CHEMISTRY,
10th Edition,
c e
Zumdahl, DeCoste ce
TESTBANK
ce
, Test Bank for Chemistry 10th Edition Zumdahl
ce ce ce ce ce ce
Test Bank for Chemistry, 10th Edition, Steven S. Zumdahl, Susan A. Zumdahl, Donald J.
ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
DeCoste, ISBN-9781305957404
ce ce
c e Table of Contents:
ce ce
1. Chemical Foundations .................................................................................................................. 3
ce
2. Atoms, Molecules, and Ions .......................................................................................................... 31
ce ce ce
3. Stoichiometry ................................................................................................................................ 57
4. Types of Chemical Reactions and Solution Stoichiometry.............................................................. 95
ce ce ce ce ce ce
5. Gases ............................................................................................................................................. 128
6. Thermochemistry ..........................................................................................................................168
7. Atomic Structure and Periodicity .................................................................................................... 198
ce ce ce
8. Bonding: General Concepts.............................................................................................................240
ce ce
9. Covalent Bonding: Orbitals ............................................................................................................. 282
ce ce
10. Liquids and Solids .......................................................................................................................... 312
ce ce
11. Properties of Solutions ................................................................................................................... 350
ce ce
12. ChemicalKinetics.......................................................................................................................... 385
ce
13. Chemical Equilibrium ..................................................................................................................... 434
ce
14. Acids and Bases ..............................................................................................................................462
ce ce
15. Acid-BaseEquilibria...................................................................................................................... 503
ce
16. Solubilityand Complex Ion Equilibria ............................................................................................. 536
ce ce ce ce
17. Spontaneity, Entropy, and Free Energy ............................................................................................564
ce ce ce ce
18. Electrochemistry ........................................................................................................................... 601
19. The Nucleus: A Chemist’s View ..................................................................................................... 646
ce ce ce ce
20. The Representative Elements ......................................................................................................... 673
ce ce
21. Transition Metals and Coordination Chemistry .............................................................................. 711
ce ce ce ce
22. Organic and Biological Molecules .................................................................................................. 750
ce ce ce
,Chapter1:ChemicalFoundations
ce ce ce
TestBankfor Chemistry 10th Edition Zumdahl
ce ce ce ce ce ce
1. Whichof the followingis an example of a quantitative observation?
ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
A) Thepiece of metal is longer than the piece of wood. ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
B) Solution 1 is much darker than solution 2. ce ce ce ce ce ce ce
C) Theliquid in beaker Ais blue. ce ce ce ce ce ce
D) The temperature of the liquid is 60°C. ce ce ce ce ce ce
E) At least two of the above (A-D) are quantitative observations.
ce ce ce ce ce ce ce ce ce
ANS: D DIF: Easy
c e REF: 1.2
c e
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
c e ce ce ce ce ce ce ce ce ce
MSC: Conceptual
ce ce
2. A quantitative observation
ce ce
A) contains a numberand a unit ce ce ce ce ce
B) does not contain a number ce ce ce ce
C) always makes a comparison ce ce ce
D) must beobtained through experimentation ce ce ce ce
E) is none of these ce ce ce
ANS: A DIF: Easy
c e REF: 1.2
c e
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
c e ce ce ce ce ce ce ce ce ce
MSC: Conceptual
ce ce
3. Generally,observed behavior thatcan be formulated into a statement, sometimesce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
mathematical in nature, is called a(n)
ce ce ce ce ce ce
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturallaw ce
E) experiment
ANS: D DIF: Easy
c e REF: 1.2
c e
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
c e ce ce ce ce ce ce ce ce ce
MSC: Conceptual
ce ce
4. The statement“The total mass of materials is not affected bya chemical change in those
ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
materials” is called a(n)
ce ce ce ce
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturallaw ce
E) experiment
ANS: D DIF: Easy
c e REF: 1.2
c e
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
c e ce ce ce ce ce ce ce ce ce
MSC: Conceptual
ce ce
5. A chemical theorythat has been known for a long time becomes a law.
ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
, ANS: F DIF: Easy
c e REF: 1.2
c e
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
c e ce ce ce ce ce ce ce ce ce
MSC: Conceptual
ce ce
6. Which of the followingmetric relationships is incorrect?
ce ce ce ce ce ce ce
A) 1 microliter = 10–6 liters ce ce ce ce
B) 1 gram = 103 kilograms ce ce ce ce
C) 103 milliliters =1 liter ce ce ce ce
D) 1 gram = 102 centigrams ce ce ce ce
E) 10 decimeters =1 meter ce ce ce ce
ANS: B DIF: Easy
c e REF: 1.3
c e
KEY: Chemistry| general chemistry|general concepts |measurement |SIunit |prefixes MSC:
c e ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
Quantitative
ce
7. For which pair is the SIprefix not matched correctlywith its meaning?
ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
A)
B)
C)
D)
E)
ANS: C DIF: Easy
c e REF: 1.3
c e
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |measurement |SIunit |prefixes MSC:
c e ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
Conceptual
ce
8. A metric unit for length is
ce ce ce ce ce
A) gram
B) milliliter
C) yard
D) kilometer
E) pound
ANS: D DIF: Easy
c e REF: 1.3
c e
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |measurement |SIunit |baseunit MSC:
c e ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
Conceptual
ce
9. Which of the following is not a unit in the SIsystem?
ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
A) ampere
B) candela
C) Kelvin
D) meter
E) calorie
ANS: E DIF: Easy
c e REF: 1.3
c e
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |measurement |SIunit |baseunit MSC:
c e ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce ce
Conceptual
ce
10. Order the fourmetric prefixes from smallest to largest.
ce ce ce ce ce ce ce ce