• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 18 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Fire State & Firefighting Exam Guide: 100 Practice Questions with Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 18 pagina's

Fire State & Firefighting Exam Guide: 100 Practice Questions with Answers

Voorbeeld van de inhoud

1


Fire State & Firefighting Exam Guide: 100 Practice Questions with Answers

Based on verified Fire State exam preparation materials from the search results, I've
compiled 100 practice questions covering the core domains tested on state firefighter
certification exams.

Note: The search results contain hundreds of verified questions across multiple Fire State
test banks . The following questions are drawn directly from these verified sources.



Section 1: Firefighter Safety & Survival (Questions 1–20)

1. What is the mission of the fire service?
A. To provide a variety of services
B. To determine how fire loss occurs
C. To save lives and protect property
D. To regulate training of emergency responders
Answer: C

2. What NFPA standard establishes basic training criteria for Firefighter I and Firefighter II?
A. 1001
B. 1002
C. 1021
D. 1582
Answer: A

3. Which of the following concepts dictates that each fire fighter answers to only one
supervisor?
A. Span of responsibility
B. Organizational accountability
C. Unity of command
D. Delegation of duty
Answer: C

4. What is the purpose of a PASS device?
A. To sound an alarm if certain fire or asphyxiate gases are detected
B. To warn fire fighters when their air supply is low
C. To sound an alarm if a fire fighter is motionless for a set period of time
D. To keep track of elapsed time in deteriorating conditions
Answer: C

5. When should fire fighters use the purge valve on SCBA?
A. When the tank is near empty
B. When the SCBA cylinder contains air but no air is coming into the mask
C. When the air supply is contaminated

,2


D. When the PASS device is going off
Answer: B

6. How much does a full set of personal protective equipment weigh?
A. Thirty pounds
B. Forty pounds
C. Fifty pounds
D. Seventy-five pounds
Answer: C

7. During strenuous firefighting, how does the realistic use time of an SCBA compare to its
rated use time?
A. The rated time is considerably less.
B. The rated time is somewhat less.
C. The two times are usually very close.
D. The realistic time is about half the rated time.
Answer: D

8. What is the first step in the process of response?
A. Checking PPE
B. Mounting apparatus
C. Starting the engine
D. Belting in
Answer: A

9. Which of the following SCBA components warns when the system is reaching 20–25
percent of cylinder capacity?
A. Nose cup
B. Universal air coupling
C. Remote pressure gauge
D. End-of-service-time indicators
Answer: D

10. When donning SCBA, all straps on the harness assembly and facepiece should be:
A. Fully extended.
B. Partially extended.
C. Adjusted individually.
D. Adjusted per local SOPs.
Answer: A

11. Which types of SCBA air cylinders are tested every five years?
A. Steel and aluminum
B. Fully wrapped Kevlar
C. Fully wrapped fiberglass

, 3


D. Hoop-wrapped aluminum
Answer: A

12. What is necessary when making an interior attack?
A. Having two means of egress
B. Being connected to a fire hydrant
C. Having multiple apparatus on scene
D. Following the two-in, two-out
Answer: D

13. The term (blank) is used to indicate that a fire fighter requires immediate assistance.
A. All-stop
B. Mayday
C. Evacuate
D. Emergency traffic
Answer: B

14. Some agencies use the acronym (blank) to report a MAYDAY.
A. SLICER
B. LUNAR
C. OPQRST
D. EGFFOPRCM
Answer: B

15. The R in LUNAR stands for:
A. Remaining air
B. Rescued victims
C. Resources needed
D. Response priority
Answer: C

16. In the acronym LUNAR, the A stands for:
A. Assignment
B. Air
C. Assistance
D. Awareness
Answer: A

17. Which of the following must be considered when deciding the size of a collapse zone?
A. Local adopted building codes
B. Number of personnel on-scene
C. Type of building construction and safest location for personnel
D. Number of personnel on-scene and type of building construction
Answer: C

Documentinformatie

Geüpload op
13 oktober 2026
Aantal pagina's
18
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$25.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Tutorclass
4.0
(275)
Verkocht
142
Volgers
59
Items
2358
Laatst verkocht
1 dag geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen