Correct Answers (Verified Update)
95 questions with answers
Topic: Salesforce Admin Certification
1. How many custom fields can be created on an object?
Answer: Up to 800 custom fields per object for unlimited Edition.
2. Master-Detail Relationships
Answer: .Child records must have a parent .Record level security cascades from the parent
to the child records .Record deletion cascades from the parent to the child records (delete
the parent, the child is also deleted) .Roll-up summary fields can be created on the parent
record .Standard objects cannot be the detail object in the relationship
3. Look-up relationships
Answer: .A parent isn't needed, meaning the relationship is optional .There is no impact to
security. Security will be set independent of any related object .Roll-up summary fields can
not be created on lookup fields
4. What is the roll-up summary fields limit?
Answer: Can display the sum, min, or max value of a field in a related list, or the record
count of all records listed in a related list. 10
5. is any set of literal values, variables, subexpressions, or operators that can be
resolved to a single value. Method calls aren't allowed in expressions. The
expression syntax in Visualforce is: {! expression }
Answer: Visualforce expression
6. Coarse-grained components
Answer: Coarse-grained components provide a significant amount of functionality in a single
component, and might add a lot of information and user interface to the page it's used on.
These components adds many fields, sections, buttons, and other user interface elements to
the page in just one line of markup
7. Fine-grained components
Answer: Fine-grained components provide more focused functionality, and enable you to
design the page to look and behave the way you want.
8. output components
Answer: components that output data from a record and enable you to design a view-only
user interface.
9. Sandbox storage limits
Answer: .Partial Copy sandboxes have a 5 GB of files and a 5 GB of data storage limit.
.Developer Pro sandboxes have a 1 GB of files and a 1 GB of data storage limit. .Developer
sandboxes have a 200 MB of files and a 200 MB of data storage limit. .Full sandboxes have
the same storage limit as your production organization.
Page 1
, 10. Standard List Controller
Answer: The standard list controller allows you to create Visualforce pages that can display
or act on a set of records. Adding the standard list controller to a page is very similar to
adding the standard (record) controller, but with the intent of working with many records at
once, instead of one record at a time. The standard (record) controller makes it easy to get a
single record loaded into a variable you can use on a Visualforce page. The standard list
controller is similar, except instead of a single record, it loads a list, or collection, of records
into the variable.
11. How do you emulate salesforce1 from your desktop browser?
Answer: Add " one/one.app" after your salesforce instance name in the URL.
12. Limitations of dynamic dashboards by Edition
Answer: Enterprise edition can have up to 5, Unlimited and Performance Edition can have up
to 10 and Developer Edition up to 3.
13. What is a controller?
Answer: Controllers typically retrieve the data to be displayed in a Visualforce page, and
contain code that executes in response to page actions, such as a button being clicked. The
primary purpose of most controllers is to retrieve data for display, or handle updates to data.
14. Describe the action types
Answer: .Quick actions (New Account, New Event, New Task) .productivity action (Call)
.standard buttons (Edit, Delete, Clone, Send an Email) .Chatter actions (Poll, Post)
15. Apex triggers
Answer: Apex triggers enable you to perform custom actions before or after events to
records in Salesforce, such as insertions, updates, or deletions. Use triggers to perform tasks
that can't be done by using the point-and-click tools (declarative) in the Salesforce user
interface. There are two types of triggers. .Before triggers are used to update or validate
record values before they're saved to the database. .After triggers are used to access field
values that are set by the system (such as a record's Id or LastModifiedDate field), and to
effect changes in other records. The records that fire the after trigger are read-only.
16. What is the difference between force.com and salesforce.com license?
Answer: Force.com is a PaaS product. It contains an application or Framework for you to
build Apps onto. This license gives no access to leads, accounts or opportunities. You would
have to build Apps, Tabs, Custom Objects, Workflow Rules all yourself to design the kind of
system that you want to use. Salesforce.com is a SaaS with their three core products, Sales
Cloud, Service Cloud and Marketing Cloud. When you purchase Salesforce.com Licenses for
Sales Cloud, you get all of your normal tabs (Leads, Accounts etc) plus the ability to
customise the whole platform using Force.com!
17. Who See What
Answer: Org Access: Able to restrict access by IP address and login hours through profiles.
At the org level, only IP addresses are set. Login hours are only set at the Profile level. Object
Access: Determine through assigned profile. Record Access: Determine through role
hierarchy. E.g. US regional manager can see data in the US region only. Field Access:
Through field level security. Restricts field access (read/write/non) by profile.
18. Standard profiles
Answer: group, contact manager, professional edition have standard profiles only.
Page 2