children resulting from that union.
A same-sex family is a family with homosexual partners who cohabit with or without children.
14 | P a g e2. Question Name: 0002
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
In what form do families tend to be most socially vulnerable?
A. Married-blended family
B. Extended family
C. Nuclear family
*
D. Single-parent family
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
The single-parent family tends to be vulnerable economically and socially, creating an
unstable and deprived environment for the growth potential of children. The married-blended
family, the extended family, and the nuclear family are not the most socially vulnerable.
Objective: CH
Item Bank:
3. Question Name: 0003
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Health care functions carried out by families to meet their members’ needs include:
A. Developing family budgets.
B. Socializing children.
*
C. Meeting nutritional requirements.
D. Teaching family members about birth control.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
Meeting nutritional requirements is a fundamental health promotion behavior. Although
creating a family budget may be helpful, it does not indicate that funds will be allotted to meet
health
needs if money is scarce. Often families cannot afford preventive care and rely on emergency
departments for their health care needs. Socialization of children may be important, but it is not
directly related to the health care of individuals in a family unit. Birth control may be important,
but it is not a basic survival health care function.
Objective: CH
Item Bank:
15 | P a g e4. Question Name: 0004
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The nurse should be aware that the criteria used to make decisions and solve problems within
families are based primarily on family:
A. Rituals and customs.
*
B. Values and beliefs.
C. Boundaries and channels.
D. Socialization processes.
Correct Answer: B
Explanation/Rationale:
ANS: B
Values and beliefs are the most prevalent factors in the decision-making and problem-solving
techniques of families. Although culture may play a part in the decision-making process of a
family, ultimately values and beliefs dictate the course of action taken by family members.
Boundaries and channels affect the relationship between the family members and the health care
team, not the decisions within the family. Socialization processes may help families with
interactions with the community, but they are not the criteria used for decision making within the
family.
5. Question Name: 0005
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Using the family stress theory as an intervention approach for working with families
experiencing parenting, the nurse can help the family change internal context factors. These
include:
A. Biologic and genetic makeup.
B. Maturation of family members.
*
C. The family’s perception of the event.
D. The prevailing cultural beliefs of society.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
The family stress theory is concerned with the family’s reaction to stressful events; internal
context factors include elements that a family can control such as psychologic defenses. It is
not concerned with biologic and genetic makeup, maturation of family members, or the
prevailing cultural beliefs of society.
16 | P a g e6. Question Name: 0006
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
While working in the prenatal clinic, you care for a very diverse group of patients. When planning
interventions for these families, you realize that acceptance of the interventions will be most
influenced by:
A. Educational achievement.
B. Income level.
C. Subcultural group.
*
D. Individual beliefs.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
The patient’s beliefs are ultimately the key to acceptance of health care interventions. However,
these beliefs may be influenced by factors such as educational level, income level, and ethnic
background. Educational achievement, income level, and subcultural group all are important
factors. However, the nurse must understand that a woman’s concerns from her own point of
view will have the most influence on her compliance.
7. Question Name: 0007
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The nurse’s care of a Hispanic family includes teaching about infant care. When developing a plan
of care, the nurse bases interventions on the knowledge that in traditional Hispanic families:
A. Breastfeeding is encouraged immediately after birth.
B. Male infants typically are circumcised.
*
C. The maternal grandmother participates in the care of the mother and her infant.
D. Special herbs mixed in water are used to stimulate the passage of meconium.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
In Hispanic families, the expectant mother is influenced strongly by her mother or mother-in-
law. Breastfeeding often is delayed until the third postpartum day. Hispanic male infants usually
are not circumcised. Olive or castor oil may be given to stimulate the passage of meconium.
17 | P a g e8. Question Name: 0008
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The woman’s family members are present when the home care maternal-child nurse arrives for a
postpartum and newborn visit. What should the nurse do?
*
A. Observe the family members’ interactions with the newborn and one another.
B. Ask the woman to meet with her and the baby alone.
C. Do a brief assessment on all family members present.
D. Reschedule the visit for another time so that the mother and infant can be assessed privately.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
The nurse should introduce herself to the patient and the other family members present.
Family members in the home may be providing care and assistance to the mother and infant.
However, this care may not be based on sound health practices. Nurses should take the
opportunity to dispel myths while family members are present. The responsibility of the home
care maternal- child nurse is to provide care to the new postpartum mother and her infant,
not to all family members. The nurse can politely ask about the other people in the home and
their relationships with the woman. Unless an indication is given that the woman would prefer
privacy, the visit may continue.
9. Question Name: 0009
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The nurse should be aware that during the childbearing experience an African-American woman
is most likely to:
A. Seek prenatal care early in her pregnancy.
B. Avoid self-treatment of pregnancy-related discomfort.
C. Request liver in the postpartum period to prevent anemia.
*
D. Arrive at the hospital in advanced labor.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
African-American women often arrive at the hospital in far-advanced labor. These women may
view pregnancy as a state of wellness, which is often the reason for delay in seeking prenatal
18 | P a g ecare. African-American women practice many self-treatment options for various discomforts of
pregnancy, and they may request liver in the postpartum period, but this is based on a belief
that the liver has a high blood content.
10. Question Name: 0010
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
To provide competent care to an Asian-American family, the nurse should include which of the
following questions during the assessment interview?
*
A. “Do you prefer hot or cold beverages?”
B. “Do you want milk to drink?”
C. “Do you want music playing while you are in labor?”
D. “Do you have a name selected for the baby?”
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
Asian-Americans often prefer warm beverages. Milk usually is excluded from the diet of this
population. Asian-American women typically labor in a quiet atmosphere. Delaying naming
the child is common for Asian-American families.
11. Question Name: 0011
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The patient’s family is important to the maternity nurse because:
A. They pay the bills.
B. The nurse will know which family member to avoid.
C. The nurse will know which mothers will really care for their children.
*
D. The family culture and structure will influence nursing care decisions.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
Family structure and culture influence the health decisions of mothers.
Objective: CH
Item Bank:
12. Question Name: 0012
19 | P a g e
Type: MC
Objective: CH02: Community Care: The Family and Culture
Perry
Item Bank:
Maternal Child Nursing Care 5th edition
A mother’s household consists of her husband, his mother, and another child. She is living in a(n):
*
A. Extended family.
B. Single-parent family.
C. Married-blended family.
D. Nuclear family.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
An extended family includes blood relatives living with the nuclear family. Both parents and a
grandparent are living in this extended family. Single-parent families comprise an unmarried
biologic or adoptive parent who may or may not be living with other adults. Married-blended
refers to families reconstructed after divorce. A nuclear family is where male and female partners
and their children live as an independent unit.
13. Question Name: 0013
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
A traditional family structure in which male and female partners and their children live as an
independent unit is known as a(n):
A. Extended family.
B. Binuclear family.
*
C. Nuclear family.
D. Blended family.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
About two thirds of U.S. households meet the definition of a nuclear family. Extended families
include additional blood relatives other than the parents. A binuclear family involves two
households. A blended family is reconstructed after divorce and involves the merger of two
families.
14. Question Name: 0014
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
20 | P a g e
Objective: CH
Item Bank:Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Which statement about family systems theory is inaccurate?
A. A family system is part of a larger suprasystem.
*
B. A family as a whole is equal to the sum of the individual members.
C. A change in one family member affects all family members.
D. The family is able to create a balance between change and stability.
Correct Answer: B
Explanation/Rationale:
ANS: B
A family as a whole is greater than the sum of its parts. The other statements are characteristics
of a system that states that a family is greater than the sum of its parts.
15. Question Name: 0015
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
A pictorial tool that can assist the nurse in assessing aspects of family life related to health care is
the:
*
A. Genogram.
B. Family values construct.
C. Life cycle model.
D. Human development wheel.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
A genogram depicts the relationships of family members over generations.
16. Question Name: 0016
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The process by which people retain some of their own culture while adopting the practices of the
dominant society is known as:
*
A. Acculturation.
B. Assimilation.
C. Ethnocentrism.
D. Cultural relativism.
21 | P a g eCorrect Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
Acculturation is the process by which people retain some of their own culture while adopting the
practices of the dominant society. This process takes place over the course of generations.
Assimilation is a loss of cultural identity. Acculturation describes the process by which people
retain some of their own culture while adopting the practices of the dominant society.
Ethnocentrism is the belief in the superiority of one’s own culture over the cultures of others.
