with Correct Answers (Verified Update)
98 questions with answers
Topic: Salesforce Admin Certification Practice
1. An administrator at Cloud Kicks needs to export a file of closed won opportunities
from the last 90 days. The file should include the Opportunity Name, ID, Close Date,
and Amount. How should the administrator export this file? (A). Data Export Wizard.
(B). Data Import Wizard. (C). Data Export Wizard. (D). Data Loader.
Answer: (D). Data Loader
2. The marketing director at Northern Trail Outfitters has requested that if the
budget field is populated for the Lead then the Status field is to be marked as
qualified. What tool should the administrator use to fulfill this request? (A). Lead
conversion. (B). Require Field. (C). Workflow Rule (D). Validation Rule
Answer: (D). Validation Rule
3. An administrator at Cloud Kicks is building a flow that needs to search for records
that meet certain conditions and store values from those records in variable for use
later in the flow. What flow element should the administrator add? (A). Assignment
(B). Get Records (C). Create Records (D). Update Records
Answer: (B). Get Records
4. The administrator at AW Computing wants to send off client welcome tasks and a
welcome email to the primary contact automatically when an Opportunity is Closed
won. What automation tool best accomplishes this? (A). Validation Rule (B).
Outbound Message (C). Approval Process (D). Process Builder
Answer: (D). Process Builder
5. An administrator created a record trigger flow to update contacts. How should the
administrator reference the values of the active record the flow is running on? (A).
Use the {!Contact.Id} global variable. (B). Use the {!Account.Id} record variable.
(C). Use the $Record global variable. (D). Use the Get Records element to find the Id.
Answer: (C). Use the $Record global variable.
6. Universal Containers has three separate lines of business. Each line has specific
fields that must be displayed to users. However, the fields needed by the sales team
are different than the fields needed by the service team. How should the
administrator configure this requirement? (A). Create two record types, each with 3
page layouts. (B). Create one record type with six Page Layouts. (C). Create three
record types, each with 2 page layouts. (D). Create six record types, each with 1
page layout.
Answer: (C). Create three record types, each with 2 page layouts.
7. The administrator at DreamHouse Realty added an email quick action to the Case
page layout and is unable to see the action on the case feed. Which feature must be
enabled to ensure the quick action will be displayed as expected? (A). Email
Notifications (B). Email-to-Case (C). Email Alerts (D). Email Templates
Answer: (B). Email-to-Case
Page 1
, 8. Northern Trail Outfitters has asked an administrator to ensure that when a
contact with a title of CEO is created, the contact's account record gets updated with
the CEO's name. Which feature should an administrator use to implement this
request? (A). Quick Action (B). Workflow Rule (C). Process Builder (D). Validation
Rule
Answer: (C). Process Builder
9. The Call center manager in Ursa Major Solar wants to provide agents with a case
dashboard that can be drilled down by case origin, status, and owner. What should
an Administrator add to the dashboard to fulfil the request? (A). Dashboard Filter
(B). Bucket column (C). Dashboard component (D). Combination Chart
Answer: (A). Dashboard Filter
10. AW Computing has six sales teams in a region. These teams always consist of the
same account manager, engineer, and assistant. What should the administrator
configure to make it easier for teams to collaborate with the same customer? (A).
Enable and configure standard opportunity teams with splits. (B). Enable account
teams and show the users how to set up a default account team. (C). Create a queue
for each team and assign account ownership to the queue. (D). Propose the user
manually share all their accounts with their teammates.
Answer: (B). Enable account teams and show the users how to set up a default account
team.
11. An Administrator supporting global team of salesforce users has been asked to
configure the company settings Which two options should the administrator
configure? Choose 2 Answers (A). Login Hours (B). Password Policy (C). Default
Language (D). Currency Local
Answer: (C). Default Language (D). Currency Local
12. Which tool should an administrator use to identify and fix potential session
vulnerabilities? (A). Field History Tracking (B). Setup Audit Trail (C). Security Health
Check (D). Organization-Wide Defaults
Answer: (C). Security Health Check
13. Cloud Kicks wants a reports to categorize accounts into small, medium, and large
based on the dollar value found in the Contract Value Field. What feature should an
administrator use to meet this request? (A). Detail Column (B). Bucket Column (C).
Group Rows (D). Filter Logic
Answer: (B). Bucket Column
14. Ursa Major Solar uses two different page layouts for Account records. One page
layout reflects the fields related to customer accounts and another page layout
includes fields for partner accounts. The administrator has assigned the customer
account page layout to sales and support users and the partner account layout to
the partner management team. What should the administrator configure to meet
this requirement? (A). Use a public group and a criteria-based sharing rule to share
customer accounts with the partner team. (B). Add members of the partner
management team to the default Account team for the customer accounts. (C).
Grant create, read, edit and delete access to customer accounts on the partner team
profile. (D). Create one record type for customer accounts and one record type for
partner accounts.
Answer: (D). Create one record type for customer accounts and one record type for partner
accounts.
Page 2