• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 20 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

2026/2027 Test Bank for Brock Biology of Microorganisms 15th Edition Chapter 9

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 20 pagina's

2026/2027 Test Bank for Brock Biology of Microorganisms 15th Edition Chapter 9

Voorbeeld van de inhoud

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
r 9 Test
https://www.stuvia.com/user/gabrieluckyBrock
Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!
Biology of Microorganisms, 15e (Madigan et al.) Ch




Chapter 9 - test bank


화학 및 실험 2 (한밭대학교)




Scan to open on Studocu




Studocu is not sponsored or endorsed by any college or university



r 9 Test
https://wwwBrock Biology ofDownloaded by elizabeth moses
15e()
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!
Microorganisms, (Madigan et al.) Chapter 9 Test Bank.docxhttps:

,ter
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
9 Test
https://www.stuvia.com/user/gabrieluckyBrock
Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!
Biology of Microorganisms, 15e (Madigan et al.) Chap




Brock Biology of Microorganisms, 15e (Madigan et al.)
Chapter 9 Microbial Systems Biology

9.1 Multiple Choice Questions

1) of prokaryotic genomes are now available in public databases.
A) Dozens
B) Hundreds
C) Thousands
D) Millions
Answer: C
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 9.1

2) Based on the table of average intron frequency given below, predict the relative order of
genome size for these four eukaryotic organisms.

Organism Average Intron Frequency
Cryptosporidium parvum 0
Plasmodium falciparum 1
Arabidopsis thaliana 5
Homo sapiens 8

A) Homo sapiens > Arabidopsis thaliana > Plasmodium falciparum > Cryptosporidium parvum
B) Cryptosporidium parvum > Plasmodium falciparum > Arabidopsis thaliana > Homo sapiens
C) Homo sapiens > Cryptosporidium parvum > Plasmodium falciparum > Arabidopsis thaliana
D) Intron frequency cannot be used to predict genome size in eukaryotes.
Answer: A
Bloom’s Taxonomy: 3-4: Applying/Analyzing
Chapter Section: 9.6

3) The 140 kbp genome containing many short repeats, ribosomal RNA genes, one RNA
polymerase gene (rpo) and one RubisCO gene (rbcL) is most likely from a(n)
A) plant.
B) autotrophic bacterium.
C) chloroplast.
D) autotrophic archaeon.
Answer: C
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 9.4




1
Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.


ter 9 Test
https://wwwBrock Downloaded by elizabeth moses
15e ()
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!
Biology of Microorganisms, (Madigan et al.) Chapter 9 Test Bank.docxhttps://

,ter
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
9 Test
https://www.stuvia.com/user/gabrieluckyBrock
Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!
Biology of Microorganisms, 15e (Madigan et al.) Chap




4) The evolutionary origin of mitochondria is demonstrated by which of the following key
genomic characteristics?
A) variable numbers of protein-encoding genes
B) large stretches of AT-rich DNA
C) linear and circular genome structure in different organisms
D) rRNA genes most closely related to Bacteria
Answer: D
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 9.4

5) An open reading frame (ORF) encodes for
A) a carbohydrate.
B) a polypeptide.
C) a lipid.
D) a carbohydrate or a polypeptide.
Answer: B
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 9.2

6) The pan genome of a species is the genomic content that is
A) common to all strains of the same species.
B) present in one or more strains of the same species.
C) shared with all other prokaryotes.
D) hypothetical or uncharacterized genome content of a species.
Answer: B
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 9.7

7) Microarrays can be used to
A) analyze global gene expression.
B) detect pathogens.
C) detect unwanted food additives or substitutes.
D) detect pathogens, analyze global gene expression, and detect unwanted food additives or
substitutes.
Answer: D
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 9.9

8) Transcriptome analysis is useful in relation to genome analysis because
A) it is NOT dependent on nucleic acid sequencing technology.
B) it results in amino acid sequence and is, thus, easier to analyze.
C) it analyzes RNA, thus it reveals which genes are expressed under different conditions.
D) it reveals interactions between molecules and, thus, provides more information than genome
analysis.
Answer: C
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Chapter Section: 9.9
2
Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.


ter 9 Test
https://wwwBrock Downloaded by elizabeth moses
15e ()
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!
Bank.docxhttps://www.stuvia.com/user/gabrieluckyhttps://www.stuvia.com/user/gabrielucky!!!!!!
Biology of Microorganisms, (Madigan et al.) Chapter 9 Test Bank.docxhttps://

Documentinformatie

Geüpload op
25 september 2026
Aantal pagina's
20
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$10.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
gabrielucky
4.7
(402)
Verkocht
6311
Volgers
9
Items
2401
Laatst verkocht
1 dag geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen