CHEMISTRY,
10th Edition,
f 2
Zumdahl, DeCoste f2
TESTBANK
f2
, Test Bank for Chemistry 10th Edition Zumdahl
f2 f2 f2 f2 f2 f2
Test Bank for Chemistry, 10th Edition,Steven S. Zumdahl, Susan A. Zumdahl, Donald J.
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
DeCoste, ISBN-9781305957404
f2 f2
f 2 Table of Contents:
f2 f2
1. Chemical Foundations .................................................................................................................. 3
f2
2. Atoms, Molecules, and Ions .......................................................................................................... 31
f2 f2 f2
3. Stoichiometry ................................................................................................................................ 57
4. Types of Chemical Reactions and Solution Stoichiometry.............................................................. 95
f2 f2 f2 f2 f2 f2
5. Gases ............................................................................................................................................. 128
6. Thermochemistry ..........................................................................................................................168
7. Atomic Structure and Periodicity .................................................................................................... 198
f2 f2 f2
8. Bonding: General Concepts.............................................................................................................240
f2 f2
9. Covalent Bonding: Orbitals ............................................................................................................. 282
f2 f2
10. Liquids and Solids .......................................................................................................................... 312
f2 f2
11. Properties of Solutions ................................................................................................................... 350
f2 f2
12. Chemical Kinetics.......................................................................................................................... 385
f2
13. Chemical Equilibrium ..................................................................................................................... 434
f2
14. Acids and Bases ..............................................................................................................................462
f2 f2
15. Acid-Base Equilibria...................................................................................................................... 503
f2
16. Solubilityand Complex Ion Equilibria ............................................................................................. 536
f2 f2 f2 f2
17. Spontaneity, Entropy, and Free Energy ............................................................................................564
f2 f2 f2 f2
18. Electrochemistry ........................................................................................................................... 601
19. The Nucleus: A Chemist’s View ..................................................................................................... 646
f2 f2 f2 f2
20. The Representative Elements ......................................................................................................... 673
f2 f2
21. Transition Metals and Coordination Chemistry .............................................................................. 711
f2 f2 f2 f2
22. Organic and Biological Molecules .................................................................................................. 750
f2 f2 f2
,Chapter1:Chemical Foundations
f2 f2 f2
Test Bankfor Chemistry 10th Edition Zumdahl
f2 f2 f2 f2 f2 f2
1. Which of the followingis an example of a quantitative observation?
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
A) The piece of metal is longer than the piece of wood. f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
B) Solution 1 is much darker than solution 2. f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
C) The liquid in beaker Ais blue. f2 f2 f2 f2 f2 f2
D) The temperature of the liquid is 60°C. f2 f2 f2 f2 f2 f2
E) At least two of the above (A-D) are quantitative observations.
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
ANS: D DIF: Easy
f 2 REF: 1.2
f 2
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
f 2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
MSC: Conceptual
f2 f2
2. A quantitative observation
f2 f2
A) contains a number and a unit f2 f2 f2 f2 f2
B) does not contain a number f2 f2 f2 f2
C) always makes a comparison f2 f2 f2
D) must be obtained through experimentation f2 f2 f2 f2
E) is none of these f2 f2 f2
ANS: A DIF: Easy
f 2 REF: 1.2
f 2
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
f 2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
MSC: Conceptual
f2 f2
3. Generally, observed behavior that can be formulated into a statement, sometimes
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
mathematical in nature, is called a(n)
f2 f2 f2 f2 f2 f2
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturallaw f2
E) experiment
ANS: D DIF: Easy
f 2 REF: 1.2
f 2
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
f 2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
MSC: Conceptual
f2 f2
4. The statement “The total mass of materials is not affected bya chemical change in those
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
materials” is called a(n)
f2 f2 f2 f2
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturallaw f2
E) experiment
ANS: D DIF: Easy
f 2 REF: 1.2
f 2
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
f 2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
MSC: Conceptual
f2 f2
5. A chemical theorythat has been known for a long time becomes a law.
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
, ANS: F DIF: Easy
f 2 REF: 1.2
f 2
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
f 2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
MSC: Conceptual
f2 f2
6. Which of the followingmetric relationships is incorrect?
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
A) 1 microliter = 10–6 liters f2 f2 f2 f2
B) 1 gram = 103 kilograms f2 f2 f2 f2
C) 103 milliliters = 1 liter f2 f2 f2 f2
D) 1 gram = 102 centigrams f2 f2 f2 f2
E) 10 decimeters = 1 meter f2 f2 f2 f2
ANS: B DIF: Easy
f 2 f REF: 1.3
2
KEY: Chemistry| general chemistry| general concepts |measurement |SIunit |prefixes MSC:
f 2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
Quantitative
f2
7. For which pair is the SIprefix not matched correctlywith its meaning?
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
A)
B)
C)
D)
E)
ANS: C DIF: Easy
f 2 f REF: 1.3
2
KEY: Chemistry| general chemistry| general concepts | measurement |SIunit |prefixes MSC:
f 2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
Conceptual
f2
8. A metric unit for length is
f2 f2 f2 f2 f2
A) gram
B) milliliter
C) yard
D) kilometer
E) pound
ANS: D DIF: Easy
f 2 f REF: 1.3
2
KEY: Chemistry| general chemistry| general concepts |measurement |SIunit |baseunit MSC:
f 2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
Conceptual
f2
9. Which of the following is not a unit in the SIsystem?
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
A) ampere
B) candela
C) Kelvin
D) meter
E) calorie
ANS: E DIF: Easy
f 2 f REF: 1.3
2
KEY: Chemistry| general chemistry| general concepts |measurement |SIunit |baseunit MSC:
f 2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2
Conceptual
f2
10. Order the four metric prefixes from smallest to largest.
f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2 f2