Answers (Grade A+)
Question 1: Ethnocentrism
Answer: -the belief that one's own group or culture is superior to all other groups or cultures
Question 2: Method of Delivery-Manuscript
Answer: -written word for word and read to an audience
Question 3: Method of Delivery-Memory
Answer: -only for the smallest of speeches
Question 4: Method of Delivery-Impromptu
Answer: -little or no immediate preparation
Question 5: Method of Delivery-Extemporaneous
Answer: -carefully prepared and rehearsed speech -presented using a brief set of notes
Question 6: Voice-Volume
Answer: -loudness or softness of the speaker's voice
Question 7: Voice-Pitch
Answer: -highness or lowness of the speaker's voice
Question 8: Voice-Inflections
Answer: -change in pitch or tone
Question 9: Voice-Monotone
Answer: -constant pitch or tone
Question 10: Voice-Rate
Answer: -speed at which a person speaks
Page 1