ANSWERS
Question:
1. A question with the Pre-Question Qualifier "(De- tained)" should be asked:
a. always.
b. only when the caller reports that the suspect is detained.
c. only when it is appropriate for the caller to attempt
to detain the suspect.
Answer:
b. only when the caller reports that the suspect is
detained.
Question:
2. T or F: Key questions must be asked in order and as written
Answer:
True
Question:
3. DLS Links:
a. direct the EPD to the appropriate Pre-Arrival or case
exit instructions
b. point out additional agencies that should be notified
about an emergency
c. provide references to books, magazines, and videos
that may be of interest to the EPD
d. none of the above
Answer:
a. direct the EPD to the
appropriate Pre-Arrival or case exit instructions
Question:
4. T or F: Key Question 6 on protocol 104 is "Will you be contacting a keyholder/owner?" Based on PPDS
standards, it may be appropriate to read this question as "Will you be contacting a keyholder or owner?"
Answer:
True
Question:
5. d. use the urgent disconnect script from the case exit
protocol When circumstance or caller statements indicate that the caller is in danger, you should:
a. continue the interrogation as long as possible
b. direct the caller to leave the scene immediately
c. go to the Caller in Danger (CID) Protocol after initiating dispatch
, Answer:
c. go to the Caller in Danger (CID) Protocol after
initiating dispatch
Question:
6. PPDS words or phrases that have a specific dispatch definition are marked using
Answer:
all uppercase text
Question:
7. T or F: The absence of a weapon suffix indicates that there are no weapons
Answer:
False
Question:
8. In response to key question 1 on protocol 112, the caller stated that the reported death is the result of a
witnessed homicide. What should you do next?
a. ask key question 2
b. shunt to protocol 106
c. initiate a 112-D-1 response and immediately return
to questioning
d. initiate a 112-D-1 response, provide PDI-a, and then
immediately return to questioning
Answer:
b. shunt to protocol 106
Question:
9. The caller is reporting prostitution activity. In response to Key Question 1 on Protocol 120, the caller
reports that no weapons were involved or mentioned. What should you do next?
a. ask key question 1a
b. ask key question 2
c. initiate a 120-C-1 response and immediately return
to questioning
d. Initiate a 120-C-1 response, go to PDIs, then DLS
links
Answer:
c. initiate a 120-C-1 response and immediately
return to questioning
Question:
10. What should you do next?
a. ask Case Entry Question 5
b. initiate a 124-E-1 response
c. shunt to protocol 124
d. go immediately to the Caller in Danger (CID) Protocol
In response to Case Entry Question 4, the caller reports that a police officer is in a fight and she is afraid that
he might be killed if he doesn't get help very quickly.