• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 305 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Accounting Information Systems 4th Edition by Richardson, Chang & Smith | Solution Manual

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 305 pagina's

Accounting Information Systems 4th Edition by Richardson, Chang & Smith | Solution Manual

Voorbeeld van de inhoud

engyee
rmation Chang,
Systems,
10/12/2026Solution
Rod
4thSmith10/12/2026,
Edition Manual
by Vernon
for
1:15:42
Richardson,
Accounting
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
Information
Chengyee Chang,
Systems,
Rod4thSmith10/12/2026,
Edition by Vernon1:15:42
Richardson,
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*
Chengyee Chang, Rod Smith10/12/2026, 1:15:42 PMhttps://www


th
End of Chapter Solutions Manual: Richardson, Chang, Smith, Accounting Information Systems, 4 edition



Chapter 1: Accounting Information Systems and Firm Value
Multiple Choice Questions

1. (LO 1-1) Accounting information systems

a. are always computerized.
b. report only financially related information.
c. are information systems that record, process, and report on transactions to provide
financial and nonfinancial information for decision making and control.
d. require a CITP designation to understand.

Answer: C

2. (LO 1-1) Which of the following is a characteristic of relevance?

a. Materiality
b. Timeliness
c. Verifiable
d. Cost to generate

Answer: A

3. (LO 1-2) Which of the following is considered to be mandatory information required by a
regulatory body?

a. 10-Q submission to the Securities and Exchange Commission
b. The cost to produce a Samsung Galaxy
c. The number of organic bananas that are sold at Whole Foods on July 28
d. The cost to build an all-new Starbucks restaurant in Shenzhen, China

Answer: A

4. (LO 1-4) The correct order of events in the value chain is

a. Inbound logistics ➛ Operations ➛ Service.
b. Inbound logistics ➛ Outbound logistics ➛ Marketing and sales.
c. Inbound logistics ➛ Operations ➛ Outbound logistics.
d. Inbound logistics ➛ Operations ➛ Marketing and Sales.

Answer: C

5. (LO 1-8) Which system contributes information on direct labor to a cost accounting system?

a. Supply chain management system (SCMS)
b. Financial reporting system (FRS)
c. Customer Relational Management System (CRM)




1
engyee
rmation Chang,
Systems,
10/12/2026Solution
Rod
4thSmith10/12/2026,
Edition Manual
by Vernon
for
1:15:42
Richardson,
Accounting
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
Information
Chengyee Chang,
Systems,
Rod4thSmith10/12/2026,
Edition by Vernon1:15:42
Richardson,
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*
Chengyee Chang, Rod Smith10/12/2026, 1:15:42 PMhttps://www

,engyee
rmation Chang,
Systems,
10/12/2026Solution
Rod
4thSmith10/12/2026,
Edition Manual
by Vernon
for
1:15:42
Richardson,
Accounting
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
Information
Chengyee Chang,
Systems,
Rod4thSmith10/12/2026,
Edition by Vernon1:15:42
Richardson,
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*
Chengyee Chang, Rod Smith10/12/2026, 1:15:42 PMhttps://www


th
End of Chapter Solutions Manual: Richardson, Chang, Smith, Accounting Information Systems, 4 edition


d. Human resource management system (HRMS)

Answer: D

6. (LO 1-7) A supply chain

a. supplies jewelry chains.
b. refers to the flow of materials, information, payments, and services.
c. is similar in function and purpose to the value chain.
d. does not apply to a service firm like an accounting firm.

Answer: B

7. (LO 1-7) Customer relationship management software does not include information about

a. current customers.
b. prospective customers.
c. former customers.
d. current employees.

Answer: D

8. (LO 1-6) An information system that measures and records accounting transactions and
reports them in the financial statements is called a

a. financial reporting system (FRS).
b. enterprise system (ES).
c. manufacturing system (MS).
d. cost accounting system.

Answer: A

9. (LO 1-3) What is the name of the position for a person responsible for determining
Information needs of a business and designing a system to meet those needs?

a. Chief information officer
b. Controller
c. IT auditor
d. Systems analyst

Answer: D

10. (LO 1-9) The balance sheet account most likely affected by an AIS investment in supply
chain management software would be

a. inventories.
b. fixed assets.
c. cash and cash equivalents.




2
engyee
rmation Chang,
Systems,
10/12/2026Solution
Rod
4thSmith10/12/2026,
Edition Manual
by Vernon
for
1:15:42
Richardson,
Accounting
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
Information
Chengyee Chang,
Systems,
Rod4thSmith10/12/2026,
Edition by Vernon1:15:42
Richardson,
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*
Chengyee Chang, Rod Smith10/12/2026, 1:15:42 PMhttps://www

,engyee
rmation Chang,
Systems,
10/12/2026Solution
Rod
4thSmith10/12/2026,
Edition Manual
by Vernon
for
1:15:42
Richardson,
Accounting
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
Information
Chengyee Chang,
Systems,
Rod4thSmith10/12/2026,
Edition by Vernon1:15:42
Richardson,
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*
Chengyee Chang, Rod Smith10/12/2026, 1:15:42 PMhttps://www


th
End of Chapter Solutions Manual: Richardson, Chang, Smith, Accounting Information Systems, 4 edition


d. unearned revenue.

Answer: A

11. (LO 1-7) The software/system that helps make sure the retail firm doesn’t have a stockout is

a. supply chain management software.
b. customer relationship management software.
c. enterprise systems.
d. human resource systems.

Answer: A

12. (LO 1-9) Data analytics performed to identify the most profitable customers would be
most likely to affect which income statement account?

a. Selling, general, and administrative expenses (SG&A)
b. Interest expense
c. Revenues
d. Cost of goods sold

Answer: C

13. (LO 1-7, LO 1-9) Customer relationship management systems would generally be considered
to be an

a. internal business process.
b. external business process.
c. interior business process.
d. exterior business process.

Answer: B

14. (LO 1-3) An auditor testing internal controls would generally be considered to fill which
role with respect to accounting information systems?

a. User
b. Manager
c. Designer
d. Evaluator

Answer: D

15. (LO 1-2) Which of these represents the proper transformation from data to decision
according to the information value chain?

a. Data ➛ Information ➛ Knowledge ➛ Decision
b. Data ➛ Knowledge ➛ Information ➛ Decision



3
engyee
rmation Chang,
Systems,
10/12/2026Solution
Rod
4thSmith10/12/2026,
Edition Manual
by Vernon
for
1:15:42
Richardson,
Accounting
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
Information
Chengyee Chang,
Systems,
Rod4thSmith10/12/2026,
Edition by Vernon1:15:42
Richardson,
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*
Chengyee Chang, Rod Smith10/12/2026, 1:15:42 PMhttps://www

,engyee
rmation Chang,
Systems,
10/12/2026Solution
Rod
4thSmith10/12/2026,
Edition Manual
by Vernon
for
1:15:42
Richardson,
Accounting
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
Information
Chengyee Chang,
Systems,
Rod4thSmith10/12/2026,
Edition by Vernon1:15:42
Richardson,
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*
Chengyee Chang, Rod Smith10/12/2026, 1:15:42 PMhttps://www


th
End of Chapter Solutions Manual: Richardson, Chang, Smith, Accounting Information Systems, 4 edition


c. Data ➛ Business event ➛ Information ➛ Decision
d. Data ➛ Analysis ➛ Information ➛ Decision

Answer: A



Discussion Questions

1. Brainstorm a list of discretionary information that might be an output of an accounting
information system and be needed by Starbucks. Prioritize which items might be most
important and provide support.

Answers will vary. Here are some potential answers:

The cost of a cup of coffee, by type: Breakfast blend, Cafe estima, caffe Verona, espresso roast,
Ethiopia sidamo, French roast, Gold Coast blend, Guatemala Antigua, house blend, Italian
roast, Kenya coffee, komodo dragon blend, organic Serena blend, organic shade grown
Mexico, Sumatra, decaf caffe Verona, decaf espresso roast, decaf house blend, and decaf
Sumatra!

Monthly Sales per square foot of retail space.

Employee cost for each operating hour.

Advertising expenditures per dollar of sales.

The cost of condiments per dollar sales of coffee. Condiments might include sweeteners, liquid
creamers, cream canisters, sugar packets, sugar canisters, stir sticks!

The cost of electricity per operating hour each month of the year.



2. Explain the information value chain. How do business events turn into data then into
information and then into knowledge? Give an example starting with the business event of the
purchase of a Super Smash Bros. Nintendo Switch Game at GameStop all the way to giving
useful information for the CEO and other decision makers.

The information value chain represents the overall transformation from a business need and
business event (like each individual sale of U.S. flag) to an ultimate decision. The information
value chain might be represented considering the purchase of a Nintendo Switch Game at Best
Buy in the following way:
The game will be recorded as sales revenue and then after deducting its costs will add to or
subtract from corporate income. The cash from the game sale will also add to the operating
cash flows.




4
engyee
rmation Chang,
Systems,
10/12/2026Solution
Rod
4thSmith10/12/2026,
Edition Manual
by Vernon
for
1:15:42
Richardson,
Accounting
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*&$*(*&%*&(@%)%&*(@&(*@%*&@(%@%&*(
Information
Chengyee Chang,
Systems,
Rod4thSmith10/12/2026,
Edition by Vernon1:15:42
Richardson,
PMhttps://www.stuvia.com/user/aaaplus_)W()*E(*&R(&*&R*&()*()*_)*(*
Chengyee Chang, Rod Smith10/12/2026, 1:15:42 PMhttps://www

Documentinformatie

Geüpload op
12 oktober 2026
Aantal pagina's
305
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
Gratis
Downloaden

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
66
Volgers
0
Items
182
Laatst verkocht
7 uur geleden




Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen