CHEMISTRY,
10th Edition,
4 7
Zumdahl, DeCoste 47
TESTBANK
7
4
, Test Bank for Chemistry 10th Edition Zumdahl
47 47 47 47 47 47
Test Bank for Chemistry, 10th Edition, Steven S. Zumdahl, Susan A. Zumdahl, Donald J.
47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
DeCoste, ISBN-9781305957404
47 47
4 7 Table of Contents:
47 47
1. Chemical Foundations .................................................................................................................. 3
47
2. Atoms, Molecules, and Ions .......................................................................................................... 31
47 47 47
3. Stoichiometry ................................................................................................................................ 57
4. Types of Chemical Reactions and Solution Stoichiometry ............................................................. 95
47 47 47 47 47 47
5. Gases ............................................................................................................................................. 128
6. Thermochemistry ..........................................................................................................................168
7. Atomic Structure and Periodicity.................................................................................................... 198
47 47 47
8. Bonding: General Concepts ............................................................................................................240
47 47
9. Covalent Bonding: Orbitals............................................................................................................. 282
47 47
10. Liquids and Solids .......................................................................................................................... 312
47 47
11. Properties of Solutions ................................................................................................................... 350
47 47
12. Chemical Kinetics.......................................................................................................................... 385
47
13. Chemical Equilibrium ..................................................................................................................... 434
47
14. Acids and Bases ..............................................................................................................................462
47 47
15. Acid-Base Equilibria ..................................................................................................................... 503
47
16. Solubilityand Complex Ion Equilibria ............................................................................................. 536
47 47 47 47
17. Spontaneity, Entropy, and Free Energy ............................................................................................564
47 47 47 47
18. Electrochemistry ........................................................................................................................... 601
19. The Nucleus: A Chemist’s View ..................................................................................................... 646
47 47 47 47
20. The Representative Elements ......................................................................................................... 673
47 47
21. Transition Metals and Coordination Chemistry .............................................................................. 711
47 47 47 47
22. Organic and Biological Molecules.................................................................................................. 750
47 47 47
,Chapter1:Chemical Foundations
47 47 47
Test Bankfor Chemistry 10th Edition Zumdahl
47 47 47 47 47 47
1. Which of the followingis an example of a quantitative observation?
47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
A) The piece of metal is longer than the piece of wood. 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
B) Solution 1 is much darker than solution 2. 47 47 47 47 47 47 47
C) The liquid in beaker A is blue. 47 47 47 47 47 47
D) The temperature of the liquid is 60°C. 47 47 47 47 47 47
E) At least two of the above (A-D) are quantitative observations.
47 47 47 47 47 47 47 47 47
ANS: D DIF: Easy
4 7 REF: 1.2
4 7
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientific method
4 7 47 47 47 47 47 47 47 47 47
MSC: Conceptual
47 47
2. A quantitative observation
47 47
A) contains a number and a unit 47 47 47 47 47
B) does not contain a number 47 47 47 47
C) always makes a comparison 47 47 47
D) must be obtained through experimentation 47 47 47 47
E) is none of these 47 47 47
ANS: A DIF: Easy
4 7 REF: 1.2
4 7
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientific method
4 7 47 47 47 47 47 47 47 47 47
MSC: Conceptual
47 47
3. Generally, observed behavior that can be formulated into a statement, sometimes
47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
mathematical in nature, is called a(n)
47 47 47 47 47 47
A) observation
B) measurement
C) theory
D) natural law 47
E) experiment
ANS: D DIF: Easy
4 7 REF: 1.2
4 7
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientific method
4 7 47 47 47 47 47 47 47 47 47
MSC: Conceptual
47 47
4. The statement “The total mass of materials is not affected by a chemical change in those
47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
materials” is called a(n)
47 47 47 47
A) observation
B) measurement
C) theory
D) natural law 47
E) experiment
ANS: D DIF: Easy
4 7 REF: 1.2
4 7
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientificmethod
4 7 47 47 47 47 47 47 47 47 47
MSC: Conceptual
47 47
5. A chemical theorythat has been known for a long time becomes a law.
47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
, ANS: F DIF: Easy
4 7 4 REF: 1.2
7
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |scientific method
4 7 47 47 47 47 47 47 47 47 47
MSC: Conceptual
47 47
6. Which of the following metric relationships is incorrect?
47 47 47 47 47 47 47
A) 1 microliter = 10–6 liters47 47 47 47
B) 1 gram = 103 kilograms 47 47 47 47
C) 103 milliliters = 1 liter 47 47 47 47
D) 1 gram = 102 centigrams 47 47 47 47
E) 10 decimeters = 1 meter 47 47 47 47
ANS: B DIF: Easy
4 7 4 REF: 1.3
7
KEY: Chemistry| general chemistry| general concepts |measurement |SI unit |prefixes MSC:
4 7 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
Quantitative
47
7. For which pair is the SIprefix not matched correctlywith its meaning?
47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
A)
B)
C)
D)
E)
ANS: C DIF: Easy
4 7 4 REF: 1.3
7
KEY: Chemistry| general chemistry| general concepts | measurement |SIunit |prefixes MSC:
4 7 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
Conceptual
47
8. A metric unit for length is
47 47 47 47 47
A) gram
B) milliliter
C) yard
D) kilometer
E) pound
ANS: D DIF: Easy
4 7 4 REF: 1.3
7
KEY: Chemistry| general chemistry| general concepts | measurement |SI unit |base unit MSC:
4 7 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
Conceptual
47
9. Which of the following is not a unit in the SIsystem?
47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
A) ampere
B) candela
C) Kelvin
D) meter
E) calorie
ANS: E DIF: Easy
4 7 4 REF: 1.3
7
KEY: Chemistry| general chemistry| general concepts | measurement |SI unit |base unit MSC:
4 7 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47 47
Conceptual
47
10. Order the four metric prefixes from smallest to largest.
47 47 47 47 47 47 47 47