Question:
1. hypothalamus
Answer:
axons from here terminate in the posterior pituitary
Question:
2. neurohypophysis
Answer:
aka the posterior pituitary
Question:
3. antidiuretic hormone
Answer:
ADH
Question:
4. ADH
Answer:
hormone abbr. responsible for kidney water retention
Question:
5. ADH
Answer:
hormone released in response to low blood volume, low blood pressure, and high ECF osmotic
pressure
Question:
6. Oxytocin
Answer:
hormone that regulates reproductive function (uterine contractions, milk ejection)
Question:
7. adenohypophysis
Answer:
aka anterior pituitary
,Question:
8. posterior pituitary
Answer:
gland that produces ADH and oxytocin
Question:
9. anterior pituitary
Answer:
tropic hormones released by the hypothalamus travel here via portal system to release many
different hormones
Question:
10. tropic
Answer:
type of hormone that stimulates the release of different hormones from the anterior pituitary
Question:
11. Prolactin Releasing Hormone
Answer:
PRH
Question:
12. PRH
Answer:
stimulates release of prolactin
Question:
13. prolactin inhibiting hormone
Answer:
PIH
Question:
14. PIH
Answer:
dopamine, inhibits prolactin release
Question:
15. thyrotropin releasing hormone
,Answer:
TRH
Question:
16. TRH
Answer:
stimulates TSH release
Question:
17. corticotropin releasing hormone
Answer:
CRH
Question:
18. CRH
Answer:
stimulates release of ACTH
Question:
19. growth hormone releasing hormone
Answer:
GHRH
Question:
20. GHRH
Answer:
stimulates GH release
Question:
21. growth hormone inhibiting hormone
Answer:
GHIH
Question:
22. GHIH
Answer:
inhibits GH release
, Question:
23. gonadotropin releasing hormone
Answer:
GnRH
Question:
24. GnRH
Answer:
stimulates LH and FSH release
Question:
25. prolactin
Answer:
PL
Question:
26. PL
Answer:
hormone that triggers general reproductive functions, promotes breast development and milk
production, suppresses ovulation during breast-feeding
Question:
27. thyroid stimulating hormone
Answer:
TSH
Question:
28. TSH
Answer:
Hormone responsible for thyroid growth, stimulates T3 and T4 hormone release
Question:
29. adrenocorticotropic hormone
Answer:
ACTH
Question:
30. ACTH