Page 1 of 689https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
accounting 5th edition by leslie g eldenburg
1 of 689https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
albie brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Testbank
to accompany
Management accounting
5th edition
by
Eldenburg et al.
bank for Test
management
bank for management
accounting 5th
accounting
edition by5th
leslie
edition
g eldenburg
Page
by leslie
1https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
albie
g eldenburg
brooks gillian
albie brooks
vesty nicolas
gillian vesty
pawseynicolas
chapterhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
pawsey chapter.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-heade
,nk for management
Page 2 of 689https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
accounting 5th edition by leslie g eldenburg
2 of 689https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
albie brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Chapter 1: The role of accounting information in management decision
making
True/false questions
1. A vision statement is a theoretical description of what an organisation should become.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
2. An organisational vision is a short-term plan for maximising financial results.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
3. Most organisations have one stakeholder.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
4. Organisational core competencies unrelated to the organisational vision.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
1.2
bank for Test
management
bank for management
accounting 5th
accounting
edition by5th
leslie
edition
g eldenburg
Page
by leslie
2https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
albie
g eldenburg
brooks gillian
albie brooks
vesty nicolas
gillian vesty
pawseynicolas
chapterhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
pawsey chapter.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-heade
,nk for management
Page 3 of 689https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
accounting 5th edition by leslie g eldenburg
3 of 689https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
albie brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
5. Organisational strategies are the tactics that managers use to take advantage of core
competencies while working towards the organisational vision.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
6. Most organisations have databases that contain information collected formally or
informally from internal sources only.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
7. Desirable employee behaviour can be motivated by tying employee performance
evaluation and pay to long-term or short-term results.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.1 ~ Recognise the types of decisions managers make for an
organisation
8. Organisational information systems only collect accounting information.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
1.3
bank for Test
management
bank for management
accounting 5th
accounting
edition by5th
leslie
edition
g eldenburg
Page
by leslie
3https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
albie
g eldenburg
brooks gillian
albie brooks
vesty nicolas
gillian vesty
pawseynicolas
chapterhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
pawsey chapter.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-heade
,nk for management
Page 4 of 689https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
accounting 5th edition by leslie g eldenburg
4 of 689https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
albie brooks gillian vesty nicolas pawsey chapter.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
9. Cost accounting information is used for both management accounting and financial
accounting activities.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
10. Management accounting is the process of gathering, summarising and reporting
financial and non-financial information used internally to make decisions.
*a. True
b. False
Correct answer: a
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
11. Intellectual capital is a type of financial resource that is captured by the organisation’s
information system.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
12. It is easy to differentiate between internal and external reports.
a. True
*b. False
Correct answer: b
Learning objective 1.2 ~ Discuss the role of cost and management accounting information
in management decision making
1.4
bank for Test
management
bank for management
accounting 5th
accounting
edition by5th
leslie
edition
g eldenburg
Page
by leslie
4https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
albie
g eldenburg
brooks gillian
albie brooks
vesty nicolas
gillian vesty
pawseynicolas
chapterhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
pawsey chapter.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-heade