• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 13 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

NURS 611 Pathophysiology 2027 Exam 4 Latest Questions and Answers - Professional Verified Study Guide

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 13 pagina's

NURS 611 Pathophysiology 2027 Exam 4 Latest Questions and Answers - Professional Verified Study Guide

Voorbeeld van de inhoud

NURS 611 Pathophysiology 2027 Exam 4 Latest Questions and
Answers - Professional Verified Study Guide

Question 1.
What causes the umbilical referred pain with kidney stones?

Correct Answer: sensory innervation of the upper part of the ureter arising
from the 10th thoracic nerve root.


Question 2.
What are the clinical manifestations of a UTI in older adults?

Correct Answer: confusion and poorly localized abdominal discomfort
(symptoms are vague).


Question 3.
What is pyelonephritis?

Correct Answer: it is an infection of one or both upper urinary tracts(ureter,
renal pelvis, and kidney interstitium).


Question 4.
What are the underlying risk factors for the development of pyelonephritis?

Correct Answer: urinary obstruction and reflux of urine from the bladder
(vesicoureteral reflux).


Question 5.
What microorganisms are associated with acute pyelonephritis?

Correct Answer: e. coli, proteus, or pseudomonas.


Question 6.
What do the microorganisms that cause pyelonephritis do to increase the risk of stone
formation?

Correct Answer: the microorganisms split urea into ammonia, making alkaline
urine that increases the risk.


Question 7.
Define painful bladder syndrome (interstitial cystitis).

Correct Answer: it is a condition that includes nonbacterial infectious cystitis
and noninfectious cystitis.

, Question 8.
It is possible that noninfectious cystitis is caused by an autoimmune response. What
happens during an autoimmune reaction?

Correct Answer: it may be responsible for inflammatory response, which
includes mast cell activation, altered epithelial permeability,
neuroinflammation, and increased sensory nerve stimulation.


Question 9.
How is a diagnosis of IC differentiated from a diagnosis of pyelonephritis?

Correct Answer: urine culture, urinalysis, and clinical signs and symptoms.
White blood cell casts indicate pyelonephritis, but they are not always present
in the urine.


Question 10.
What lab values point to a reduced GFR?

Correct Answer: elevated plasma urea, creatinine concentration, or reduced
renal creatinine clearance.


Question 11.
What is acute glomerulonephritis?

Correct Answer: it is a term that includes renal diseases that cause glomerular
inflammation through immune mechanisms.


Question 12.
What happens to the GFR during an inflammatory response?

Correct Answer: the glomerular capillary filtration membrane including the
endothelium, basement membrane, and epithelium (podocytes) are damaged
by inflammation causing immune mechanisms.


Question 13.
What are the classic symptoms of acute glomerulonephritis?

Correct Answer: sudden onset of hematuria including red blood cell casts and
proteinuria (milder than nephrotic syndrome), and in more severe cases,
these symptoms are also accompanied by edema, hypertension, and impaired
renal function.


Question 14.
What is nephrotic syndrome?

Documentinformatie

Geüpload op
6 oktober 2026
Aantal pagina's
13
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$17.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
GradeGalaxy
4.3
(18)
Verkocht
209
Volgers
6
Items
63638
Laatst verkocht
18 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen