Julia C. Phillippi, Ira Kantrowitz-Gordon
Test Bank
Chapter 01
Multiple Choice
1. In recent years, how has the U.S. maternal mortality rate changed?
A) Increased
B) Plummeted
C) Slightly decreased
D) Fluctuated drastically
Ans: A
Complexity: Easy
Ahead: Health Disparities
Subject: Chapter 1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
2. Black individuals are how many times more likely to die from a pregnancy-related cause compared to
white individuals?
A) 2–3
B) 3–4
C) 4–5
D) 5–6
Ans: B
Complexity: Moderate
Ahead: Health Disparities
Subject: Chapter 1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
3. Which of the following factors is not associated with health disparities?
A) Body mass index (BMI)
B) Citizenship
C) Education
D) Socioeconomic status
Ans: A
Complexity: Easy
Ahead: Health Disparities
Subject: Chapter 1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
4. Which of the following is defined as learned stereotypes that are unintentional and influence
behaviors?
A) Discrimination
B) Implicit bias
C) Institutionalized racism
D) Prejudice
Ans: B
Complexity: Moderate
Copyright © 2024 by Jones & Bartlett Learning, LLC, an Ascend Learning Company
,Varney's Midwifery, 7e
Julia C. Phillippi, Ira Kantrowitz-Gordon
Test Bank
Chapter 01
Ahead: Implicit Bias
Subject: Chapter 1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
5. A nurse-midwife does not prescribe an opioid upon discharge for a person of color following a
cesarean birth because of fear of dependence. This is an example of which type of racism?
A) Internalized
B) Personally mediated
C) Prejudice
D) Structural
Ans: B
Complexity: Difficult
Ahead: Definitions of Race and Ethnicity
Subject: Chapter 1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
6. Those individuals seeking midwifery care often desire which of the following in regards to their care?
A) Better birth outcomes
B) Holistic care
C) Intervention-free birth experience
D) Meaningful relationship with provider
Ans: D
Complexity: Moderate
Ahead: What Midwives Can Do
Subject: Chapter 1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
7. Which of the following resources provides a network of Black multidisciplinary professionals working in
maternal and reproductive health?
A) American College of Nurse-Midwives (ACNM)
B) Black Lives Matter
C) Black Mamas Matter Alliance
D) Journal of Midwifery and Women’s Health
Ans: C
Complexity: Moderate
Ahead: Resources
Subject: Chapter 1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
Essay
1. What are the two ethnic groups recognized by the U.S. Census?
Ans: Hispanic and Non-Hispanic
Complexity: Moderate
Copyright © 2024 by Jones & Bartlett Learning, LLC, an Ascend Learning Company
,Varney's Midwifery, 7e
Julia C. Phillippi, Ira Kantrowitz-Gordon
Test Bank
Chapter 01
Ahead: Definitions of Race and Ethnicity
Subject: Chapter 1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
2. What refers to the effects of chronic stress related to social inequalities due to racism and the influence
on perinatal health outcomes?
Ans: Weathering refers to the effects of chronic stress related to social inequalities due to racism and the
influence on perinatal health outcomes.
Complexity: Moderate
Ahead: Definitions of Race and Ethnicity
Subject: Chapter 1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
3. Healthcare services can improve the health of an individual as long as what two criteria are met?
Ans: First, the individual must have access to healthcare services. Second, the care offered must be of
good quality and based on evidence.
Complexity: Moderate
Ahead: What Midwives Can Do
Subject: Chapter1
Title: Context of Individuals Seeking Midwifery Care
Copyright © 2024 by Jones & Bartlett Learning, LLC, an Ascend Learning Company
,Varney's Midwifery, 7e
Julia C. Phillippi, Ira Kantrowitz-Gordon
Test Bank
Chapter 02
Multiple Choice
1. Which ethical principle is the nurse-midwife exemplifying by respecting the right of the patient to make
decisions regarding care?
A) Justice
B) Autonomy
C) Beneficence
D) Nonmaleficence
Ans: B
Complexity: Moderate
Ahead: Ethical Principles
Subject: Chapter 2
Title: Professional Foundations of Midwifery
2. Which ethical principle is the nurse-midwife exemplifying by promoting their patients’ best interests and
well-being?
A) Justice
B) Autonomy
C) Beneficence
D) Nonmaleficence
Ans: C
Complexity: Moderate
Ahead: Ethical Principles
Subject: Chapter 2
Title: Professional Foundations of Midwifery
3. Some states permit claims to be filed up to how many years after the adverse birth outcome?
A) 2
B) 7
C)18
D) 21
Ans: D
Complexity: Easy
Ahead: Malpractice Insurance Coverage
Subject: Chapter 2
Title: Professional Foundations of Midwifery
4. Which of the following questions is appropriate for the nurse-midwife to ask when purchasing
indemnification malpractice coverage?
A) “Do I need to get prior-acts coverage?”
B) “What are the payout limits of the policy?”
C) “Can I purchase a tail when I no longer need this coverage?”
D) “Does state law dictate the minimum coverage that must be carried?”
Ans: B
Copyright © 2024 by Jones & Bartlett Learning, LLC, an Ascend Learning Company