Gould'sPathophysiology for the Health Professions
b b b b b
7th Edition ByVanMeterandHubert Chapter 1-28|Complete
b b b b b b b b b b b
,
,Chapter01:IntroductiontoPathophysiology Test
b b b b b
Bank
b
MULTIPLECHOICE b
1. Which ofthe following would bethe most likelycauseof an iatrogenic disease?
b b b b b b b b b b b b b
a. An inherited disorder b b
b. A combination ofspecific etiological factors
b b b b b
c. An unwanted effect of a prescribed drug
b b b b b b
d. Prolonged exposure to toxic chemicals in the environment b b b b b b b
ANSWER: C b b REF: 6 b b
2. Themanifestations of adisease are best defined as the:
b b b b b b b b b
a. subjective feelings of discomfort during a chronic illness. b b b b b b b
b. signs and symptoms of adisease. b b b b b
c. factors that precipitate an acute episode of a chronic illness. b b b b b b b b b
d. earlyindicators of the prodromal stage of infection.
b b b b b b b
ANSWER: B b b REF: 6 b b
3. Thebest definition of the term prognosis is the:
b b b b b b b b
a. precipitating factors causing an acute episode. b b b b b
b. numberof remissions to be expected during the courseof a chronic illness. b b b b b b b b b b b b
c. predicted outcome or likelihood of recovery from aspecificdisease. b b b b b b b b b
d. exacerbations occurring during chronicillness. b b b b
,
ANSWER: C b b REF: 7 b b
4. Which ofthe following is considered a systemic sign of disease?
b b b b b b b b b b
a. Swelling of the knee b b b
b. Fever
c. Pain in the neck b b b
d. Red rash on the face b b b b
ANSWER: B b b REF: 6 b b
5. Etiologyis defined as the studyof the: b b b b b b b
a. causes of a disease. b b b
b. courseof a disease. b b b
c. expected complications ofa disease. b b b b
d. manifestations of adisease. b b b
ANSWER: A b b REF: 5 b b
6. A type of cellular adaptation in which thereis a decrease in cell size is referred to as:
b b b b b b b b b b b b b b b b b
a. hypertrophy.
b. metaplasia.
c. anaplasia.
d. atrophy.
ANSWER: D b b REF: 8 b b
, TO GET ALL CHAPTERS EMAIL ME AT>>>>>
b b b b b b bbb
b
A change in a tissue marked by cells that varyin size and shape and show increased mitotic
b b b b b b b b b b b b b b b b b
bfigures would be called:b b b
e. metaplasia.
f. atrophy.
g. dysplasia.
h. hypertrophy.
ANSWER: C b b REF: 8 bb b
7. A deficit of oxygen in the cells usuallydue to respiratoryor circulatoryproblems is called:
b b b b b b b b b b b b b b b
a. apoptosis.
b. ischemia.
c. hypertrophy.
d. necrosis.
ANSWER: B b b REF: 9 b b
8. When a group of cells in the bodydies, the change is called:
b b b b b b b b b b b b
a. ischemia.
b. gangrene.
c. hypoxia.
d. necrosis.
ANSWER: D b b REF: 10 b b
9. Rigorous weight lifting/bodybuilding regimens may result in the skeletal muscle cells
b b b b b b b b b b b
undergoing: ,
a. hypertrophy.
b. dysplasia.
c. atrophy.
d. regeneration.
ANSWER: A b b REF: 8 bb b
10. Theterm cancer refers to:
b b b b
a. dysplasia.
b. hyperplasia.
c. metaplasia.
d. malignant neoplasm. b
ANSWER: D b b REF: 9 bb b
11. To which ofthe following does the term apoptosis refer?
b b b b b b b b b
a. Increased rate ofmitosis bycertain cells b b b b b b
b. Ischemic damage to cells b b b
c. Liquefaction of necrotic tissue b b b
d. Preprogrammed cell self-destruction b b