• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 18 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Week 2 Neonatal And Pediatric Diseases & Pharmacology Studyguide Questions And Correct Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 18 pagina's

Week 2 Neonatal And Pediatric Diseases & Pharmacology Studyguide Questions And Correct Answers

Voorbeeld van de inhoud

WEEK 2 NEONATAL AND PEDIATRIC DISEASES & PHARMACOLOGY
STUDYGUIDE QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS

Question:
1. respiratory distress syndrome (RDS)

Answer:
Incidence is inversely related to gestational age IE. 24 weeks gestation> greater chance of RDS
then a 32 week gestation neonate

Question:
2. Neonatal version of ARDS

Answer:
respiratory distress syndrome

Question:
3. The earlier an infant is born the more susceptible to

Answer:
Respiratory distress syndrome RDS

Question:
4. Increased risk facts for RDS

Answer:
Maternal diabetes Multiple births- kate plus eight Cesarean delivery- doesn't vaginal squeeze out
of the fluid Fetal asphyxia- baby is down at birh Cold stress Previous affected infants in maternal
history Incidence is highest in preterm male and Caucasian infants

Question:
5. Reduces RDS deaths

Answer:
maternal prophylactic steroids surfactant delivery High Frequency Ventilation

Question:
6. Steroids help develop

Answer:
lungs faster in-utero

Question:
7. Steroids put the mother at risk for

Answer:
early delivery and other high risk factors

Question:
8. Surfactant delivery ventilation

,Answer:
Allows for ventilation with decrease Peak Inspiratory Pressure and decrease in FiO2 needed

Question:
9. RDS: Preterm infant chest wall

Answer:
extremely compliant reducing alveolar recruitment

Question:
10. RDS characteristics

Answer:
Decreased FRC Decreased pulmonary compliance Increased pulmonary resistance Ventilation
perfusion mismatch Patchy infiltrates, or "fluffy" x-ray may be seen

Question:
11. RDS causes

Answer:
Hypoxia-> leads to vasoconstriction, hypercapnia, and respiratory acidosis constrict the
pulmonary arteries and decrease pulmonary blood flow

Question:
12. RDS: Hypoxia, hypercapnia, and resp acidosis leads to

Answer:
-an increase in pulmonary hypertension -Decrease in PaO2 and SpO2

Question:
13. RDS: Pulmonary hypertension

Answer:
increases right to left shunt across the PDA; increasing hypoxemia which increases pulmonary
vascular resistance further increasing hypoxemia

Question:
14. RDS clinical disease presentation

Answer:
Labored breathing(grunting, headbobbing, nose flaring) -Retractions, grunting, tachypnea,
cyanosis and apnea may all be present Diminished breath sounds Unresponsive infant Atelectasis
on x-ray Hypoxemia and acidosis present on blood gas Increase in ventilator and FiO2
requirements

Question:
15. RDS treatment

Answer:
-High frequency ventilation my decrease pulmonary damage Reduce damaging oxygen free
radicals with low FiO2 Address acidosis quickly-acidosis can increase pulmonary hypertension

, PreNatal maternal prophylactic steroids in high risk patients can help speed up fetal lung
development Surfactant administration as early as clinically possible/necessary -Surfactant
deficiency is the primary cause of RDS -Surfactant administration will increase compliance
allowing less PIP and FiO2 necessary for oxygenation and ventilation

Question:
16. Radiology of RDS

Answer:
Hazy and retrogranular densities or air bronchograms

Question:
17. Bronchopulmonary dysplasia (BPD)

Answer:
severe chronic lung injury in premature infants who survived RDS-> caused by high vent settings

Question:
18. BPD presentation

Answer:
Oxygen dependent Possible positive pressure ventilation requirement- pts can be trached due to
no positive pressure provided by them Chronic lung disease ( similar in clinical presentation to
COPD)-decrease in number of alveoli, which decreasing available surface area for gas exchange.
Disease scale based upon oxygen requirements and need for PPV or NCPAP (Walsh table 23-3)

Question:
19. Clinical manifestations-BPD

Answer:
Increased o2 requirement-high levels High mechanical ventilator needs Decreased lung
compliance X-ray shows atelectasis, emphysema and fibrosis

Question:
20. BPD x-ray

Answer:
chronic fibrosis

Question:
21. BPD most often developed from one or more clinical injuries

Answer:
Volutrauma Oxygen toxicity Pre/postnatal infection- releasing inflammatory mediators Pulmonary
edema

Question:
22. Meconium

Answer:

Documentinformatie

Geüpload op
13 oktober 2026
Aantal pagina's
18
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$13.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
STANFORDGRADESS
4.0
(240)
Verkocht
1665
Volgers
108
Items
121810
Laatst verkocht
4 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen