Answers (Verified Update)
45 questions with answers
Topic: Leadership PNR205 Exam 3
1. Maslow's Hierarchy of Needs Theory
Answer: physiological needs, safety and security, love and belonging, self-esteem,
self-actualization
2. Leininger Cultural Care Theory: Two Kinds of care
Answer: 1. Generic - Home remedies used in care - selfcare. 2. Professional - Provided by
specifically trained professionals
3. Leininger Cultural care Theory - 3 modes to provide care
Answer: 1. Preservation or Maintenance - Example: Bloodletting 2. Accommodation or
Negotiation - Show alternatives Example: Vicks Vaporub 3. Repatterning or Restructuring -
Respect cultural ditterences example: Cleansing pads instead of mud on umbilicus
4. Peplau's Interpersonal Relations Theory: 4 Overlapping Phases
Answer: 1. Orientation - Helps recognize problems 2. Identification - Clients understands the
situation and responds to nurse providing help. 3. Exploitation - Clients begin to depend on
nurse and uses help ottered. 4. Resolution - Dependent behavior is given up and therapeutic
relationship ends.
5. Critical thinking based on nursing process
Answer: 1. Data Collection 2. Planning 3. Implementation 4. Evaluation
6. Cognitive Thinking Levels Examples
Answer: Knowledge - recall/memorization Comprehension - understanding Application - use
what you know Analysis - break down complex info into basic parts
7. evidence-based practice : 3 Components
Answer: 1. Best Practices - Best research evidence 2. Quality Patient Care - Evidence-based
practice 3. Nurse's clinical expertise - Patient preferences
8. Qualitative Research Collecting Data
Answer: (Subjective Data) Interviews Direct Observation Narrative Description
Phenomenology - Study of Phenomena Grounded theory
9. Spirit of Inquiry
Answer: 1. Raise questions 2. Challenge tradition 3. Challenge existing practices 4. Seek
creative approached
10. LPN Charge Role - Primary Responsibilities
Answer: 1. First line manager in long-term care or nursing home. 2. Responsible for care
given by UAP - direct, guide and supervise 3. Prioritize client care needs under the
supervision of RN
Page 1