ounting
5th5th
edition
Test
edition
bank
by by
leslie
forleslie
management
g eldenburg
g eldenburg
accounting
albie
albie
brooks
brooks
5thgillian
edition
gillian
vesty
by
vesty
leslie
nicolas
nicolas
g eldenburg
pawsey
pawsey
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH*HJE@&EH*@(o8
albie
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH+)))))))))))))))))(*&(*YYF&
brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdf+++++++++++++++)))))))))))))))))(*&(*YY
Testbank
to accompany
Management accounting
5th edition
by
Eldenburg et al.
nting
ounting
5th5th
edition
Test
edition
bank
by by
leslie
forleslie
management
g eldenburg
g eldenburg
accounting
albie
albie
brooks
brooks
5thgillian
edition
gillian
vesty
by
vesty
leslie
nicolas
nicolas
g eldenburg
pawsey
pawsey
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH*HJE@&EH*@(o8
albie
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH+)))))))))))))))))(*&(*YYF&
brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdf+++++++++++++++)))))))))))))))))(*&(*YY
,nting
ounting
5th5th
edition
Test
edition
bank
by by
leslie
forleslie
management
g eldenburg
g eldenburg
accounting
albie
albie
brooks
brooks
5thgillian
edition
gillian
vesty
by
vesty
leslie
nicolas
nicolas
g eldenburg
pawsey
pawsey
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH*HJE@&EH*@(o8
albie
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH+)))))))))))))))))(*&(*YYF&
brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdf+++++++++++++++)))))))))))))))))(*&(*YY
Chapter 1: The role of accounting information in management decision
making
True/false questions
1. A vision statement is a theoretical description of what an organisation should become.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
2. An organisational vision is a short-term plan for maximising financial results.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
3. Most organisations have one stakeholder.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
4. Organisational core competencies unrelated to the organisational vision.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
1.2
nting
ounting
5th5th
edition
Test
edition
bank
by by
leslie
forleslie
management
g eldenburg
g eldenburg
accounting
albie
albie
brooks
brooks
5thgillian
edition
gillian
vesty
by
vesty
leslie
nicolas
nicolas
g eldenburg
pawsey
pawsey
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH*HJE@&EH*@(o8
albie
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH+)))))))))))))))))(*&(*YYF&
brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdf+++++++++++++++)))))))))))))))))(*&(*YY
,nting
ounting
5th5th
edition
Test
edition
bank
by by
leslie
forleslie
management
g eldenburg
g eldenburg
accounting
albie
albie
brooks
brooks
5thgillian
edition
gillian
vesty
by
vesty
leslie
nicolas
nicolas
g eldenburg
pawsey
pawsey
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH*HJE@&EH*@(o8
albie
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH+)))))))))))))))))(*&(*YYF&
brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdf+++++++++++++++)))))))))))))))))(*&(*YY
5. Organisational strategies are the tactics that managers use to take advantage of core
competencies while working towards the organisational vision.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
6. Most organisations have databases that contain information collected formally or
informally from internal sources only.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
7. Desirable employee behaviour can be motivated by tying employee performance
evaluation and pay to long-term or short-term results.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
8. Organisational information systems only collect accounting information.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
1.3
nting
ounting
5th5th
edition
Test
edition
bank
by by
leslie
forleslie
management
g eldenburg
g eldenburg
accounting
albie
albie
brooks
brooks
5thgillian
edition
gillian
vesty
by
vesty
leslie
nicolas
nicolas
g eldenburg
pawsey
pawsey
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH*HJE@&EH*@(o8
albie
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH+)))))))))))))))))(*&(*YYF&
brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdf+++++++++++++++)))))))))))))))))(*&(*YY
,nting
ounting
5th5th
edition
Test
edition
bank
by by
leslie
forleslie
management
g eldenburg
g eldenburg
accounting
albie
albie
brooks
brooks
5thgillian
edition
gillian
vesty
by
vesty
leslie
nicolas
nicolas
g eldenburg
pawsey
pawsey
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH*HJE@&EH*@(o8
albie
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH+)))))))))))))))))(*&(*YYF&
brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdf+++++++++++++++)))))))))))))))))(*&(*YY
9. Cost accounting information is used for both management accounting and financial
accounting activities.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
10. Management accounting is the process of gathering, summarising and reporting
financial and non-financial information used internally to make decisions.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
11. Intellectual capital is a type of financial resource that is captured by the organisation’s
information system.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
12. It is easy to differentiate between internal and external reports.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
1.4
nting
ounting
5th5th
edition
Test
edition
bank
by by
leslie
forleslie
management
g eldenburg
g eldenburg
accounting
albie
albie
brooks
brooks
5thgillian
edition
gillian
vesty
by
vesty
leslie
nicolas
nicolas
g eldenburg
pawsey
pawsey
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH*HJE@&EH*@(o8
albie
chapter.pdfY!G*EIH(*#Y!(*#Y#*!#!&**#*GESMSS*(@U(*UE@&*EH+)))))))))))))))))(*&(*YYF&
brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdf+++++++++++++++)))))))))))))))))(*&(*YY