Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With Elaborated 100%
Correct Complete Solutions
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. What is the BEST way to determine how reverberant a space is?
a) -Clap your hands and listen for an echo
b) -Ask the client if anyone has complained that the room is too noisy
c) -Use an RT60 meter
d) -Use a DB SPL meter - CORRECT ANSWER Use an RT60 meter
2. The correct time to discuss visible finishes for wall plates, surface mount
speakers, and wall mounted screen casings is during the:
a) -Ordering
b) -Installation
c) -Site survey
d) -Contract award - CORRECT ANSWER Site survey
3. While surveying a conference room for a system upgrade, an engineer
measures 55 dB SPL A-wtd of ambient noise when the room is empty.
How should they proceed?
a) -Add voice lift to the system proposal
b) -Add more loudspeakers to the system proposal
c) -Speak with the client about getting more information on how to address
the noise source
,d) -Do nothing, this level of ambient noise is well within system tolerance -
CORRECT ANSWER Speak with the client about getting more information on
how to address the noise source
4. A client needs to add videoconferencing functionality for high-level,
private meetings. Which of following planned space types should you
advise be ruled out?
a) -Divisible room
b) -Boardroom
c) -Conference room
d) -Classroom - CORRECT ANSWER Divisible room
5. Which phase of an AV project comes immediately AFTER the Program
Phase?
a) -The Design Phase
b) -Project Planning and Coordination Phase
c) -The Verification Phase
d) -The Documentation Phase - CORRECT ANSWER The Design Phase
6. Which is NOT presented in the program report:
a) -Executive Summary
b) -Detailed list of equipment
c) -Budgets
d) -Infrastructure Considerations - CORRECT ANSWER Detailed list of
equipment
7. When preparing an executive summary what should be included for
submittal to the client?
, a) -A deep dive, including full technical specficiation, of all equipment to be
used in the design.
b) -An estimation of how many change orders might be required if the client
doesn't use your design.
c) -References to new and emerging technologies that should be considered
for future spaces.
d) -An overview of the programming process including who was surveyed
during the process. - CORRECT ANSWER An overview of the programming
process including who was surveyed during the process.
8. Which system is used to show colors from a video display?
a) -Additive color system
b) -Subtractive color system
c) -Plus/minus color system
d) -Recover color system - CORRECT ANSWER Additive color system
9. An installed audio system should be AT LEAST __________ above the
ambient noise floor.
a) -5 dB
b) -25 dB
c) -45 dB
d) -75 dB - CORRECT ANSWER 25 db
10.A device is controlled using the pictured cable. What is the MOST LIKELY
method of controlling this device?
a) -IR
b) -RF
c) -RS-232
d) -Network - CORRECT ANSWER RS-232