1. Which of the following structures can best estimate the jugular venous pressure?
a. Right external jugular vein
b. Right internal jugular vein
c. Left external jugular vein
d. Left internal jugular vein
ANSWER: ___B_____
.
2. Which angle of the head of the bed is best to easily visualize the internal jugular veins? a. 30
degrees
b. 60 degrees
c. 90 degrees
d. 45 degrees
ANSWER: ___B_____
3. Chest pain, especially on the left chest, signals which of the following diseases? a. Asthma
b. Chronic obstructive pulmonary disease
c. Hypertension
d. Coronary artery disease
ANSWER: ___D_____
4. Which of the following are signs and symptoms of angina EXCEPT?
a. Jaw pain
, b. Chest pain most especially at the precordium
c. Pain radiating to the right shoulder
d. Pain radiating to the left shoulder and arm
ANSWER: ___C_____
5. Nurse Zelda is assessing a patient admitted due to myocarditis. Upon assessment, Zelda has
noticed that the patient is having difficulty of breathing while in supine position but feels
relieved when placed in an upright position.
Zelda must note this on her chart as
a. Dyspnea
b. Paroxysmal nocturnal dyspnea
c. Bradypnea
d. Orthopnea
ANSWER: __D______
6. Edema of the hands and feet in a patient who has a cardiovascular problem is usually associated
with a diagnosis
of
a. Heart failure
b. Hypertension
c. Raynaud’s phenomenon
d. Congenital heart disease
ANSWER: ____A____
, 7. At which time would the nurse expect the patient to have increased urination if the patient has
nocturia a. Early morning
b. Late morning
c. At night
d. Afternoon
ANSWER: ___C_____
8. Why is fatigue felt by a patient who is suffering from a heart disease?
a. There is decreased blood volume in the patient’s cardiovascular system.
b. The heart is not adequately supplying the body with oxygen and nutrients.
c. The kidneys receive a little amount of blood for filtration of waste products.
d. The brain is not coordinated enough with the heart in sending electrical impulses.
ANSWER: ___B_____
9. Which of the following nutritional imbalances can cause edema?
a. Hyperkalemia
b. Hyponatremia
c. Hypoalbuminemia
d. Hypocalcemia
ANSWER: ___C_____
10. A patient named Eren tells the nurse that he feels like his heart is fluttering inside his chest. The
nurse must note this on her chart as
a. Tachycardia
b. Palpitations
, c. Dyspnea
d. Orthopnea
ANSWER: ____B____
SAS # 17
1. When assessing the amplitude and contour of the patient’s carotid pulse, Nurse Sakura must
place the patient in a
a. High Fowler’s position
b. Supine position
c. Head of the bed elevated to 30 degrees
d. Left Sim’s Position
ANSWER: ____C____
2. What will happen if the nurse has accidentally pressed both carotid arteries at the same time
while assessing the
patient’s neck?
a. Syncope
b. Hypertension
c. Stroke
d. Myocardial infarction
ANSWER: ____A____
3. What would be the characteristic of the pulse of a patient who is suffering from aortic
insufficiency? a. Slow, weak, and thready
b. Bounding pulse
c. Fast and bounding
d. Weak and almost unpalpable