Bank: 250 Verified Questions &
Answers (2026/2027 Edition)
1. Generally, vibration eliminators in piping should be installed
A. At a 45 degree angle
B. At a 90 degree angle
C. Perpendicular to the compressor crankshaft
D. Parallel to the compressor crankshaft
Answer: D. Parallel to the compressor crankshaft
2. If you purchased ten filter-driers for $100.00, what was the price of each
filter-drier?
A. $100.00
B. $10.00
C. $1.00
D. $1.10
Answer: B. $10.00
3. Which of the following jobs requires safety glasses?
A. Driving a vehicle
B. Extending a ladder
C. Brazing
, D. Pulling thermostat wire
Answer: C. Brazing
4. Which of the following instruments would typically be used to measure a
vacuum?
A. Micron gauge
B. Thermostat
C. Anemometer
D. Differential pressure gauge
Answer: A. Micron gauge
5. ASHRAE Standard 34 deals with:
A. Carbon monoxide safety levels
B. Refrigerant quality
C. Equipment room ventilation and alarms
D. Refrigerant toxicity and flammability
Answer: D. Refrigerant toxicity and flammability
6. What control would you use on a capillary tube or automatic expansion
valve system to maintain the desired temperature?
A. Dual pressure control
B. High pressure control
C. Low pressure control
D. Thermostatic control
,Answer: D. Thermostatic control
7. What is the primary purpose of a filter-drier in a refrigeration system?
A. To remove moisture and contaminants
B. To regulate refrigerant flow
C. To measure system pressure
D. To cool the compressor
Answer: A. To remove moisture and contaminants
8. A micron gauge is used to measure:
A. High side pressure
B. Low side pressure
C. Deep vacuum
D. Temperature differential
Answer: C. Deep vacuum
9. Which refrigerant safety classification indicates no flame propagation?
A. Class 1
B. Class 2
C. Class 3
D. Class A
Answer: A. Class 1
, 10. Which refrigerant safety classification indicates evidence of toxicity at
concentrations below 400 ppm?
A. Class A
B. Class B
C. Class 1
D. Class 2
Answer: B. Class B
11. A refrigerant with a lower flammability limit of more than 0.10 kg/m3 at
21°C and a heat of combustion of less than 19 kJ/kg is classified as:
A. Class 1
B. Class 2
C. Class 3
D. Class A
Answer: B. Class 2
12. A refrigerant with a lower flammability limit of less than or equal to 0.10
kg/m3 at 21°C or a heat of combustion greater than or equal to 19 kJ/kg is
classified as:
A. Class 1
B. Class 2
C. Class 3
D. Class B
Answer: C. Class 3