• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 118 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Industrial Relations in Canada 4th Edition By Robert Hebdon, Travor Brown (Test Bank)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 118 pagina's

Industrial Relations in Canada 4th Edition By Robert Hebdon, Travor Brown (Test Bank)

Voorbeeld van de inhoud

, 1.A strike is an action by workers in which they stop performing duties and do not report to work.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




2. Some argue that the term “employee relations” is anti-
B! B! B! B! B! B! B! B!


union, yet some unions use the term for internal staff positions.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




3. Dunlop’s concept of shared ideology refers to a set of common beliefs held by the actors of the Industrial Rela
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


tions system.
B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




4. Procedural rules refer to the outcomes of employment relationships.
B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: False B !




5. Collective bargaining is the process by which management and labour negotiate the terms and condition
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


s of employment in a unionized workplace.
B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




6. A union is a group of employees who bargain the terms and conditions of employment.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: False B !




7. Human Resources focus on the relationship between the employee and governmental regulations.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: False B !




8. According to Dunlop, the role of Specialized Government Agencies is to develop, implement, and admini
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


ster legislation and policies pertinent to the employment relationship.
B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




9. Dunlop suggests that the distribution of power is somewhat important.
B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: False B !




10. Competitive factors in the product/service market play a large role in Industrial Relations.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True

, b. False
ANSWER: True B !




11. Barbash’s (1987) equity– B! B!


efficiency theory argues that employers may hold the value of profitability and competitive advantage.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




12. According to Georgetti, temporary foreign workers should be placed into the permanent immigration stream o
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


nly when necessary.
B! B!


a. True
b. False
ANSWER: False B !




13. Technology is included in the economics subsystem of the IR systems framework of the textbook.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




14. According to equity–efficiency theory, unions usually focus on efficiency.
B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: False B !




15. Employee morale is a conversion mechanism in the IR systems framework.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: False B !




16. Strikes can be both outputs and conversation mechanisms in the IR systems framework.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




17. Dunlop’s concept of shared ideology is not consistent with the human resources/strategic choice view of indust
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


rial relations.
B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




18. A goal of Marxism is to overthrow management and allow employees to have more control of their workplace.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: True B !




19. In looking at the job market we can see a considerable range in term of duties and responsibilities of someo
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


ne in industrial relations.
B! B! B!


a. True
b. False

, ANSWER: True
B !




20. Money markets do not play a key role in the industrial relations system.
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. True
b. False
ANSWER: False
B !




21. Which term refers to employment relationships and issues, often in unionized workplaces?
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. labour relations
B!


b. employment relations B!


c. industrial relations B!


d. workplace relations B!


ANSWER: c B !




22. Which term refers to employment relationships and issues between groups of employees (usually in unions) and t
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


heir employers (including management groups)?
B! B! B! B!


a. labour relations
B!


b. employment relations B!


c. industrial relations B!


d. workforce relations B!


ANSWER: a B !




23. Which document outlines the terms and conditions of employment in a unionized workplace?
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. employee handbook B!


b. policy manual
B!


c. employment contract B!


d. collective agreement B!


ANSWER: d B !




24. Which term refers to the employment relationship between employers and individual employees?
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. labour relations
B!


b. employment relations B!


c. industrial relations B!


d. human resources management
B! B!


ANSWER: d B !




25. Which term refers to an action by workers in which they cease to perform work duties and do not report to work?
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


a. slowdown
b. strike
c. dispute
d. walkout
ANSWER: b B !




26. According to Meltz (1997), which term refers to the employment relationships and issues in union and nonu
B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B! B!


nion workplaces?
B!


a. labour relations
B!


b. employment relations B!


c. industrial relations B!

Documentinformatie

Geüpload op
6 oktober 2026
Aantal pagina's
118
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$14.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
GRADESMAKER
3.4
(24)
Verkocht
252
Volgers
2
Items
1058
Laatst verkocht
1 dag geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen