• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 20 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

2026/2027 Test Bank for Brock Biology of Microorganisms 15th Edition Chapter 11

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 20 pagina's

2026/2027 Test Bank for Brock Biology of Microorganisms 15th Edition Chapter 11

Voorbeeld van de inhoud

rieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
15e (Madigan
https://www.stuvia.com/user/gabrieluckyBrock
et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!
Biology of Microorganisms, 15e (Madigan et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps:




Chapter 11 - test bank


화학 및 실험 2 (한밭대학교)




Scan to open on Studocu




Studocu is not sponsored or endorsed by any college or university



rieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
15e (Madigan
https://www.stuvia.com/user/gabrieluckyBrock
et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!
Downloaded Biology
by elizabethof moses
Microorganisms, 15e (Madigan et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps:
()

,gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
s, 15e (Madigan
https://www.stuvia.com/user/gabrieluckyBrock
et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!
Biology of Microorganisms, 15e (Madigan et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://ww




Brock Biology of Microorganisms, 15e (Madigan et al.)
Chapter 11 Genetics of Bacteria and Archaea

11.1 Multiple Choice Questions

1) A mutant that has a nutritional requirement for growth is an example of a(n)
A) autotroph.
B) auxotroph.
C) heterotroph.
D) organotroph.
Answer: B
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 11.1

2) Consider a mutation in which the change is from UAC to UAU. Both codons specify the
amino acid tyrosine. Which type of point mutation is this?
A) silent mutation
B) nonsense mutation
C) missense mutation
D) frameshift mutation
Answer: A
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 11.2

3) A mutation that readily reverses to restore the original parental type would most likely be due
to a(n)
A) deletion.
B) insertion.
C) point mutation.
D) frameshift mutation.
Answer: C
Bloom’s Taxonomy: 3-4: Applying/Analyzing
Chapter Section: 11.2

4) Which process listed below allows genetic material to be transferred from a virus-like particle
that lacks genes for its own replication?
A) conjugation of an F+ plasmid
B) gene transfer through a gene transfer agent
C) transduction by a dsDNA phage Mu
D) transformation of a linear piece of DNA
Answer: B
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 11.5, 11.7




1
Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.


gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
s, 15e (Madigan
https://www.stuvia.com/user/gabrieluckyBrock
et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!
Biology
Downloaded of Microorganisms,
by elizabeth 15e (Madigan et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://ww
moses ()

,gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
s, 15e (Madigan
https://www.stuvia.com/user/gabrieluckyBrock
et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!
Biology of Microorganisms, 15e (Madigan et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://ww




5) The mutagens 2-aminopurine and 5-bromouracil are examples of
A) alkylating agents.
B) nucleotide base analogs.
C) chemicals reacting with DNA.
D) None of the answers are correct.
Answer: B
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 11.4

6) The killing of cells by UV irradiation involves
A) absorption at 260 nm by proteins only.
B) absorption at 260 nm by RNA only.
C) formation of pyrimidine dimers.
D) formation of purine dimers.
Answer: C
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 11.4

7) Ionizing radiation does NOT include
A) gamma rays.
B) UV rays.
C) X-rays.
D) cosmic rays.
Answer: B
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 11.4

8) Which of the following methods may introduce foreign DNA into a recipient?
A) transformation
B) transduction
C) conjugation
D) transformation, transduction, and conjugation
Answer: D
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 11.8

9) The uptake of free DNA from the environment , while transfer of DNA with cell-to-
cell contact would most likely result in .
A) transformation / conjugation
B) transduction / conjugation
C) conjugation / transformation
D) transformation / transduction
Answer: A
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 11.8



2
Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.


gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
s, 15e (Madigan
https://www.stuvia.com/user/gabrieluckyBrock
et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!!!!!!!!
Biology
Downloaded of Microorganisms,
by elizabeth 15e (Madigan et al.) Chapter 11 Test Bank.docxhttps://ww
moses ()

Documentinformatie

Geüpload op
25 september 2026
Aantal pagina's
20
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$10.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
gabrielucky
4.7
(402)
Verkocht
6311
Volgers
9
Items
2401
Laatst verkocht
1 dag geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen