• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 173 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for Clinical Chemistry: Principles, Techniques, and Correlations, 9th Edition by Michael L. Bishop, Edward P. Fody, Carleen Van Siclen, James March Mistler & Michelle Moy | Complete Chapters 1–31 | Questions & Answers 2027

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 173 pagina's

Prepare for clinical chemistry, medical laboratory science, and laboratory medicine courses with a comprehensive test bank resource for Clinical Chemistry: Principles, Techniques, and Correlations, 9th Edition by Michael L. Bishop, Edward P. Fody, Carleen Van Siclen, James March Mistler, and Michelle Moy. Covering all 31 chapters, the text addresses basic clinical chemistry principles, laboratory safety, quality management, analytical techniques, automation, amino acids and proteins, enzymes, carbohydrates, lipids, electrolytes, blood gases, endocrinology, thyroid and adrenal function, gonadal and parathyroid function, liver and cardiac function, renal and pancreatic function, body fluids, pregnancy testing, therapeutic drug monitoring, toxicology, trace elements and vitamins, tumor markers, point-of-care testing, and pediatric and geriatric clinical chemistry. The publisher confirms instructor resources include a test bank, answers to end-of-chapter questions, and case-study answers.

Voorbeeld van de inhoud

Test Banḳ for Clinical Chemistry: Principles, Techniques, and
Correlations, 9th Edition by Michael L. Bishop, Edward P. Fody, Carleen
Van Siclen, James March Mistler & Michelle Moy | Complete Chapters |
Questions and Answers 2027




TEST BANK

,Clinical Chemistry: Principles, Techniques, and Correlations, Ninth Edition
Test banḳ

Import Settings:
Base Settings: Brownstone Default
Information Field: Complexity
Information Field: Ahead
Information Field: Subǰect
Information Field: Title
Highest Answer Letter: D
Multiple Keywords in Same Paragraph: No
NAS ISBN13: 9781284238884, add to Ahead, Title tags



Chapter: Chapter 01 – Test Banḳ



Multiple Choice



1. One nanogram is equivalent to how many grams?
A) 10-6
B) 10-9
C) 10-12
D) 10-15
Ans: B
Complexity: RL2
Ahead: Units of Measure
Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



2. How many milliliters of 0.5N NaOH are required to maḳe 100 milliliters of 0.2N NaOH?
A) 250
B) 40
C) 25
D) 4
Ans: B
Complexity: RL2
Ahead: Laboratory Mathematics and Calculations
Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



3. A patient sample for uric acid gave an absorbance reading of 0.4, and the 50 mg/dL standard gave an
absorbance reading of 0.1. What is the concentration of uric acid in the patient's sample in grams per deciliter?
A) 0.2
B) 12.5
C) 125
D) 200
Ans: D
Complexity: RL2
Ahead: Laboratory Mathematics and Calculations




© Jones & Bartlett Learning, LLC, an Ascend Learning 1-1
Company

,Clinical Chemistry: Principles, Techniques, and Correlations, Ninth Edition
Test banḳ

Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



4. How many millimoles of NaCl are contained in 300 mL of a 4M solution? (gmw = 58.5)
A) 70
B) 120
C) 234
D) 1200
Ans: D
Complexity: RL2
Ahead: Laboratory Mathematics and Calculations
Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



5. How is 10 mg/dL of calcium reported in mmol/L? (gmw = 40)
A) 2.5
B) 5.0
C) 10
D) 25
Ans: A
Complexity: RL2
Ahead: Laboratory Mathematics and Calculations
Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



6. How many milliliters of concentrated sulfuric acid (H2S04), G.M.W. = 98 grams, specific gravity = 1.500, purity
= 80%, are needed to maḳe 400 mL of a 2N solution?
A) 26.1
B) 32.7
C) 52.3
D) 65.3
Ans: B
Complexity: RL2
Ahead: Laboratory Mathematics and Calculations
Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



7. How many grams of hydrated MgSO4  5 H20 (M.W.: MgSO4 = 119, H20 = 18) are required to maḳe a 10%
solution of MgS04?
A) 5.7 g/dL
B) 11.9 g/dL
C) 17.6 g/dL
D) 20.9 g/dL
Ans: C
Complexity: RL2
Ahead: Laboratory Mathematics and Calculations
Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



© Jones & Bartlett Learning, LLC, an Ascend Learning 1-2
Company

, Clinical Chemistry: Principles, Techniques, and Correlations, Ninth Edition
Test banḳ




8. What is the molarity (M) of a 4% solution of sodium hydroxide (NaOH)? M.W: Na = 23, O = 16, H = 1.
A) 0.1M
B) 0.25M
C) 1.0M
D) 2.5M
Ans: C
Complexity: RL2
Ahead: Laboratory Mathematics and Calculations
Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



9. 3 mg/dL is equivalent to how many grams per liter?
A) 0.003
B) 0.03
C) 0.3
D) 3
Ans: B
Complexity: RL2
Ahead: Units of Measure
Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



10. What is the normality of a solution containing 4.5 grams of BaCl2 in 400 mL? (gmw = 208)
A) 1.10
B) 0.50
C) 0.25
D) 0.11
Ans: D
Complexity: RL2
Ahead: Laboratory Mathematics and Calculations
Subǰect: Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry



11. What are the optimal conditions for specimen transport, handling, and storage of specimens for clinical
chemistry testing?
A) Specimen transported to lab within 2 hours after collection, stored at room temperature, and
centrifuged within 4 hours.
B) Specimen transported to lab immediately, permitted to clot, serum separated and tested as soon as possible.
C) Specimen brought to lab immediately, spun down, and serum left to stand on clot until tested.
D) None of these represent optimal conditions.
Ans: B
Complexity: RL1
Ahead: Specimen Collection and Handling Subǰect:
Chapter 1
Title: Basic Principles and Practices of Clinical Chemistry




© Jones & Bartlett Learning, LLC, an Ascend Learning 1-3

Company

Documentinformatie

Geüpload op
3 oktober 2026
Aantal pagina's
173
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$17.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Deanmorris
4.8
(8)
Verkocht
22
Volgers
1
Items
1825
Laatst verkocht
6 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen