• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 162 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Fordney’s Medical Insurance and Billing 16th Edition Test Bank by Linda M. Smith | Complete Exam Questions and Answers | A+ Study Guide 2026/2027

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 162 pagina's

Fordney’s Medical Insurance and Billing 16th Edition Test Bank by Linda M. Smith | Complete Exam Questions and Answers | A+ Study Guide 2026/2027

Voorbeeld van de inhoud

Medical Insurance
https://www.stuvia.com/user/aaaplus
and Billing 16th Edition, 16E, Linda
https://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
M. Smith, Complete guide A+.pdfhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%


TEST BANK Fordney's Medical Insurance and Billing 16/E Linda Smith


Chapter 01: Role of an Insurance Billing Specialist
Smith: Fordney’s Medical Insurance and Billing, 16th Edition

MULTIPLE CHOICE

1. The primary goal of an insurance billing specialist is:
a. to manage the health care organization’s billing office
b. to ensure the cash flow of a health care organization through revenue cycle
management
c. to send bills to patients for services they receive
d. to post payments received from patients and insurance carriers
ANS: B DIF: Moderate OBJ: 2

2. Facility billing includes charging for medical services provided by:
a. physicians
b. laboratory services
c. ambulance services
d. ambulatory surgical centers
ANS: D DIF: Easy OBJ: 2

3. A claims assistance professional
a. works for the consumer.
b. works for the health care organization.
c. works for an insurance company.
d. works for the federal government.
ANS: A DIF: Easy OBJ: 2

4. What is “cash flow” in a medical practice?
a. The actual money available to a medical practice
b. The amount of money received by a medical practice in 1 day
c. The amount of money received by a medical practice in 1 month
d. The amount of outstanding money on the accounts receivable
ANS: A DIF: Moderate OBJ: 2

5. Which level of education is generally required for one who seeks employment as an insurance
coder?
a. College diploma
b. High school diploma
c. Completion of an accredited program for coding certification
d. No specific level of education is required
ANS: C DIF: Easy OBJ: 4

6. The amount of money an insurance billing specialist earns is dependent on which of the
following factors?
a. Knowledge
b. Experience



https://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
https://www.stuvia.com/user/aaaplus https://www.stuvia.com/user/aaaplus

,Medical Insurance
https://www.stuvia.com/user/aaaplus
and Billing 16th Edition, 16E, Linda
https://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
M. Smith, Complete guide A+.pdfhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%



c. Size of employing institution
d. All are correct
ANS: D DIF: Moderate OBJ: 5

7. A self-employed medical insurance biller who does independent contracting is responsible for
a. advertising.
b. billing.
c. accounting.
d. All are correct.
ANS: D DIF: Hard OBJ: 2

8. Medical etiquette refers to
a. consideration for others.
b. moral principles or practices.
c. laws.
d. the Oath of Hippocrates.
ANS: A DIF: Moderate OBJ: 9

9. The process of shortening words and using abbreviations that do not follow standard
grammar, spelling and punctuation when writing electronic mail communications is referred
to as:
a. emoticons
b. abbreviations
c. text speak
d. short text
ANS: C DIF: Easy OBJ: 9

10. Professional ethics include
a. state laws.
b. federal laws.
c. standards of conduct.
d. civil torts.
ANS: C DIF: Moderate OBJ: 9

11. The earliest written code of ethical principles for the medical profession is the
a. Oath of Hippocrates.
b. Socratic oath.
c. Code of Hammurabi.
d. Medicolegal oath.
ANS: C DIF: Easy OBJ: 9

12. What is the name of the modern code of ethics that the American Medical Association (AMA)
adopted in 1980?
a. The Modern Standards of Conduct Code
b. The Principles of Medical Ethics
c. The Oath of Hippocrates
d. The American Medical Association Code of Ethics




https://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
https://www.stuvia.com/user/aaaplus https://www.stuvia.com/user/aaaplus

,Medical Insurance
https://www.stuvia.com/user/aaaplus
and Billing 16th Edition, 16E, Linda
https://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
M. Smith, Complete guide A+.pdfhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%




ANS: B DIF: Easy OBJ: 9

13. Reporting incorrect information to government-funded programs is
a. unethical.
b. illegal.
c. abuse.
d. fraud.
ANS: B DIF: Moderate OBJ: 9

14. The doctrine stating that physicians are legally responsible for both their own conduct and that
of their employees is known as
a. respondeat superior.
b. let the master answer.
c. vicarious liability.
d. All are correct.
ANS: D DIF: Hard OBJ: 10

15. What is the independent contractor’s liability if they operate their own medical insurance
billing company?
a. None. The professional liability insurance of the company they contract with will
cover them.
b. The independent contractor is liable and should purchase errors and omissions
insurance.
ANS: B DIF: Moderate OBJ: 10


COMPLETION

1. _____________________ is the total income produced by a health care organization.

ANS: Revenue

DIF: Moderate OBJ: 1

2. An individual health care provider’s patient charts which includes notes and information
collected by them is referred to as the: ___________________

ANS: Medical record

DIF: Moderate OBJ: 3

3. Information collected from clinicians in all health care organizations who are involved in a
patient’s care which is made available to all authorized clinicians to access when providing
patient care is the: _____

ANS: Health record

DIF: Moderate OBJ: 3




https://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
https://www.stuvia.com/user/aaaplus https://www.stuvia.com/user/aaaplus

,Medical Insurance
https://www.stuvia.com/user/aaaplus
and Billing 16th Edition, 16E, Linda
https://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
M. Smith, Complete guide A+.pdfhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%



4. Charging for services done in hospitals, acute care hospitals, skilled nursing or long-term care
facilities, rehabilitation centers, or ambulatory surgical centers is known as _____ billing.

ANS: facility

DIF: Moderate OBJ: 2

5. Charging for services performed by physicians, nurse practitioners, licensed clinical social
workers and physical therapists is known as ________________ billing.

ANS: professional

DIF: Moderate OBJ: 2

6. Individuals who are employed by an insurance carrier and whose role is to analyze and
process incoming claims, checking them for validity and determining if the services were
reasonable and necessary are referred to as ____________.

ANS: claims examiners

DIF: Moderate OBJ: 3

7. Individuals who work for consumers and help patients organize, file and negotiate health
insurance claims. ________________

ANS: Claims assistance professionals

DIF: Easy OBJ: 3

8. Patients who do not have any medical insurance and are liable for the entire bill are referred to
as _____________ patients.

ANS: self-pay

DIF: Easy OBJ: 3

9. Transmitting, receiving, storing, and forwarding of text, voice messages, attachments, or
images by computer from one person to another is referred to as ______ mail.

ANS: electronic

DIF: Moderate OBJ: 3

10. Standards of conduct by which an insurance billing specialist determines the propriety of his
or her behavior in a relationship are known as medical ____________________.

ANS: ethics

DIF: Moderate OBJ: 9

11. The Greek physician known as the Father of Medicine devised the ____________________.




https://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
https://www.stuvia.com/user/aaaplus https://www.stuvia.com/user/aaaplus

Documentinformatie

Geüpload op
12 oktober 2026
Aantal pagina's
162
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
Gratis
Downloaden

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
66
Volgers
0
Items
182
Laatst verkocht
7 uur geleden




Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen