Question Bank: 250 Verified Questions and
Answers
1. 99% isopropyl alcohol is not an __________ registered disinfectant.
Answer: EPA
2. A.B Moler is important in the history of barbering because he:
Answer: Published the first barbering textbook
3. According to current trends, barbers must be prepared to meet a variety of
__________ preferences.
Answer: Male
4. Acids and alkalis mixed together in equal proportions do what?
Answer: Neutralize each other
5. The adjustable lamp on a manicuring table should have a __________ watt
bulb.
Answer: 40
,6. After tools are sanitized, they should be stored in:
Answer: a clean and closed container
7. Alkalis have a pH of about 7.00 and they __________ and __________ the hair.
Answer: Soften and swell
8. An altering and interrupted current that proceeds a mechanical reaction
with no chemical effect is the __________.
Answer: Faradic Current
9. Amino acids are joined end-to-end by __________.
Answer: Peptide Bonds
10. Amino acids are joined together by end bonds form a __________.
Answer: Polypeptide Chain
11. Ammonia is a colorless gas composed of __________ and __________.
Answer: Hydrogen and Nitrogen
12. Ammonia-free waves are NOT characterized by:
,Answer: Rapid Evaporation
13. Among the hair color categories, the one with the largest molecules is:
Answer: Temporary hair color
14. Anaphoresis is a process that involves:
Answer: A negative pole and an alkaline product
15. Androgenic alopecia does NOT occur as a result of:
Answer: Autoimmune disorder
16. The applied science of healthful living is called:
Answer: Hygiene
17. As a professional barber, it is estimated that about 80 percent of your
success will depend on your __________ and __________.
Answer: Communication and People Skills
18. As the cells of the hair shaft mature, they begin to fill up with __________.
Answer: Keratin
, 19. At a job interview, be sure to:
Answer: Answer questions honestly
20. The atoms of neighboring cysteine amino acids that are joined together
by disulfide bonds are atoms of __________.
Answer: Sulfur
21. The atria are called the:
Answer: Upper chambers of the heart
22. Bacilli often cause __________.
Answer: Tuberculosis
23. A barber apprentice in the barbershop must be under the constant and
supervision of a/an __________.
Answer: Licensed Barber
24. The term used to describe the sharp, razor-cut edge of the hair that is
opposite the root end is the:
Answer: Point