CORRECT ANSWERS
Question:
1. HACCP
Answer:
Hazard Analysis Critical Control Point
Question:
2. FSMA
Answer:
Food Safety Modernization Act
Question:
3. when was FSMA established
Answer:
2011 by Obama and FDA
Question:
4. 7 current rules of FSMA
Answer:
1. cGMPs and HA for human food
2. standards for produce
3. cGMPs and HA for animal food
4. FSVP for food importers
5. accreditation of 3rd party audits
6. mitigation strategies to prevent intentional adulteration
7. sanitary transportation
Question:
5. FSVP
Answer:
Foreign Supplier Verification Program -verifies food imports
Question:
6. HARPC
Answer:
Hazard Analysis and Risk-Based Preventative Controls
Question:
7. HACCP cycle
, Answer:
1. hazard analysis
2. critical control points
3. critical limits
4. monitor
5. corrective actions
Question:
8. HARPC cycle
Answer:
1. hazard analysis
2. preventive controls
3. parameters and values
4. monitor
5. corrective action or corrections
Question:
9. cGMP
Answer:
current good manufacturing practices
Question:
10. HACCP was developed by
Answer:
Pillsury company for NASA
Question:
11. GMPs show that
Answer:
-basic facility maintained -sanitary environment -working equipment -defect levels within margins
-regulatory issues were in compliance or being handled with corrective actions
Question:
12. CDC food contamination percentages
Answer:
40% retail (restaurants/stores) 5% processors 15% homes 40% unknown
Question:
13. HACCP became necessary in
Answer:
2003
Question:
14. GFSI