DISEASES BY BODY SYSTEM 5TH EDITION,
BAUMAN:ISBN-10; 0134477200 / ISBN-13; 978
0134477206 SCORED A+/ALL CHAPTERS
COVERED
I'll copy every question, its options, and the correct answer from the test bank. This is a very large
document, so I'll organize it chapter by chapter and present the questions in a clean format.
---
## Chapter 1: A Brief History of Microbiology
1) Antoni van Leeuwenhoek was the first person in history to
A) use a magnifying glass.
B) develop a taxonomic system.
C) view microorganisms and record these observations.
D) disprove spontaneous generation.
E) use the germ theory of disease.
**Answer: C**
2) The microbes commonly known as are single-celled eukaryotes that are generally motile.
A) archaea
B) bacteria
C) fungi
D) protozoa
,E) viruses
**Answer: D**
3) Which of the following are prokaryotes?
A) algae
B) molds
C) protozoa
D) archaea
E) worms
**Answer: D**
4) Louis Pasteur demonstrated that fermentation to produce alcohol is caused by
A) aerobes.
B) facultative anaerobes.
C) obligate parasites.
D) archaea.
E) prokaryotes.
**Answer: B**
5) Which of the following scientists provided evidence in favor of the concept of spontaneous
generation?
A) Pasteur
B) Needham
C) Redi
D) Buchner
E) Spallanzani
**Answer: B**
6) Pasteur's experiments on fermentation laid the foundation for
,A) industrial microbiology.
B) epidemiology.
C) immunology.
D) abiogenesis.
E) antisepsis.
**Answer: A**
7) Which of the following statements about fungi is FALSE?
A) Fungi are eukaryotes.
B) Molds are multicellular.
C) Fungi have a cell wall.
D) Fungi are photosynthetic.
E) Yeasts are unicellular.
**Answer: D**
8) Which of the following contribute to the successful application of Koch's postulates?
A) the development of the compound microscope
B) the theory of abiogenesis
C) the ability to record the appearance of bacteria photographically
D) the development of simple bacterial staining techniques
E) the development of techniques for sterile transfer of bacteria
**Answer: E**
9) Which of the following individuals pioneered the use of chemicals to reduce the incidence of
infections during surgery?
A) Nightingale
B) Snow
C) Ehrlich
D) Lister
, E) Semmelweis
**Answer: D**
10) The technique developed by Hans Christian Gram is important for bacterial
A) etiology.
B) identification.
C) classification.
D) isolation.
E) epidemiology.
**Answer: B**
11) The use of chemical agents to harm or kill microbes is
A) immunology.
B) chemotherapy.
C) epidemiology.
D) serology.
E) biotechnology.
**Answer: B**
12) Parasitic worms, even meters-long tapeworms, are studied in microbiology because
A) they are parasites.
B) diagnosis usually involves microscopic examination of patient samples.
C) the Gram stain can be used to identify them.
D) Leeuwenhoek first discovered them.
E) no one else wants to study them.
**Answer: B**
13) Which of the following areas of investigation is considered a major driver of modern microbiology?
A) microbial classification