Precalculus,4th Edition(Young) bb bb
Chapter 1-11 bb
Chapter 1 bb Functions and Their Graphs bb bb bb
1.1 Functions
1) Classifythe following relationship as a function or not a function. bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
{(-17, 20), (17, 20), (-12, 20), (1, 20)}
bb bb bb bb bb bb bb
A) a function
bb
B) not a function bb bb
C) don'tknow b
Answer: A
bb b b
Diff: 1 Var: 1
bb bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
2) Classifythe following relationship as a function or not a function. bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
{(9, -18), (9, -2), (9, 15), (9, -3)}
bb bb bb bb bb bb bb
A) a function
bb
B) not a function bb bb
C) don'tknow b
Answer: B
bb b b
Diff: 1 Var: 1
bb bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
3) Classifythe following relationship as a function or not a function. bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
{(15, 10), (-10, -20), (-20, -16), (-14, 1), (-12, -14)}
bb bb bb bb bb bb bb bb bb
A) a function
bb
B) not a function bb bb
C) don'tknow b
Answer: A
bb b b
Diff: 1 Var: 1
bb bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
4) Classifythe following relationship as a function or not a function. bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
{(4, 10), (18, -2), (12, 2), (4, 16)}
bb bb bb bb bb bb bb
A) a function
bb
B) not a function bb bb
C) don'tknow b
Answer: B
bb b b
Diff: 1 Var: 1
bb bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
1
,5) Determine if the equation x = bb bb bb bb bb b b b b is a function.
bb bb
A) a function
bb
B) not a function bb bb
C) don'tknow b
Answer: A
bb b b
Diff: 1 bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
6) Determine if the equation 8 + 4 bb bb bb bb b b bb b b = 4 is a function.
bb bb bb bb
A) a function
bb
B) not a function bb bb
C) don'tknow b
Answer: B
bb b b
Diff: 1 bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
7) Determineiftheequationx= b b b bb b b b b b isafunctionwithindependentvariable xanddependent
b b bb b b bb bb b
variable y.
bb bb
A) a function
bb
B) not a function bb bb
C) don'tknow b
Answer: B
bb b b
Diff: 1 bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
8) Given the function f (x) = 5x - 4, evaluate f (x + 10).
bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
A) 5x + 46 bb bb
B) 5x - 46 bb bb
C) 5 + 46 b b bb
D) 5x + 6 bb bb
Answer: A b b b b
Diff: 2 bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
9) Given the function f (x) = - 3x + 2, evaluate f (x) - f (6).
bb bb bb bb bb b b b b bb bb bb bb bb bb bb bb bb
A) - 3x + 18 bb bb bb
B) - 3x - 20 bb bb bb
C) - 3x - 18 bb bb bb
D) x - 6
bb bb
Answer: C b b b b
Diff: 2 bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
2
,10) Given the function H(x) = 1 - bb bb bb bb bb bb b b , evaluate H(x - 5).
bb bb bb bb
A) -4 - bb b b
B) -4 + 10x -
bb bb bb
C) -24 + 7x - bb bb bb
D) -4 - x bb bb
Answer: C b b b b
Diff: 3
bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
11) Given the function G(x) = 6 - 4x, evaluate G(4x + 2). bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
A) -16 + 16x + 12 bb bb bb
B) -16 + 2 bb
C) -16x - 14 bb bb
D) -16x - 2 bb bb
Answer: D b b b b
Diff: 2
bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
12) Given the function G(x) = -7 - 6x, evaluate G(4). bb bb bb bb bb bb bb bb bb
A) 17
B) 31
C) -31
D) 4x - 7 bb bb
Answer: C b b b b
Diff: 1
bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
13) Given the function bb bb b b b b f (x) =
bb bb b b b b - 5x - 15, evaluate
bb bb bb bb b b .
2x + h - 5 B)
bb bb bb bb bb bb
A)
C) 2x + h + 5 bb bb bb bb
D) 1
Answer: A b b b b
Diff: 3
bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
3
, 14) Given the function bb bb b b b b f (x) = -7 - 5x, evaluate
bb bb bb bb bb bb b b .
A) 5
B) -5
C)
D) 1
Answer: B b b b b
Diff: 3 Var: 1
bb bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
15) Given the function G(t) = bb bb bb bb b b b b - 7t + 3, evaluate
bb bb bb bb b b .
A) h + 17
bb bb
B) h - 17
bb bb
C) h
D) h - 12
bb bb
Answer: B b b b b
Diff: 3 Var: 1
bb bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
16) Given the function G(t) = bb bb bb bb b b , state the domain in interval notation.
bb bb bb bb bb bb
A) [10, ∞) bb
B) (-∞, 10) ∪ (10, ∞) bb bb bb bb
C) (-∞, ∞) bb
D) (-∞, -10) ∪ (10, ∞) bb bb bb bb
Answer: B b b b b
Diff: 1 bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
17) Given the function bb bb b b b b f (x) =
bb bb b b , state the domain in interval notation.
bb bb bb bb bb bb
A) (-∞, -8] ∪ [8, ∞) bb bb b b b b bb
B) (-∞, -8) ∪ (8, ∞) bb bb b b b b bb
C) [-8, 8] bb
D) (-∞, -64] ∪ [64, ∞) bb bb b b b b bb
Answer: A b b b b
Diff: 2 bb Var: 1 bb
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01 b b b b bb bb bb
4