Acculturation describes the process by which people retain some of their own culture while
adopting the practices of the dominant society. Cultural relativism recognizes the roles of
different cultures. Acculturation describes the process by which people retain some of their own
culture while adopting the practices of the dominant society.
17. Question Name: 0017
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
When attempting to communicate with a patient who speaks a different language, the nurse should:
A. Respond promptly and positively to project authority.
B. Never use a family member as an interpreter.
C. Talk to the interpreter to avoid confusing the patient.
*
D. Provide as much privacy as possible.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
Providing privacy creates an atmosphere of respect and puts the patient at ease. The nurse
should not rush to judgment and should make sure that he or she understands the patient’s
message clearly. In crisis situations, the nurse may need to use a family member or neighbor as
a translator. The nurse should talk directly to the patient to create an atmosphere of respect.
18. Question Name: 0018
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
In which culture is the father more likely to be expected to participate in the labor and delivery?
A. Asian-American
B. African-American
22 | P a g e*
C. European-American
D. Hispanic
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
European-Americans expect the father to take a more active role in the labor and delivery
than the other cultures.
19. Question Name: 0019
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Which statement about cultural competence is not accurate?
A. Local health care workers and community advocates can help extend health care
to underserved populations.
*
B. Nursing care is delivered in the context of the client’s culture but not in the context of the
nurse’s culture.
C. Nurses must develop an awareness of and sensitivity to various cultures.
D. A culture’s economic, religious, and political structures influence practices that affect
childbearing.
Correct Answer: B
Explanation/Rationale:
ANS: B
The cultural context of the nurse also affects nursing care. The work of local health care workers
and community advocates is part of cultural competence; the nurse’s cultural context is also
important. Developing sensitivity to various cultures is part of cultural competence, but the
nurse’s cultural context is also important. The impact of economic, religious, and political
structures is part of cultural competence; the nurse’s cultural context is also important.
Objective: CH
Item Bank:
20. Question Name: 0020
Type: MC
02: Community Care: The Family and Culture
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The nurse is preparing for a home visit to complete a newborn wellness checkup. The
neighborhood has a reputation for being dangerous. Identify which precautions the nurse
should take to ensure her safety (Select all that apply).
*
*
A. Having access to a cell phone at all times.
B. Visiting alone due to the agency’s staffing model.
C. Carrying an extra set of car keys.
23 | P a g e*
D. Avoiding groups of strangers hanging out in doorways.
E. Wearing her usual amount of jewelry.
Correct Answer: ACD
Explanation/Rationale:
ANS: A, C, D
Nurse safety is an important component of home care. The nurse should be fully aware of the
home environment and the neighborhood in which the home care is being provided. In this
situation, nurses should visit in pairs, have access to a cell phone at all times, and wear a limited
amount of jewelry. The car should be parked in a well-lit area and locked at all times. An extra
set of keys kept in the nursing home care bag avoids time and frustration if the nurse should
become locked out of her automobile. Car keys spread between the fingers can also be used of
the weapon if necessary. Groups of strangers, dark alleys, and unrestrained dogs should be
avoided at all times.
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Objective: CH 03: Assessment and Health Promotion
1. Question Name: 0001
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The two primary functions of the ovary are:
A. Normal female development and sex hormone release.
B. Ovulation and internal pelvic support.
C. Sexual response and ovulation.
*
D. Ovulation and hormone production.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
The two functions of the ovaries are ovulation and hormone production. The presence of ovaries
does not guarantee normal female development. The ovaries produce estrogen, progesterone, and
androgen. Ovulation is the release of a mature ovum from the ovary; the ovaries are not
responsible for internal pelvic support. Sexual response is a feedback mechanism involving the
hypothalamus, anterior pituitary gland, and the ovaries. Ovulation does occur in the ovaries.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 42
OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
Reference/Notes:
24 | P a g e
Objective: CH
Item Bank:Keywords:
Points:
1.00
Penalty:
Active Date Created:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group:
0.00
Point Biserial:
R
esponse Freque ncies (%)
A
Last:
Cumulative:
0.00
0.00
B
0.00
0.00
0.00
C
0.00
0.00
D
0.00
0.00
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group:
0.00
Point Biserial:
0.00
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
Easy
2. Question Name: 0002
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The uterus is a muscular, pear-shaped organ that is responsible for:
*
A. Cyclic menstruation.
B. Sex hormone production.
C. Fertilization.
D. Sexual arousal.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
The uterus is an organ for reception, implantation, retention, and nutrition of the fertilized
ovum; it also is responsible for cyclic menstruation. Hormone production and fertilization occur
in the ovaries. Sexual arousal is a feedback mechanism involving the hypothalamus, the
pituitary gland, and the ovaries.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 40-41
OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Active Date Created:
25 | P a g e
Penalty:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
Objective: CH
Item Bank:09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
Response Frequencies (%)
A
B
Last:
0.00
C
D
0.00 0.00 0.00 0.0
0
Cumulative: 0.00 0.00 0.00 0.0
0
3. Question Name: 0003
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Unique muscle fibers make the uterine myometrium ideally suited for:
A. Menstruation.
*
B. The birth process.
C. Ovulation.
D. Fertilization.
Correct Answer: B
Explanation/Rationale:
ANS: B
The myometrium is made up of layers of smooth muscle that extend in three directions.
These muscles assist in the birth process by expelling the fetus, ligating blood vessels after
birth, and controlling the opening of the cervical os.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Application REF: 41
OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Active Date Created:
Penalty:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
26 | P a g e
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
Easy
Objective: CH
Item Bank:
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
EasyCorrect Responses (%):
Total Group:
0.00
Correct Responses (%):
Total Group:
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
Response Frequencies (%)
A
B
Last:
0.00
C
D
0.00 0.00 0.00 0.0
0
Cumulative: 0.00 0.00 0.00 0.0
0
4. Question Name: 0004
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The hormone responsible for maturation of mammary gland tissue is:
A. Estrogen.
B. Testosterone.
C. Prolactin.
*
D. Progesterone.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
Progesterone causes maturation of the mammary gland tissue, specifically acinar structures of
the lobules. Estrogen increases the vascularity of the breast tissue. Testosterone has no bearing
on breast development. Prolactin is produced after birth and released from the pituitary gland.
It is produced in response to infant suckling and emptying of the breasts.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 43
OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Active Date Created:
Penalty:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
27 | P a g e
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
Easy
Objective: CH
Item Bank:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00
Response Frequencies (%)
A
B
Last:
C
D
0.00 0.00 0.00 0.0
0
Cumulative: 0.00 0.00 0.00 0.0
0
5. Question Name: 0005
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Because of the effect of cyclic ovarian changes on the breast, the best time for breast self-
examination (BSE) is:
*
A. 5 to 7 days after menses ceases.
B. Day 1 of the endometrial cycle.
C. Midmenstrual cycle.
D. Any time during a shower or bath.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
The physiologic alterations in breast size and activity reach their minimal level about 5 to 7 days
after menstruation stops. All women should perform BSE during this phase of the menstrual
cycle.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 44
OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Active Date Created:
Penalty:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
Response Frequencies (%)
A
B
28 | P a g e
0.00
C
D
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
Easy
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00Last:
0.00 0.00 0.00 0.0
0
Cumulative: 0.00 0.00 0.00 0.0
0
6. Question Name: 0006
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Menstruation is periodic uterine bleeding:
A. That occurs every 28 days.
B. In which the entire uterine lining is shed.
*
C. That is regulated by ovarian hormones.
D. That leads to fertilization.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
Menstruation is periodic uterine bleeding that is controlled by a feedback system involving
three cycles: endometrial, hypothalamic-pituitary, and ovarian. The average length of a
menstrual cycle is 28 days, but variations are normal. During the endometrial cycle, the
functional two thirds of the endometrium is shed. Lack of fertilization leads to menstruation.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 45
OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Active Date Created:
Penalty:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
Response Frequencies (%)
A
B
Last:
0.00
C
D
0.00 0.00 0.00 0.0
0
Cumulative: 0.00 0.00 0.00 0.0
0
29 | P a g e
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
Easy
Objective: CH
Item Bank:7. Question Name: 0007
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Individual irregularities in the ovarian (menstrual) cycle are most often caused by:
*
A. Variations in the follicular (preovulatory) phase.
B. An intact hypothalamic-pituitary feedback mechanism.
C. A functioning corpus luteum.
D. A prolonged ischemic phase.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
Almost all variations in the length of the ovarian cycle are the result of variations in the length of
the follicular phase. An intact hypothalamic-pituitary feedback mechanism is regular, not
irregular. The luteal phase begins after ovulation. The corpus luteum depends on the ovulatory
phase and fertilization. During the ischemic phase, the blood supply to the functional
endometrium is blocked, and necrosis develops. The functional layer separates from the basal
layer, and menstrual bleeding begins.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: 45
OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Active Date Created:
Penalty:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
Response Frequencies (%)
A
B
Last:
0.00
C
D
0.00 0.00 0.00 0.0
0
Cumulative: 0.00 0.00 0.00 0.0
0
30 | P a g e
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
Easy8. Question Name: 0008
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Prostaglandins are produced in most organs of the body, including the uterus. Other source(s) of
prostaglandins is/are:
A. Ovaries.
B. Breast milk.
*
C. Menstrual blood.
D. The vagina.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
Menstrual blood is a potent source of prostaglandins. Prostaglandins are produced in most
organs of the body and in menstrual blood. The ovaries, breast milk, and vagina are neither
organs nor a source of prostaglandins.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 47
OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Date Created: 09/11/13
15:24:16
Difficulty: Easy
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
Upper 27% of Group:
Lower 27% of Group:
Point Biserial:
R
esponse Freque ncies (%)
A
Last:
Cumulative:
0.00
0.00
B
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
C
0.00
0.00
D
0.00
0.00
Penalty:
Date
Modified:
0.00
Active
09/11/13 15:24:16 Date Used:
Discrimination: Low
Item Analysis: Cumulative
No. of Students Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
Upper 27% of Group:
Lower 27% of Group:
Point Biserial:
0.00
0.00
0.00
0.00
Score Mode:
9. Question Name: 0009
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
31 | P a g e
Objective: CH
Item Bank:Physiologically, sexual response can be characterized by:
A. Coitus, masturbation, and fantasy.
*
B. Myotonia and vasocongestion.
C. Erection and orgasm.
D. Excitement, plateau, and orgasm.
Correct Answer: B
Explanation/Rationale:
ANS: B
Physiologically, according to Masters (1992), sexual response can be analyzed in terms of two
processes: vasocongestion and myotonia. Coitus, masturbation, and fantasy are forms of
stimulation for the physical manifestation of the sexual response. Erection and orgasm occur in
two of the four phases of the sexual response cycle. Excitement, plateau, and orgasm are three of
the four phases of the sexual response cycle.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 47
OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Active Date Created:
Penalty:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
Response Frequencies (%)
A
B
0.00
C
D
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
Easy
32 | P a g eLast:
0.0
0
Cumulative: 0.0
0
0.0
0
0.0
0
0.0
0
0.0
0
0.00
0.00
10. Question Name: 0010
Type: MC
03: Assessment and Health Promotion
Objective: CH
Item Bank:
Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The long-term treatment plan for an adolescent with an eating disorder focuses on:
A. Managing the effects of malnutrition.
B. Establishing sufficient caloric intake.
C. Improving family dynamics.
*
D. Restructuring perception of body image.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
The treatment of eating disorders is initially focused on reestablishing physiologic homeostasis.
Once body systems are stabilized, the next goal of treatment for eating disorders is maintaining
adequate caloric intake. Although family therapy is indicated when dysfunctional family
relationships exist, the primary focus of therapy for eating disorders is to help the adolescent
cope with complex issues. The focus of treatment in individual therapy for an eating disorder
involves restructuring cognitive perceptions about the individual’s body image.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Application REF: 54
OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Active Date Created:
Penalty:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
Response Frequencies (%)
A
B
Last:
0.00
C
D
0.00 0.00 0.00 0.0
0
Cumulative: 0.00 0.00 0.00 0.0
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
Easy11. Question Name: 0011 Type: MC Objective: CH 03: Assessment and Health Promotion Item
Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
The nurse guides a woman to the examination room and asks her to remove her clothes and put
on an examination gown with the front open. The woman states, “I have special undergarments
that I do not remove for religious reasons.” The most appropriate response from the nurse would
be:
A. “You can’t have an examination without removing all your clothes.”
B. “I’ll ask the doctor to modify the examination.”
*
C. “Tell me about your undergarments. I’ll explain the examination procedure, and then we can
discuss how you can have your examination comfortably.”
D. “What? I’ve never heard of such a thing! That sounds different and strange.”
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
This statement reflects cultural competence by the nurse and shows respect for the woman’s
religious practices. The nurse must respect the rich and unique qualities that cultural diversity
brings to individuals. In recognizing the value of these differences, the nurse can modify the plan
of care to meet the needs of each woman.
PTS: 1
DIF: Cognitive Level: Application REF: 48-49
OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity
Reference/Notes:
Keywords:
Points:
1.00
Active Date Created:
Penalty:
0.00
09/11/13 15:24:16
Score Mode:
Date Modified:
09/11/13 15:24:16
Date Used: Difficulty:
Discrimination:
Item Analysis: Last
No. of Students Responded:
Responded:
0
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
Response Frequencies (%)
A
B
Last:
0.00
C
D
0.00 0.00 0.00 0.0
0
Cumulative: 0.00 0.00 0.00 0.0
0
12. Question Name: 0012 Type: MC Objective: CH 03: Assessment and Health Promotion Item
Correct Responses (%):
Total Group:
0.00
Upper 27% of Group: 0.00
Lower 27% of Group: 0.00
Point Biserial:
0.00
Low
Item Analysis: Cumulative
0
No. of Students
EasyBank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
A 62-year-old woman has not been to the clinic for an annual examination for 5 years. The recent
death of her husband reminded her that she should come for a visit. Her family doctor has
retired, and she is going to see the women’s health nurse practitioner for her visit. To facilitate a
positive health care experience, the nurse should:
A. Remind the
Content preview
Item Bank: Perry Maternal Child Nursing Care 5th edition
Objective: CH 01: 21st Century Maternity Nursing
1. Question Name: 0001 Type: MC Objective: CH 01: 21st
Century Maternity Nursing Item Bank: Perry MaternalChild Nursing Care 5th edition
When providing care for a pregnant woman, the nurse should be aware that one of the
mostfrequently reported maternal medical risk factors is:
* A. Diabetes mellitus.
B. Mitral valve prolapse (MVP).
C. Chronic hypertension.
D. Anemia.
Correct Answer: A
Explanation/Rationale:
ANS: A
The most frequently reported maternal medical risk factors are diabetes and hypertension
associated with pregnancy. Both of these conditions are associated with maternal obesity. There
are no studies that indicate MVP is among the most frequently reported maternal risk factors.
Hypertension associated with pregnancy, not chronic hypertension, is one of the most
frequentlyreported maternal medical risk factors. Although anemia is a concern in pregnancy, it
is not one of the most frequently reported maternal medical risk factors in pregnancy.
2. Question Name: 0002 Type: MC Objective: CH 01: 21st
Century Maternity Nursing Item Bank: Perry MaternalChild Nursing Care 5th edition
To ensure optimal outcomes for the patient, the contemporary maternity nurse must incorporate
both teamwork and communication with clinicians into her care delivery, The SBAR technique of
communication is an easy-to-remember mechanism for communication. Which of the following
correctly defines this acronym?
A. Situation, baseline assessment, response
* B. Situation, background, assessment, recommendation
C. Subjective background, assessment, recommendation
D. Situation, background, anticipated recommendation
Correct Answer: B
Explanation/Rationale:
ANS: B
The situation, background, assessment, recommendation (SBAR) technique provides a specific
framework for communication among health care providers. Failure to communicate is one of
1|Page
, the major reasons for errors in health care. The SBAR technique has the potential to serve as a
means to reduce errors.
3. Question Name: 0003 Type: MC Objective: CH 01: 21st
Century Maternity Nursing Item Bank: Perry MaternalChild Nursing Care 5th edition
The role of the professional nurse caring for childbearing families has evolved to emphasize:
A. Providing care to patients directly at the bedside.
B. Primarily hospital care of maternity patients.
* C. Practice using an evidence-based approach.
D. Planning patient care to cover longer hospital stays.
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
Professional nurses are part of the team of health care providers who collaboratively care for
patients throughout the childbearing cycle. Providing care to patients directly at the bedside is
one of the nurse’s tasks; however, it does not encompass the concept of the evolved professional
nurse. Throughout the prenatal period, nurses care for women in clinics and physician’s offices
and teach classes to help families prepare for childbirth. Nurses also care for childbearing
families in birthing centers and in the home. Nurses have been critically important in
developingstrategies to improve the well-being of women and their infants and have led the
efforts to implement clinical practice guidelines using an evidence-based approach. Maternity
patients have experienced a decreased, rather than an increased, length of stay over the past 2
decades.
4. Question Name: 0004 Type: MC Objective: CH 01: 21st
Century Maternity Nursing Item Bank: Perry MaternalChild Nursing Care 5th edition
A 23-year-old African-American woman is pregnant with her first child. Based on the statistics for
infant mortality, which plan is most important for the nurse to implement?
A. Perform a nutrition assessment.
B. Refer the woman to a social worker.
C. Advise the woman to see an obstetrician, not a midwife.
* D. Explain to the woman the importance of keeping her prenatal care appointments.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
2|Page
, Consistent prenatal care is the best method of preventing or controlling risk factors associated
with infant mortality. Nutritional status is an important modifiable risk factor, but a nutrition
assessment is not the most important action a nurse should take in this situation. The patient
mayneed assistance from a social worker at some time during her pregnancy, but a referral to a
socialworker is not the most important aspect the nurse should address at this time. If the
woman has identifiable high-risk problems, her health care may need to be provided by a
physician.
However, it cannot be assumed that all African-American women have high-risk issues. In
addition, advising the woman to see an obstetrician is not the most important aspect on which
thenurse should focus at this time, and it is not appropriate for a nurse to advise or manage the
type of care a patient is to receive.
5. Question Name: 0005 Type: MC Objective: CH 01: 21st
Century Maternity Nursing Item Bank: Perry MaternalChild Nursing Care 5th edition
During a prenatal intake interview, the nurse is in the process of obtaining an initial assessment
ofa 21-year-old Hispanic patient with limited English proficiency. It is important for the nurse to:
A. Use maternity jargon in order for the patient to become familiar with these terms.
B. Speak quickly and efficiently to expedite the visit.
C. Provide the patient with handouts.
* D. Assess whether the patient understands the discussion.
Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
Nurses contribute to health literacy by using simple, common words; avoiding jargon; and
evaluating whether the patient understands the discussion. Speaking slowly and clearly and
focusing on what is important increase understanding. Most patient education materials are
written at too high a level for the average adult and may not be useful for a client with limited
English proficiency.
6. Question Name: 0006 Type: MC Objective: CH 01: 21st
Century Maternity Nursing Item Bank: Perry MaternalChild Nursing Care 5th edition
When managing health care for pregnant women at a prenatal clinic, the nurse should
recognizethat the most significant barrier to access to care is the pregnant woman’s:
A. Age.
B. Minority status.
C. Educational level.
* D. Inability to pay.
3|Page
, Correct Answer: D
Explanation/Rationale:
ANS: D
The most significant barrier to health care access is the inability to pay for services; this is
compounded by the fact that many physicians refuse to care for women who cannot pay.
Although adolescent pregnant clients statistically receive less prenatal care, age is not the most
significant barrier. Significant disparities in morbidity and mortality rates exist for minority
women; however, minority status is not the most significant barrier to access of care. Disparities
in educational level are associated with morbidity and mortality rates; however, educational
levelis not the most significant barrier to access of care.
7. Question Name: 0007 Type: MC Objective: CH 01: 21st
Century Maternity Nursing Item Bank: Perry MaternalChild Nursing Care 5th edition
What is the primary role of practicing nurses in the research process?
A. Designing research studies
B. Collecting data for other researchers
* C. Identifying researchable problems
D. Seeking funding to support research studies
Correct Answer: C
Explanation/Rationale:
ANS: C
When problems are identified, research can be conducted properly. Research of health care issues
leads to evidence-based practice guidelines. Designing research studies is only one factor of the
research process. Data collection is one factor of research. Financial support is necessary to
conduct research, but it is not the primary role of the nurse in the research process.
8. Question Name: 0008 Type: MC Objective: CH 01: 21st
Century Maternity Nursing Item Bank: Perry MaternalChild Nursing Care 5th edition
When the nurse is unsure about how to perform a patient care procedure, the best action would
beto:
A. Ask another nurse.
B. Discuss the procedure with the patient’s physician.
C. Look up the procedure in a nursing textbook.
* D. Consult the agency procedure manual and follow the guidelines for the procedure.
4|Page