• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 21 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

New Jersey Optometry Jurisprudence Practice Exam 100 Questions And Correct Answers (Verified Answers) Plus Rationales 2026 Q&A Instant Download Pdf

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 21 pagina's

New Jersey Optometry Jurisprudence Practice Exam 100 Questions And Correct Answers (Verified Answers) Plus Rationales 2026 Q&A Instant Download Pdf

Voorbeeld van de inhoud

New Jersey Optometry Jurisprudence
Practice Exam 100 Questions And
Correct Answers (Verified Answers)
Plus Rationales 2026 Q&A Instant
Download Pdf

1. What state board regulates the practice of optometry in New Jersey?
Answer: New Jersey State Board of Optometrists
Rationale: The New Jersey State Board of Optometrists regulates licensed
optometrists and the practice of optometry in New Jersey and is charged with
protecting the public health, safety, and welfare.
2. How often must an active New Jersey optometry license generally be
renewed?
Answer: Every two years
Rationale: New Jersey requires optometrists to renew their licenses on a
biennial basis.
3. What is the statutory definition of the practice of optometry primarily
concerned with?
Answer: Examination of the human eye and adnexae, measurement of vision,
correction with lenses or prisms, and authorized diagnosis and treatment
Rationale: N.J.S.A. 45:12-1 defines optometry in terms of examination of the
human eye and adnexae, determining visual powers, adapting lenses or
prisms, and authorized pharmaceutical treatment of ocular conditions. (New
Jersey Legislature Publications)
4. Under New Jersey law, may an optometrist use pharmaceutical agents
for treatment of ocular disease?
Answer: Yes, when authorized and within the optometrist's scope of practice

,Rationale: New Jersey law expressly includes the use and prescription of
pharmaceutical agents for treating deficiencies, deformities, diseases, or
abnormalities of the eye and adnexae, subject to statutory limitations and
credentialing requirements. (New Jersey Legislature Publications)
5. What standard of patient care applies when a New Jersey optometrist
uses pharmaceutical agents to treat ocular disease?
Answer: A standard commensurate with that of a physician using
pharmaceutical agents for treatment
Rationale: N.J.S.A. 45:12-1 specifically states that an optometrist using
pharmaceutical agents for ocular treatment is held to a patient-care standard
commensurate with that of a physician using pharmaceutical agents for
treatment. (New Jersey Legislature Publications)
6. Are injections generally included within the statutory definition of
optometric practice in New Jersey?
Answer: No, except for injections to counter an anaphylactic reaction
Rationale: The statutory definition excludes injections, with an exception for
injections used to counter an anaphylactic reaction. (New Jersey Legislature
Publications)
7. Are controlled dangerous substances generally included in the New
Jersey statutory definition of optometric practice?
Answer: No, except as specifically authorized by statute
Rationale: N.J.S.A. 45:12-1 excludes controlled dangerous substances except
where specifically authorized by the applicable statutory provisions. (New
Jersey Legislature Publications)
8. What type of foreign body may an optometrist remove under the
statutory definition of optometry?
Answer: A superficial foreign body from the eye or adnexae
Rationale: Removal of superficial foreign bodies from the eye and adnexae is
expressly included in the statutory definition of optometry. (New Jersey
Legislature Publications)

, 9. What is the minimum number of continuing professional optometric
education credits generally required during a biennial renewal period for
an active New Jersey optometrist?
Answer: 50 credits
Rationale: New Jersey requires an active optometrist to complete 50
continuing optometric education credits during the applicable biennial
period. (New Jersey Division of Consumer Affairs)
10.Of the 50 required continuing education credits, how many must
generally be TPA credits?
Answer: 30 credits
Rationale: The Board's continuing-education information states that at least
30 of the 50 credits must be classified as therapeutic pharmaceutical agent
(TPA) credits. (New Jersey Division of Consumer Affairs)
11.Of the required 30 TPA credits, how many must generally be oral TPA
credits?
Answer: 10 credits
Rationale: New Jersey's continuing-education requirements specify that 10 of
the 30 TPA credits must be in oral TPA. (New Jersey Division of Consumer
Affairs)
12.How many general continuing professional optometric education credits
generally remain after satisfying the 30 TPA-credit requirement?
Answer: 20 credits
Rationale: The standard 50-credit requirement consists of at least 30 TPA
credits and 20 general continuing professional optometric education credits.
(New Jersey Division of Consumer Affairs)
13.An optometrist licensed during the first year of the biennial renewal
period generally must complete how many CE credits before the license
expires?
Answer: 25 credits

Documentinformatie

Geüpload op
1 oktober 2026
Aantal pagina's
21
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$23.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
1
Volgers
1
Items
105
Laatst verkocht
3 jaar geleden




Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen