• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 20 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

NURS 611 Patho Exam 2 Real UPDATED ACTUAL Exam Questions and CORRECT Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 20 pagina's

NURS 611 Patho Exam 2 Real UPDATED ACTUAL Exam Questions and CORRECT Answers

Voorbeeld van de inhoud

NURS 611 Patho Exam 2 Real
UPDATED ACTUAL Exam Questions and CORRECT Answers

Question 1.
SIADH (syndrome of inappropriate antidiuretic hormone) Causes S/S Treatment

Correct Answer: *Over secretion of ADH, Kidneys retain water causing
hypervolemia (dilute sodium- hyponatremia)
CAUSES- cancers, lung cancer, duodenum, etc Infection in lungs or CNS ->
pneumonia, meningitis, AVP gene mutation, any surgerys medication-
Chlopropamide (oral antidiabetic)
S/S- THIRSTY, DEC urine (very concentrated) , anoerxia, (not
hungry/uncomfortable) fluid overload, dyspnea fatigue vomiting,
hyponatremia, confusion, seizures
Treatment - Treat hyponatremia


Question 2.
Diabetes Insuipidus (DI) Patho Causes S/S Treatment

Correct Answer: *DECREASED secretion of ADH, diluted and excessive urine
output, (concentrated -> Hypernatremia, INC plasma osmalality),
CAUSES- ** Nephrogenic - problems with the kidneys- Genetic (Vasopressin &
Aquaphorin genes), diseases- amyloidosis & pylenephritis Drug- lithium
carbonate (can damage kidney tubules) ** Neurogenic - lesions or trauma to
hypothalamus, posterior pituitary, TBI complications Pregnancy- body
produces vasopressinase which causes ADH to break down (decrease)
S/S- polydispisa (extreme thirst), Inc Urine output (Polyuria) diluted,
hypotension,
Treatment- If tolerable, Drink alot of water to correct the problem


Question 3.
Antidiuretic Hormone Where is it produced? Where is it stored/secreted? Normal
function

Correct Answer: Produced by the hypothalamus secreted and stored by the
posterior pituitary regulates the amount of water in the body (can also
constrict blood vessels and also called vasopressin)


Question 4.
Hypopituitarism

Correct Answer: (Disease of the anterior pituitary) Cause- ischemia/infarction,
edema, adenoma, aneyursm of the pituitary - pituitary enlarges due to edema
which causes more damage (pituitary is in an enclosed space) - > Tiusse
damage, decreased blood supply, fibrosis
Dec in all pituitary hormones- (Panhypopituitarism) ACTH -

,Adrenocorticotropic TSH- thyroid stimulating hormone FSH & LH follicle
stimulating & Lutenizing GH- Growth hormone


Question 5.
Oxytocin Toxicity / Oxytocin Insufficiency

Correct Answer: Disease of posterior pituitary Hyper secretion- Toxicity Hypo
secretion- Insufficiency


Question 6.
ACTH Deficiency (Hypopituitarism) Adrenocorticotropic deficiency

Correct Answer: N/V, weakness, lack of energy HYPOGLYCEMIA, hypocortisol,
low urine due to hypocortisol insulin sensitivity is increased due to less
glycogen stores/ less glucogensis Can be life threatening
Low aldosterone (RAAS can help) Low urine output


Question 7.
TSH Deficiency (hypopituitarism) Thyroid Stimulating Hormone Deficiency

Correct Answer: Same as hypothyroidism Cold intolerance, Myxedema (wax
appearance of swelled skin), Slowed metabolic rate (inc weight gain?),
contipation, dry skin, fatigue


Question 8.
FSH & LH deficiency (Hypopituitarism) Follicle Stimulating & Luteinizing deficiency

Correct Answer: Hair loss, Low libido, Amenorrhea (absence of menstruation)
Impotence in men (inability to achieve erection) Atrophy of sex hormones
(Atrophy-degenerte) dry, thinning of vaginal tissue
• GH Genetic deficiency in kids (GENES) -✓✓GH, GHRH, IGF 1


Question 9.
GH insufficiency (Hypopituitarism) Growth Hormone insufficiency

Correct Answer: Growth failure, Fasting hypoglycemia INC body fat, DEC
muscle mass, osteoporosis, dry skin, decreased swelling,
Dyslipidemia/atherosclerosis - early mortality


Question 10.
hyperpituitarism (Anterior pituitary)

Correct Answer: Causes- Usually by a pituitary adenoma (benign tumor) or
hyperplasia - overgrowth of tissue some genetic cases OVERSECRETION of
anterior pituitary hormones- ACTH GH FS & LH TSH

, Question 11.
Impingement of adenoma on anterior pituitary gland (hyperpituitarism) What does it
cause?

Correct Answer: Adenoma in the enclosed space pushes on other structures
Such as - OPTIC CHIASMA - cause vision problems Caveral Sinus Nerves - Sinus
problems?


Question 12.
Growth Hormone (GH) Hypersecretion (Hyperpituitarism)

Correct Answer: excessive levels of GH & IGF1 Usually occurs SLOWLY and can
be lethal cuasing heart disease, HTN, CAD, diabetes, and cancer
-Hyperglycemia - inc glycogenesis (glycogen formed from sugar) Adipose
tissue inflammation-Adipogensis(fat deposits) HTN- cardiomyapthy,
arrythmias Inc phosphate absorption
Enlarged tongue, deformities from excessive growth, excessive sweat/body
odor


Question 13.
Hyper secretion of Growth Hormone in Children

Correct Answer: Excessive growth If Epiphyseal plates are still open it can
cause GIGANTISM
*Epiphyseal plates open during growth spirts and usually close after puberty?


Question 14.
Hyperprolactinemia (Hyperpituitarism)

Correct Answer: caused by adenoma of anterior pituitary
Other causes- tricyclic antidepressants, renal failure, PCOS, breast
stimulation, blood draws S/S- hypogonadism, amenorrhea, hirsutism
(excessive hair growth),


Question 15.
Hyperthyroidism

Correct Answer: Primary- involving thyroid- adenoma, graves disease,
multinodular goiter Secondary- Anterior pituitsry overexcretion of TSH
INC metabolic rate (weight loss), tachycardia, sweating, heat intolerance,
diarrhea, insomnia, myxedema


Question 16.
Nodular Thyroid Disease - Causes

Documentinformatie

Geüpload op
6 oktober 2026
Aantal pagina's
20
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$17.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
GradeGalaxy
4.3
(18)
Verkocht
209
Volgers
6
Items
63638
Laatst verkocht
18 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen