• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 253 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Information Technology Auditing 4th Edition Test Bank | James A. Hall

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 253 pagina's

Explore the Information Technology Auditing 4th Edition Test Bank by James A. Hall, featuring practice questions on IT auditing, internal controls, risk assessment, information systems, security, and audit procedures.

Voorbeeld van de inhoud

((((((((((((((((#&*^)(((((((((((((
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




formation
((((((((((((((((#&*^)(((((((((((((
Information
technologytechnology
auditing 4th
aude

,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Information
bank.pdf&&&&&&&&&&&&&&&&&&@#%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%*!^(((((((((((((((((((((((((((((((((((((#&*^)(((((((((((((
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
technology auditing 4th edition by jam


IT Auditing 4th Ed—Test Bank, Chapter 1


Chapter 1—Auditing and Internal Control

TRUE/FALSE

1. Corporate management (including the CEO) must certify monthly and annually their organization’s
internal controls over financial reporting.

ANS: F PTS: 1

2. Both the SEC and the PCAOB require management to use the COBIT framework for assessing internal
control adequacy.

ANS: F PTS: 1

3. Both the SEC and the PCAOB require management to use the COSO framework for assessing internal
control adequacy.

ANS: F PTS: 1

4. A qualified opinion on management’s assessment of internal controls over the financial reporting system
necessitates a qualified opinion on the financial statements?

ANS: F PTS: 1

5. The same internal control objectives apply to manual and computer-based information systems.

ANS: T PTS: 1

6. The external auditor is responsible for establishing and maintaining the internal control system.

ANS: F PTS: 1

7. Segregation of duties is an example of an internal control procedure.

ANS: T PTS: 1


8. Preventive controls are passive techniques designed to reduce fraud.

ANS: T PTS: 1

9. A key modifying assumption in internal control is that the internal control system is the responsibility of
management.

ANS: T PTS: 1
© 2016 Cengage Learning®. May not be scanned, copied or duplicated or posted to a publicly accessible website, in whole or in part, except for use as permitted in a
license distributed with a certain product or service or otherwise on a password-protected website or school-approved learning management system for classroom use.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Information
bank.pdf&&&&&&&&&&&&&&&&&&@#%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%*!^(((((((((((((((((((((((((((((((((((((#&*^)(((((((((((((
Information technology auditing 4th edition by james a hall
technology
test bank.pdf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
auditing 4th edition by james a hall test bank.pdf&&&&&&&&&&&&

,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Information
bank.pdf&&&&&&&&&&&&&&&&&&@#%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%*!^(((((((((((((((((((((((((((((((((((((#&*^)(((((((((((((
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
technology auditing 4th edition by jam


IT Auditing 4th Ed—Test Bank, Chapter 1




10. While the Sarbanes-Oxley Act prohibits auditors from providing non-accounting services to their audit
clients, they are not prohibited from performing such services for non-audit clients or privately held
companies.

ANS: T PTS: 1

11. The Sarbanes-Oxley Act requires the audit committee to hire and oversee the external auditors.

ANS: T PTS: 1

12. Section 404 requires that corporate management (including the CEO) certify their organization’s internal
controls on a quarterly and annual basis.

ANS: F PTS: 1

13. Section 302 requires the management of public companies to assess and formally report on the
effectiveness of their organization’s internal controls.

ANS: F PTS: 1


14. Application controls apply to a wide range of exposures that threaten the integrity of all programs
processed within the computer environment.

ANS: F PTS: 1

15. Advisory services is an emerging field that goes beyond the auditor’s traditional attestation function.

ANS: T PTS: 1

16. An IT auditor expresses an opinion on the fairness of the financial statements.

ANS: F PTS: 1

17. External auditing is an independent appraisal function established within an organization to examine and
evaluate its activities as a service to the organization.

ANS: F PTS: 1

18. External auditors can cooperate with and use evidence gathered by internal audit departments that are
organizationally independent and that report to the Audit Committee of the Board of Directors.
© 2016 Cengage Learning®. May not be scanned, copied or duplicated or posted to a publicly accessible website, in whole or in part, except for use as permitted in a
license distributed with a certain product or service or otherwise on a password-protected website or school-approved learning management system for classroom use.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Information
bank.pdf&&&&&&&&&&&&&&&&&&@#%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%*!^(((((((((((((((((((((((((((((((((((((#&*^)(((((((((((((
Information technology auditing 4th edition by james a hall
technology
test bank.pdf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
auditing 4th edition by james a hall test bank.pdf&&&&&&&&&&&&

,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Information
bank.pdf&&&&&&&&&&&&&&&&&&@#%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%*!^(((((((((((((((((((((((((((((((((((((#&*^)(((((((((((((
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
technology auditing 4th edition by jam


IT Auditing 4th Ed—Test Bank, Chapter 1



ANS: T PTS: 1

19. Tests of controls determine whether the database contents fairly reflect the organization's transactions.

ANS: F PTS: 1




20. Audit risk is the probability that the auditor will render an unqualified opinion on financial statements that
are materially misstated.

ANS: T PTS: 1

21. A strong internal control system will reduce the amount of substantive testing that must be performed.

ANS: T PTS: 1

22. Substantive testing techniques provide information about the accuracy and completeness of an
application's processes.

ANS: F PTS: 1


MULTIPLE CHOICE

1. The concept of reasonable assurance suggests that
a. the cost of an internal control should be less than the benefit it provides
b. a well-designed system of internal controls will detect all fraudulent activity
c. the objectives achieved by an internal control system vary depending on the data
processing method
d. the effectiveness of internal controls is a function of the industry environment

ANS: A PTS: 1

2. Which of the following is not a limitation of the internal control system?
a. errors are made due to employee fatigue
b. fraud occurs because of collusion between two employees
c. the industry is inherently risky
d. management instructs the bookkeeper to make fraudulent journal entries

ANS: C PTS: 1

3. The most cost-effective type of internal control is
a. preventive control
b. accounting control
© 2016 Cengage Learning®. May not be scanned, copied or duplicated or posted to a publicly accessible website, in whole or in part, except for use as permitted in a
license distributed with a certain product or service or otherwise on a password-protected website or school-approved learning management system for classroom use.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Information
bank.pdf&&&&&&&&&&&&&&&&&&@#%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%*!^(((((((((((((((((((((((((((((((((((((#&*^)(((((((((((((
Information technology auditing 4th edition by james a hall
technology
test bank.pdf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
auditing 4th edition by james a hall test bank.pdf&&&&&&&&&&&&

Documentinformatie

Geüpload op
26 september 2026
Aantal pagina's
253
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$20.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
2483
Volgers
0
Items
686
Laatst verkocht
14 uur geleden




Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen