`
,Wilkins' Clinical Assessment in Respiratory Care, 7th Edition
hk hk hk hk hk hk hk
Contents:
Chapter 1. Preparing for the Patient Encounter
hk hk hk hk hk hk
Chapter 2. The Medical History and the Interview
hk hk hk hk hk hk hk
Chapter 3. Cardiopulmonary Symptoms
hk hk hk
Chapter 4. Vital Signs
hk hk hk
Chapter 5. Fundamentals of Physical Examination
hk hk hk hk hk
Chapter 6. Neurologic Assessment
hk hk hk
Chapter 7. Clinical Laboratory Studies
hk hk hk hk
Chapter 8. Interpretation of Blood Gases
hk hk hk hk hk
Chapter 9. Pulmonary Function Testing
hk hk hk hk
Chapter 10. Chest Imaging
hk hk hk
Chapter 11. Electrocardiography
hk hk
Chapter 12. Neonatal and Pediatric Assessment
hk hk hk hk hk
Chapter 13. Older Patient Assessment
hk hk hk hk
Chapter 14. Monitoring in Critical Care
hk hk hk hk hk
Chapter 15. Vascular Pressure Monitoring
hk hk hk hk
Chapter 16. Cardiac Output Measurement
hk hk hk hk
Chapter 17. Bronchoscopy
hk hk
Chapter 18. Nutritional Assessment
hk hk hk
Chapter 19. Sleep and Breathing Assessment
hk hk hk hk hk
Chapter 20. Home Care Patient Assessment
hk hk hk hk hk
Chapter 21. Documentation
hk hk
,Chapter 1: Preparing for the Patient Encounter Tes
hk hk hk hk hk hk h k
t Bank
hk
MULTIPLE CHOICE hk
1. Which of the following activities is not part of the role of respiratory therapists (RTs) in
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk h
kpatient assessment? hk
a. Assist the physician with diagnostic reasoning skills.
hk hk hk hk hk hk
b. Help the physician select appropriate pulmonary function tests.
hk hk hk hk hk hk hk
c. Interpret arterial blood gas values and suggest mechanical ventilation changes.
hk hk hk hk hk hk hk hk hk
d. Document the patient diagnosis in the patient’s chart. hk hk hk hk hk hk hk
ANS: D hk
RTs are not qualified to make an official diagnosis. This is the role of the attending physician.
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk
REF: Table 1-1, pg. 4 hkh k hk hk hk OBJ: 9 hk
2. In which of the following stages of patient–
hk hk hk hk hk hk hk
clinician interaction is the review of physician orders carried out?
hk hk hk hk hk hk h k hk hk
a. Treatment stage hk
b. Introductory stage hk
c. Preinteraction stage hk
d. Initial assessment stage hk hk
ANS: C hk
Physician orders should be reviewed in the patient’s chart before the physician sees the
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk h k
patient.
REF: Table 1-1, pg. 4 hkh k hk hk hk OBJ: 9 hk
3. In which stage of patient–clinician interaction is the patient identification bracelet checked?
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk
a. Introductory stage hk
b. Preinteraction stage hk
c. Initial assessment stage hk hk
d. Treatment stage hk
ANS: A hk
The patient ID bracelet must be checked before moving forward with assessment and
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk h k
treatment.
REF: Table 1-1, pg. 4 hkh k hk hk hk OBJ: 9 hk
4. What should be done just before the patient’s ID bracelet is checked?
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk
a. Check the patient’s SpO2. hk hk hk
b. Ask the patient for permission. hk hk hk hk
c. Check the chart for vital signs. hk hk hk hk hk
d. Listen to breath sounds. hk hk hk
ANS: B hk
It is considered polite to ask the patient for permission before touching and reading his or her
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk
REF: pg. 3 hkhkhk hk OBJ: 3 | 5 hk hk hk
5. What is the goal of the introductory phase?
hk hk hk hk hk hk hk
, a. Assess the patient’s apparent age. hk hk hk hk
b. Identify the patient’s family history. hk hk hk hk
c. Determine the patient’s diagnosis. hk hk hk
d. Establish a rapport with the patient. hk hk hk hk hk
ANS: D hk
The introductory phase is all about getting to know the patient and establishing a rapport with
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk h
khim or her. hk hk
REF: Table 1-1, pg. 4 hkh k hk hk hk OBJ: 3 hk
6. Which of the following behaviors is not consistent with resistive behavior of a patient?
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk
a. Crossed arms hk
b. Minimal eye contact hk hk
c. Brief answers to questions hk hk hk
d. Asking the purpose of the treatment hk hk hk hk hk
ANS: D hk
If a patient asks about the purpose of the treatment you are about to give, this generally indic
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk h k
ates that he or she is not upset.
hk hk hk hk hk hk hk
REF: Table 1-1, pg. 4 hkh k hk hk hk OBJ: 3 hk
7. What is the main purpose of the initial assessment stage?
hk hk hk hk hk hk hk hk hk
a. To identify any allergies to medications
hk hk hk hk hk
b. To document the patient’s smoking history
hk hk hk hk hk
c. To personally get to know the patient better
hk hk hk hk hk hk hk
d. To verify that the prescribed treatment is still needed and appropriate
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk
ANS: D hk
When you first see the patient, you are encouraged to perform a brief assessment to make sure
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk
hthe treatment order by the physician is still appropriate. The patient’s status may have change
k hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk
d abruptly recently.
h k hk
REF: Table 1-1, pg. 4 hkh k hk hk hk OBJ: 3 hk
8. What is the appropriate distance for the social space from the patient?
hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk hk
a. 3 to 5 feet hk hk hk
b. 4 to 12 feet hk hk hk
c. 6 to 18 feet hk hk hk
d. 8 to 20 feet hk hk hk
ANS: B hk
The social space is 4 to 12 feet.
hk hk hk hk hk hk hk
REF: pg. 5 hkhkhk hk OBJ: 5 hk
9. What is the appropriate distance for the personal space?
hk hk hk hk hk hk hk hk