CORRECT ANSWERS
Question:
1. volume of blood ejected per beat
Answer:
stroke volume
Question:
2. SV=?
Answer:
EDV-ESV
Question:
3. what are the units for stroke volume?
Answer:
ml and cc
Question:
4. volume of blood circulated per minute
Answer:
cardiac output
Question:
5. CO=?
Answer:
EDV-ESVxHR/1000
Question:
6. what are the units for cardiac output?
Answer:
L/minute
Question:
7. percentage of blood ejected per beat
Answer:
Ejection Fraction
Question:
8. EF=?
Answer:
EDV-ESV/EDVx100
, Question:
9. units for ejection fraction
Answer:
%
Question:
10. percentage of change of internal diameter
Answer:
Fractional Shortening
Question:
11. FS=?
Answer:
LVIDd-LVIDs/LVIDdx100
Question:
12. what are the units for cardiac index
Answer:
L/min/m^2
Question:
13. what does L/min/m^2 stand for
Answer:
liters per minute per meters squared
Question:
14. what does doppler echo provide you with ?
Answer:
transvalvular pressure gradients and intracardiac pressures and stroke volumes
Question:
15. doppler calculations can be divded into how many groups?
Answer:
3
Question:
16. what are the three calculation groups?
Answer:
-volumetric flow calculations -the continuity principle -simplified bernoulli equation
Question:
17. calculations that can be preformed using the measurements of time intervals are:
Answer:
-PHT -myocardial index -dP/dt