Learning
Here are 100 original multiple-choice practice questions for MAT 091 Module 2 |
Mathematics. This set assumes Module 2 covers linear equations and inequalities,
graphing, systems of equations, exponents, polynomials, factoring, and rational
expressions. They are not official exam questions and are not copied from any textbook,
test bank, or copyrighted source.
Question 1:
Solve: 5𝑥 − 3 = 2𝑥 + 9
A. 𝑥 = 4
B. 𝑥 = 2
C. 𝑥 = 6
D. 𝑥 = 3
Correct answer: A
Rationale: 5𝑥 − 2𝑥 = 9 + 3, so 3𝑥 = 12, 𝑥 = 4.
Question 2:
Solve: 4(𝑥 − 3) = 20
A. 𝑥 = 8
B. 𝑥 = 5
C. 𝑥 = 2
D. 𝑥 = 7
Correct answer: A
Rationale: 𝑥 − 3 = 5, so 𝑥 = 8.
Question 3:
2
Solve: 3 𝑥 = 12
A. 𝑥 = 18
B. 𝑥 = 8
C. 𝑥 = 24
D. 𝑥 = 36
,Correct answer: A
3
Rationale: 𝑥 = 12 × 2 = 18.
Question 4:
Solve: 7 − 2𝑥 = 1
A. 𝑥 = 3
B. 𝑥 = −3
C. 𝑥 = 4
D. 𝑥 = −4
Correct answer: A
Rationale: −2𝑥 = −6, so 𝑥 = 3.
Question 5:
Solve: 3𝑥 + 5 = 2𝑥 − 4
A. 𝑥 = −9
B. 𝑥 = 9
C. 𝑥 = −1
D. 𝑥 = 1
Correct answer: A
Rationale: 3𝑥 − 2𝑥 = −4 − 5, so 𝑥 = −9.
Question 6:
Solve: 6(𝑥 + 2) = 4(𝑥 + 5)
A. 𝑥 = 4
B. 𝑥 = 2
C. 𝑥 = 8
D. 𝑥 = 6
Correct answer: A
Rationale: 6𝑥 + 12 = 4𝑥 + 20, 2𝑥 = 8, 𝑥 = 4.
Question 7:
𝑥
Solve: 4 + 2 = 6
, A. 𝑥 = 16
B. 𝑥 = 8
C. 𝑥 = 32
D. 𝑥 = 4
Correct answer: A
𝑥
Rationale: 4 = 4, so 𝑥 = 16.
Question 8:
Solve: 0.5𝑥 + 3 = 7
A. 𝑥 = 8
B. 𝑥 = 4
C. 𝑥 = 2
D. 𝑥 = 20
Correct answer: A
Rationale: 0.5𝑥 = 4, so 𝑥 = 8.
Question 9:
Solve: 5 − 3(𝑥 − 1) = 11
A. 𝑥 = −1
B. 𝑥 = 1
C. 𝑥 = −3
D. 𝑥 = 3
Correct answer: A
Rationale: 5 − 3𝑥 + 3 = 11, −3𝑥 = 3, 𝑥 = −1.
Question 10:
Solve: 2𝑥 + 3 = 𝑥 + 8
A. 𝑥 = 5
B. 𝑥 = −5
C. 𝑥 = 11
D. 𝑥 = 3
Correct answer: A