• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 35 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Virginia Optometry Jurisprudence Practice Exam 100 Questions And Correct Answers (Verified Answers) Plus Rationales 2026 Q&A Instant Download Pdf

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 35 pagina's

Virginia Optometry Jurisprudence Practice Exam 100 Questions And Correct Answers (Verified Answers) Plus Rationales 2026 Q&A Instant Download Pdf

Voorbeeld van de inhoud

Virginia Optometry Jurisprudence
Practice Exam 100 Questions And
Correct Answers (Verified Answers)
Plus Rationales 2026 Q&A Instant
Download Pdf

1. What Virginia regulatory body licenses and regulates optometrists?
A. Virginia Board of Medicine
B. Virginia Board of Pharmacy
C. Virginia Board of Optometry
D. Virginia Department of Education
Answer: Virginia Board of Optometry
Rationale: The Virginia Board of Optometry is the regulatory board
responsible for optometry licensure and regulation in the Commonwealth.
(Virginia Health Professions)


2. How many members compose the Virginia Board of Optometry?
A. Four
B. Five
C. Six
D. Seven
Answer: Six
Rationale: The Board consists of five licensed optometrists and one citizen
member. (Virginia Law)


3. How many members of the Virginia Board of Optometry must be licensed
optometrists?

,A. Three
B. Four
C. Five
D. Six
Answer: Five
Rationale: Five of the six Board members are licensed optometrists; the
remaining member is a citizen member. (Virginia Law)


4. What is the term of office for a member of the Virginia Board of
Optometry?
A. Two years
B. Three years
C. Four years
D. Five years
Answer: Four years
Rationale: Virginia law establishes four-year terms for Board members.
(Virginia Law)


5. At the time of appointment, a professional member of the Board generally
must have practiced optometry for at least:
A. Two years
B. Three years
C. Five years
D. Ten years
Answer: Five years
Rationale: Professional Board appointees must have been engaged in
optometry practice for at least five years and meet the other statutory
qualifications. (Virginia Law)


6. Which Virginia Code chapter specifically governs optometry?

,A. Chapter 24
B. Chapter 25
C. Chapter 32
D. Chapter 34
Answer: Chapter 32
Rationale: Optometry is governed principally by Chapter 32 of Title 54.1 of
the Code of Virginia. (Virginia Law)


7. Which Virginia administrative regulation contains the Regulations
Governing the Practice of Optometry?
A. 18VAC80-30
B. 18VAC85-21
C. 18VAC105-20
D. 18VAC110-20
Answer: 18VAC105-20
Rationale: The Virginia Board of Optometry's principal practice regulations
are contained in 18VAC105-20. (Virginia Law)


8. Which person is considered a TPA-certified optometrist under Virginia law?
A. Any optometrist with a Virginia license
B. An optometrist who has completed the Board's TPA certification
requirements
C. Any ophthalmic technician
D. Any optician with contact lens privileges
Answer: An optometrist who has completed the Board's TPA certification
requirements
Rationale: Virginia defines a TPA-certified optometrist as a licensed
optometrist who successfully completes the Board's TPA certification
requirements. (Virginia Law)

, 9. Which of the following is included within the statutory practice of
optometry?
A. Examination of the human eye
B. Veterinary eye surgery
C. Dental surgery
D. General anesthesia for nonocular surgery
Answer: Examination of the human eye
Rationale: Virginia's statutory definition of optometry includes examination
of the human eye and related diagnosis and treatment within the statutory
scope. (Virginia Law)


10. Virginia's definition of optometry includes determining the:
A. Blood glucose level only
B. Accommodative or refractive state of the eye
C. Blood pressure only
D. Hearing threshold
Answer: Accommodative or refractive state of the eye
Rationale: Virginia law expressly includes subjective or objective mechanisms
used to determine accommodative or refractive states and visual power.
(Virginia Law)


11. Which activity is expressly included in Virginia's statutory definition of
optometry?
A. Use of testing appliances to measure powers of vision
B. Performing appendectomies
C. Prescribing systemic chemotherapy for cancer
D. Performing dental extractions
Answer: Use of testing appliances to measure powers of vision
Rationale: The statute specifically includes the use of testing appliances for
measuring visual powers. (Virginia Law)

Documentinformatie

Geüpload op
1 oktober 2026
Aantal pagina's
35
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$23.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
1
Volgers
1
Items
105
Laatst verkocht
3 jaar geleden




Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen