• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 35 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Chapter 17- Midterm 2 Testbank Campbell Biology

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 35 pagina's

Chapter 17- Midterm 2 Testbank Campbell Biology Testbank for textbook Chapter 18 Test bank for Campbell Biology, Cdn. Ed., 2e (Reece et al.)

Voorbeeld van de inhoud

11/16/23, 2:34 PM Chapter 17- Midterm 2 Testbank Campbell Biology




Campbell Biology, Cdn. Ed., 2e (Reece et al.)
Chapter 17 From Gene to Protein

1) Which of the following variations on translation would be most disadvantageous for a cell?
A) translating polypeptides directly from DNA
B) using fewer kinds of tRNA
C) having only one stop codon
D) lengthening the half-life of mRNA
E) having a second codon (besides AUG) as a start codon
Answer: A
Type: MC
Topic: Concept 17.1
Skill: Application/Analysis

2) Garrod hypothesized that "inborn errors of metabolism" such as alkaptonuria occur because
A) metabolic enzymes require vitamin cofactors, and affected individuals have significant
nutritional deficiencies.
B) enzymes are made of DNA, and affected individuals lack DNA polymerase.
C) many metabolic enzymes use DNA as a cofactor, and affected individuals have mutations that
prevent their enzymes from interacting efficiently with DNA.
D) certain metabolic reactions are carried out by ribozymes, and affected individuals lack key
splicing factors.
E) genes dictate the production of specific enzymes, and affected individuals have genetic
defects that cause them to lack certain enzymes.
Answer: E
Type: MC
Topic: Concept 17.1
Skill: Knowledge/Comprehension

3) How do eukaryotic codons and prokaryotic codons compare?
A) Prokaryotic codons usually contain different bases than those of eukaryotes.
B) Prokaryotic codons usually specify different amino acids than those of eukaryotes.
C) The translation of codons is mediated by tRNAs in eukaryotes, but translation requires no
intermediate molecules such as tRNAs in prokaryotes.
D) Codons are a nearly universal language among all organisms.
E) Eukaryotic codons require ribosomes for translation while prokaryotic codons do not.
Answer: D
Type: MC
Topic: Concept 17.1
Skill: Knowledge/Comprehension




1
Copyright © 2018 Pearson Canada Inc.




about:blank 1/35

,11/16/23, 2:34 PM Chapter 17- Midterm 2 Testbank Campbell Biology




4) The nitrogenous base adenine is found in all members of which group?
A) proteins, triglycerides, and testosterone
B) proteins, ATP, and DNA
C) ATP, RNA, and DNA
D) α glucose, ATP, and DNA
E) proteins, carbohydrates, and ATP
Answer: C
Type: MC
Topic: Concept 17.1
Skill: Knowledge/Comprehension

5) A particular triplet of bases in the template strand of DNA is 5' AGT 3'. The corresponding
codon for the mRNA transcribed is
A) 3' UCA 5'.
B) 3' UGA 5'.
C) 5' TCA 3'.
D) 3' ACU 5'.
E) either UCA or TCA, depending on wobble in the first base.
Answer: A
Type: MC
Topic: Concept 17.1
Skill: Application/Analysis

6) The genetic code is essentially the same for all organisms. From this, one can logically assume
which of the following?
A) A gene from an organism can theoretically be expressed by any other organism.
B) All organisms have experienced convergent evolution.
C) DNA was the first genetic material.
D) The same codons in different organisms translate into the different amino acids.
E) Different organisms have different numbers of different types of amino acids.
Answer: A
Type: MC
Topic: Concept 17.1
Skill: Synthesis/Evaluation




2
Copyright © 2018 Pearson Canada Inc.




about:blank 2/35

,11/16/23, 2:34 PM Chapter 17- Midterm 2 Testbank Campbell Biology




7) The "universal" genetic code is now known to have exceptions. Evidence for this can be found
if which of the following is true?
A) If UGA, usually a stop codon, is found to code for an amino acid such as tryptophan (usually
coded for by UGG only).
B) If one stop codon, such as UGA, is found to have a different effect on translation than another
stop codon, such as UAA.
C) If prokaryotic organisms are able to translate a eukaryotic mRNA and produce the same
polypeptide.
D) If several codons are found to translate to the same amino acid, such as serine.
E) If a single mRNA molecule is found to translate to more than one polypeptide when there are
two or more AUG sites.
Answer: A
Type: MC
Topic: Concept 17.1
Skill: Synthesis/Evaluation

8) Which of the following nucleotide triplets best represents a codon?
A) a triplet separated spatially from other triplets
B) a triplet that has no corresponding amino acid
C) a triplet at the opposite end of tRNA from the attachment site of the amino acid
D) a triplet in the same reading frame as an upstream AUG
E) a sequence in tRNA at the 3' end
Answer: D
Type: MC
Topic: Concept 17.1
Skill: Application/Analysis

9) Which of the following provides some evidence that RNA probably evolved before DNA?
A) RNA polymerase uses DNA as a template.
B) RNA polymerase makes a single-stranded molecule.
C) RNA polymerase does not require localized unwinding of the DNA.
D) DNA polymerase uses primer, usually made of RNA.
E) DNA polymerase has proofreading function.
Answer: D
Type: MC
Topic: Concept 17.2
Skill: Application/Analysis




3
Copyright © 2018 Pearson Canada Inc.




about:blank 3/35

, 11/16/23, 2:34 PM Chapter 17- Midterm 2 Testbank Campbell Biology




10) Which of the following statements best describes the termination of transcription in
prokaryotes?
A) RNA polymerase transcribes through the polyadenylation signal, causing proteins to associate
with the transcript and cut it free from the polymerase.
B) RNA polymerase transcribes through the terminator sequence, causing the polymerase to
separate from the DNA and release the transcript.
C) RNA polymerase transcribes through an intron, and the snRNPs cause the polymerase to let
go of the transcript.
D) Once transcription has initiated, RNA polymerase transcribes until it reaches the end of the
chromosome.
E) RNA polymerase transcribes through a stop codon, causing the polymerase to stop advancing
through the gene and release the mRNA.
Answer: B
Type: MC
Topic: Concept 17.2
Skill: Knowledge/Comprehension

11) Which of the following does not occur in prokaryotic gene expression, but does in eukaryotic
gene expression?
A) mRNA, tRNA, and rRNA are transcribed.
B) RNA polymerase binds to the promoter.
C) A poly-A tail is added to the 3' end of an mRNA and a cap is added to the 5' end.
D) Transcription can begin as soon as translation has begun even a little.
E) RNA polymerase requires a primer to elongate the molecule.
Answer: C
Type: MC
Topic: Concept 17.2
Skill: Knowledge/Comprehension

12) Which of the following is a function of a poly-A signal sequence?
A) It adds the poly-A tail to the 3' end of the mRNA.
B) It codes for a sequence in eukaryotic transcripts that signals enzymatic cleavage ~10-35
nucleotides away.
C) It allows the 3' end of the mRNA to attach to the ribosome.
D) It is a sequence that codes for the hydrolysis of the RNA polymerase.
E) It adds a 7-methylguanosine cap to the 3' end of the mRNA.
Answer: B
Type: MC
Topic: Concept 17.2
Skill: Knowledge/Comprehension




4
Copyright © 2018 Pearson Canada Inc.




about:blank 4/35

Gekoppeld boek
 image
Lisa A. Urry, Michael L. Cain Campbell Biology in Focus
Uitgever: oktober 2015 ISBN: 9780321962751 Druk: 2

Documentinformatie

Geüpload op
16 november 2023
Aantal pagina's
35
Geschreven in
2023/2024
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$36.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
johnkibathi28
3.8
(27)
Verkocht
173
Volgers
21
Items
1080
Laatst verkocht
1 week geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen