vv
,Modern Database Management, 13e (Hoffer)
vv vv vv vv
Chapter 1 The Database Environment and Development Process
vv v v vv vv vv vv vv
1) According to a McKinsey Global Institute Report, in 2010 alone, global enterprises stored
vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
more than:
vv vv
A) 1 terabyte of data.
vv vv vv
B) 3 gigabytes of data.
vv vv vv
C) at least 100 petabytes of data.
vv vv vv vv vv
D) more than 7 billion exabytes of data.
vv vv vv vv vv vv
Answer: D
vv vv
LO: 1.1: Define key terms.
v v vv vv vv
Difficulty: Easy
vv vv
Classification: Concept
vv v v
AACSB: Information Technology v v vv
2) Database management involves all of the following EXCEPT:
vv vv vv vv vv vv vv
A) collecting data. vv
B) organizing data. vv
C) design web pages. vv vv
D) managing data. vv
Answer: C vv
LO: 1.1: Define key terms.
v v vv vv vv
Difficulty: Easy
vv vv
Classification: Concept
vv v v
AACSB: Information Technology v v vv
3) A database is an organized collection of
vv vv vv vv vv vv related data. vv
A) logically
B) physically
C) loosely
D) badly
Answer:
vv
A
vv
LO: 1.1: Define key terms.
v v vv vv vv
Difficulty: Easy
vv vv
Classification: Concept
vv v v
AACSB: Information Technology v v vv
4) Legacy systems often contain data of
vv vv vv vv vv quality and are generally hosted on
vv vv vv vv vv .
A) poor; personal computers
vv vv
B) excellent; mainframes vv
C) poor; mainframes vv
D) excellent; workgroup computers vv vv
Answer: C
vv vv
LO: 3.1: Define key terms.
vv vv vv vv
,5) Program-data dependence is caused by: vv vv vv vv
A) file descriptions being stored in each database application.
vv vv vv vv vv vv vv
B) data descriptions being stored on a server.
vv vv vv vv vv vv
C) data descriptions being written into programming code.
vv vv vv vv vv vv
D) data cohabiting with programs.
vv vv vv
Answer: A
vv vv
LO: 1.2: Name several limitations of conventional file processing systems.
v v vv vv vv vv vv vv vv vv
Difficulty: Moderate
vv vv
Classification: Concept v v
AACSB: Information Technology v v vv
6) Because applications are often developed independently in file processing systems:
vv vv vv vv vv vv vv vv vv
A) the data is always non-redundant.
vv vv vv vv
B) unplanned duplicate data files are the rule rather than the exception.
vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
C) data can always be shared with others.
vv vv vv vv vv vv
D) there is a large volume of file I/O.
vv vv vv vv vv vv vv
Answer: B
vv vv
LO: 1.2: Name several limitations of conventional file processing systems.
v v vv vv vv vv vv vv vv vv
Difficulty: Moderate
vv vv
Classification: Concept v v
AACSB: Information Technology v v vv
7) Relational databases establish the relationships between entities by means of common fields
vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
included in a file called a(n):
vv vv vv vv vv vv
A) entity.
B) relationship.
C) relation.
D) association.
Answer: C
vv vv
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
v v vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
processing.
vv
Difficulty: Moderate vv
Classification: Concept
vv vv
AACSB: Information Technology v v vv
8) A(n) is often developed by identifying a form or report that a user needs on vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
a regular basis.
vv vv vv
A) enterprise view vv
B) reporting document vv
C) user view vv
D) user snapshot vv
Answer: C
vv vv
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
v v vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
processing.
vv
, 9) A graphical system used to capture the nature and relationships among data is called a(n):
vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
A) XML data model.
vv vv
B) hypertext graphic. vv
C) relational database. vv
D) data model.
vv
Answer: D vv
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
v v vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
processing.
vv
Difficulty: Moderate vv
Classification: Concept
vv vv
AACSB: Information Technology
v v vv
10) Data that describe the properties of other data are:
vv vv vv vv vv vv vv vv
A) relationships.
B) logical.
C) physical.
D) metadata.
Answer: D
vv vv
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
v v vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
processing.
vv
Difficulty: Moderate vv
Classification: Concept
vv vv
AACSB: Information Technology
v v vv
11) Metatdata typically describes all of the following EXCEPT:
vv vv vv vv vv vv vv
A) data definitions.
vv
B) length.
C) allowable values. vv
D) location on disk. vv vv
Answer: D v v
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
v v vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
processing.
vv
Difficulty: Moderate vv
Classification: Concept
vv vv
AACSB: Information Technology
v v vv
4
Copyright © 2019 Pearson Education, Inc.
vv vv vv vv vv